adek Napisano 23 Październik Napisano 23 Październik Epic Games uruchomiło Fab – platformę, która łączy Unreal Engine Marketplace, Sketchfab Store i Quixel Megascans w jedno miejsce do odkrywania, kupowania, sprzedawania i dzielenia się cyfrowymi zasobami. Fab obsługuje twórców korzystających z Unreal Engine, Unity 3D, Unreal Editor for Fortnite (UEFN) oraz innych narzędzi do tworzenia cyfrowej treści. Na Fab.com można znaleźć szeroką ofertę wysokiej jakości assetów gotowych do użycia w czasie rzeczywistym, w tym środowiska, VFX, audio, animacje, postacie i pluginy. Warto zwrócić uwagę, że twórcy Unreal Engine będą mogli wkrótce uzyskać dostęp do Fab bezpośrednio w edytorze Unreal Engine 5, a twórcy Fortnite odkrywać zasoby przygotowane pod UEFN. Co oferuje Fab? Rozbudowana biblioteka assetów 3D, VFX, środowisk i więcej od twórców takich jak KitBash3D czy Dekogon Studios. Treści kompatybilne z Unreal Engine, Unity oraz UEFN. Bezpłatny dostęp do Quixel Megascans do końca 2024 roku – ponad 17 000 assetów, w tym 10 nowych paczek scen. Możliwość przeglądania assetów w czasie rzeczywistym za pomocą zaawansowanego przeglądarki 3D. Filtry pozwalające wykluczyć produkty generowane przez AI. Plany na przyszłość Epic Games planuje dalszy rozwój platformy, w tym dodanie nowych formatów plików (np. zasoby Roblox i Minecraft), dostęp do MetaHumans oraz nowe funkcje dla sprzedawców. W 2025 roku część biblioteki Megascans, w tym ponad 1 500 wybranych assetów, zostanie udostępniona za darmo. Promocja na Adobe Substance Painter i Modeler Dodając coś do sklepu lub kupując za min. 25$ można dostać Adobe Substance Paintera i Modelera na pół roku. https://www.fab.com/adobe-promo Quixel Megascans za darmo! All Megascans are free to everyone under Fab’s Standard License until the end of 2024, for all engines and tools. Claim them now and download them from the Quixel profile. Zobacz cały news
michalz00 Napisano 28 Październik Napisano 28 Październik Dziś coś próbowałem kupić i pokazuje błąd captcha, tylko żadna captcha nawet nie wyskakuje... I z wizuty na ich forum , widzę że nie jestem jedyny. Ehhhh a miało być tak pięknie... Zdaje się burdel taki narobili z tym FAB, że teraz nie ogarniają.
michalz00 Napisano 28 Październik Napisano 28 Październik (edytowane) Spróbowałem bez, też nie poszło. Sprawdziłem w innej przeglądarce i też to samo. Coś popsuli 🙂 Edytowane 28 Październik przez michalz00
adek Napisano 28 Październik Autor Napisano 28 Październik Jeśli to recaptcha to google też zmienił zasady gry i one są płatne po jakimś limicie. Może im się darmowy limit skończył. Dużo osób o tym nie wie 😃 Tak czy siak faktycznie wtopa.
Rekomendowane odpowiedzi