Napisano 11 Maj 20231 r Hej, ostatnim razem bardzo spodoba艂y mi si臋 wszystkie feedbacki i doceniam, 偶e mamy takie genialne forum ^^ Tak jak ostatnio bardzo prosz臋 o krytyk臋 mojej pracy opublikowanej na stronie: https://www.artstation.com/artwork/PX2Bq1. Moim g艂贸wnym za艂o偶eniem by艂o wykonanie modelu jak najbardziej zbli偶onego wizualnie do conceptu oraz unikni臋cie kardynalnych b艂臋d贸w. Zdaj臋 sobie spraw臋, 偶e teksturowanie i renderowanie mog艂o p贸j艣膰 lepiej, ale moje umiej臋tno艣ci i podgl膮d w r贸偶nych programach utrudniaj膮 dopasowanie ca艂o艣ci. B臋d臋 wdzi臋czna za ka偶d膮 konstruktywn膮 krytyk臋 pod wzgl臋dem technicznym i wizualnym ^^
Napisano 11 Maj 20231 r Jak modelig poszed艂 ca艂kiem blisko konceptu (po za g艂ow膮), tak textury odlecia艂y zbyt daleko IMO 馃檪聽 1) Sk贸ra - te rozbielenia / wypalone 艣wiat艂o s膮 zbyt mocne. Wygl膮da to jak by kto艣 wzi膮艂 aerograf i zacz膮艂 malowa膰 bia艂膮 farb膮 - wygl膮da to jak by na tekstur臋 kto艣 na艂o偶y艂 gausian blura. 2) Tatua偶e - kolejny raz za mocny efekt. Na koncepcie te bia艂e plamy s膮 nieco subtelniejsze. Ale modeli nawet niez艂y, wi臋c spoks 馃檪馃憤 聽
Napisano 11 Maj 20231 r tu jest bardziej 3d niz na finalnym renderze, ktory wyglada plasko jakby byl namalowany vectorkami 馃檪聽
Napisano 12 Maj 20231 r Autor 8 godzin temu, Mortom napisa艂(a): Jak modelig poszed艂 ca艂kiem blisko konceptu (po za g艂ow膮), tak textury odlecia艂y zbyt daleko IMO 馃檪聽 1) Sk贸ra - te rozbielenia / wypalone 艣wiat艂o s膮 zbyt mocne. Wygl膮da to jak by kto艣 wzi膮艂 aerograf i zacz膮艂 malowa膰 bia艂膮 farb膮 - wygl膮da to jak by na tekstur臋 kto艣 na艂o偶y艂 gausian blura. 2) Tatua偶e - kolejny raz za mocny efekt. Na koncepcie te bia艂e plamy s膮 nieco subtelniejsze. Ale modeli nawet niez艂y, wi臋c spoks 馃檪馃憤 聽 Niestety render troch臋 mi podbi艂 tatua偶e, w Substancie wygl膮da艂o zno艣nie i robi艂am efekty przetarcia, spr贸buj臋 troch臋 je przytonowa膰. Na body by艂y nawet odbite z projection, a na twarzy bardziej samym kolorem. Z teksturowania jestem troch臋 gorsza, widz臋 r贸偶nic臋 w kolorach ale wci膮偶 jako艣 trudno聽馃檴聽dla mnie perfekcja to zawsze concept. Jeszcze nie uda艂o mi si臋 zrobi膰 modelu bez zarzutu wygl膮daj膮cego jak concept. Jak na pierwszy raz widz臋, 偶e wi臋cej mi brakuje z teksturowania.
Napisano 12 Maj 20231 r Autor 8 godzin temu, KLICEK napisa艂(a): tu jest bardziej 3d niz na finalnym renderze, ktory wyglada plasko jakby byl namalowany vectorkami 馃檪聽 Zdecydowanie to sprawa o艣wietlenia, kt贸re sp艂aszcza model na renderze. Troch臋 celowo zrobione, ale ch臋tnie wypr贸buj臋 jakby posz艂o z normalnym ustawieniem. Vectorki bardzo lubi臋 i podziwiam vector artyst贸w聽: D wi臋c to nawet komplement XD
Napisano 12 Maj 20231 r Te偶 odnios艂em wra偶enie, ze to jest obrazek 2d ale nie wygl膮da to zbyt dobrze.聽 聽 Shoty z zbrusha wygl膮daj膮 ju偶 duzo lepiej, chocia偶聽 jedna noga wydaje si臋 d艂u偶sza - z boku i z ty艂u.聽 My艣l臋, 偶e tkanina w biodrach zyska艂a by na troch臋 wi臋kszej grubo艣ci.
Napisano 12 Maj 20231 r Autor 4 godziny temu, michalo napisa艂(a): Te偶 odnios艂em wra偶enie, ze to jest obrazek 2d ale nie wygl膮da to zbyt dobrze.聽 聽 Shoty z zbrusha wygl膮daj膮 ju偶 duzo lepiej, chocia偶聽 jedna noga wydaje si臋 d艂u偶sza - z boku i z ty艂u.聽 My艣l臋, 偶e tkanina w biodrach zyska艂a by na troch臋 wi臋kszej grubo艣ci. Rzut ortograficzny, faktycznie jest tak jak m贸wisz, wida膰 偶e nogi s膮 nieproporcjonalne, ale uwa偶am 偶e to wina bardziej conceptu. Nie widzia艂am mo偶liwo艣ci zrobienia tego lepiej, np. 偶eby odchyli膰 nog臋 jeszcze bardziej do ty艂u : / Co do tkaniny to zawsze lepiej wygl膮da jak nie jest p艂aska, ale nie wiem jak wtedy wysz艂oby opacity albo model na postrz臋pionych ko艅cach. Mam jeszcze problem z displacement map膮 wyeksportowan膮 z ZBrusha, poniewa偶 jak u偶ywam do renderowania, 偶eby podbi膰 takie detale jak zmarszczki, to w zamian podbija mi wszystko razem z body. Pewnie musz臋 wyeksportowa膰 z wy偶szego subdiva, ale jeszcze nie pr贸bowa艂am. 聽
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto