Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć !
Mam problem z blenderem. Posiadam plik, w którym rozpoczęłam projekt w blenderze. Kiedy klikam gdziekolwiek, otwiera się mój inny projekt i wyłącza ten konkretny na którym obecnie pracuje! Musiałam to usunąć by się nie otwierało, ale gdziekolwiek kliknę, widzę komunikat:
Błąd: nie można odczytać pliku {ten plik, o którym mówiłam} Przez to nie mogę nic praktycznie zrobić w tym projekcie.

Ten Plik przeniosłam do kosza nie usunęłam trwale.

W czym może być problem?
Jak mogę to naprawić?

1795396645_Zrzutekranu(1773).thumb.png.88b27aa0042274a20b054d90ba131e64.png

Edytowane przez RueMoonlightNomad

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 712
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano
  • Autor

@sempervirent - Nie wiem jak się linkuje projekt, jestem nowym użytkownikiem. A gdzie mogę sprawdzić że się linkowało? Może prześlę jakiś zrzut ekranu?

Napisano

Czy jak przenosiłaś obiekty ze starego do nowego pliku użyłaś opcji Append czy Link?

111.png

W razie W - otwórz 2 instancje Blendera - jeden z projektem, drugi pusty. Zaznacz obiekty które chcesz skopiować i nacśnij Ctrl + C
I wklej do tego pustego.  Minus to to, że kolekcje ci się nie skopiują, ale widzę że dużo tego tam nie masz, więc spróbować można. 

A linkowanie można sprawdzić tutaj

222.png

333.png

Ikonka z tym spinaczem oznacza że obiekt jest zlinkowany i nie można go edytować w pliku w którym jesteś a w tym w którym jest "fizycznie"

Edytowane przez Mortom