Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Może ktoś będzie w stanie mi pomóc :) 

Chce wykonać animację w V-Ray na bazie 5 scen ze Sketch Up, w momencie wykonywania renderu, pojedyncze pliki (jpg), z których trzeba potem zmontować film zapisują się we wskazanym katalogu. Co jakiś czas program zapisuje tam kilkanaście plików niestety wiele z nich jest czaranych, pierwsze ujęcie jest ok potem 3 kolejne też a pozostałe zdjęcia coraz ciemniejsze aż do totalnie czarnego.

Oświetlenie w każdej sceny jest takie samo (raczej), korzystam tylko ze sztucznego oświetlenia, mam Omni Light, Rectangle Light i Spot Light, brak okien, Suń Light wynosi zero gdyby ktoś podejrzewał, że może ma to odzwierciedlenie w czasie (np różne godziny scen w zakładce cienie)

Gdyby jakiś dobra dusza podpowiedziała mi gdzie szukać błędu będę wdzięczna.

Zrzut ekranu 2025-01-18 o 18.52.26.png

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 209
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano
  • Autor

po nazwach plików zauważyłam, że program jakby generował osobne zdjęcia dla danego typu oświetlenia, tylko nie wiem jak to zmienić

Zrzut ekranu 2025-01-18 o 20.31.21.png

Napisano
  • Autor
14 minut temu, kengi napisał(a):

Renderujesz osobne render passy, dla świateł itp. To jest rozbite do kompozycji w after effects albo davinci resolve. Możesz zignorować wszystkie pozostałe pliki. Wczytując sekwencję, after nie wczyta tych pozostałych. Ale może będziesz chcieć to komponować.

https://docs.chaos.com/display/VMAX/Render+Elements

bardzo dziękuję, taka pierdoła zjadła mi sobotę 🙂