Asica Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Może ktoś będzie w stanie mi pomóc :) Chce wykonać animację w V-Ray na bazie 5 scen ze Sketch Up, w momencie wykonywania renderu, pojedyncze pliki (jpg), z których trzeba potem zmontować film zapisują się we wskazanym katalogu. Co jakiś czas program zapisuje tam kilkanaście plików niestety wiele z nich jest czaranych, pierwsze ujęcie jest ok potem 3 kolejne też a pozostałe zdjęcia coraz ciemniejsze aż do totalnie czarnego. Oświetlenie w każdej sceny jest takie samo (raczej), korzystam tylko ze sztucznego oświetlenia, mam Omni Light, Rectangle Light i Spot Light, brak okien, Suń Light wynosi zero gdyby ktoś podejrzewał, że może ma to odzwierciedlenie w czasie (np różne godziny scen w zakładce cienie) Gdyby jakiś dobra dusza podpowiedziała mi gdzie szukać błędu będę wdzięczna.
Destroyer Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Najpewniej masz inne ustawienia kamery w innych ujęciach? Chyba, że to jedna animowana kamera?
Asica Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu po nazwach plików zauważyłam, że program jakby generował osobne zdjęcia dla danego typu oświetlenia, tylko nie wiem jak to zmienić
kengi Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Renderujesz osobne render passy, dla świateł itp. To jest rozbite do kompozycji w after effects albo davinci resolve. Możesz zignorować wszystkie pozostałe pliki. Wczytując sekwencję, after nie wczyta tych pozostałych. Ale może będziesz chcieć to komponować. https://docs.chaos.com/display/VMAX/Render+Elements
Asica Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu 14 minut temu, kengi napisał(a): Renderujesz osobne render passy, dla świateł itp. To jest rozbite do kompozycji w after effects albo davinci resolve. Możesz zignorować wszystkie pozostałe pliki. Wczytując sekwencję, after nie wczyta tych pozostałych. Ale może będziesz chcieć to komponować. https://docs.chaos.com/display/VMAX/Render+Elements bardzo dziękuję, taka pierdoła zjadła mi sobotę 🙂
Rekomendowane odpowiedzi