Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

cześć,

od lat imponuje mi rysunek architektoniczny. kilka podejść do kursów pozostawiało pytanie bez odpowiedzi - co czyni obraz przekonującym?

niezależnie od detalu lub uproszczeń, pewne ilustracje wciągają widza głębią
relatywnie łatwo odróżnić udany rysunek od płaskiej, wymęczonej ryciny - dlaczego?

próbując zgłębić ten temat, inspirujące są kompozycje malarskie i miniatury notan -
staram się połączyć oba podejścia aby zrozumieć, co leży u podstaw interesującego kadru

po za geometrią i równowagą plam w ramach obrazu, balans tonalny zdaje się kluczowy
ilość czerni i bieli wydaje się drugorzędna, do hierarchii półtonów

zamierzam wrzucać studia kompozycji, dwu-tonalne szkice lub ukończone wizki
godziny gapienia się na fotografie ansela wzbudziły przymus czarno-białego medium

z góry dzięki za wskazówki i wkład waszej wiedzy

1080++.jpg

00+.jpg

18+.jpg

MadisonAve.jpg
reprodukcja fotografii - Fran Parente; NY layers 04

Edytowane przez polka dot

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 279
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• polka dot
    polka dot

cześć, wklejam tym razem serię winiet - zamysłem była seria ujęć od wejścia do mieszkania, przez część dzienną kończąc na tarasie meble - kengo kuma, arne jacobsen, oskar zięta, kettal stylizacja - am

• Destroyer
    Destroyer

Wygląda świetnie, bardzo płynnie przechodząca skala szarość, jest w tym taka przyjemna dla oka "miękkość" :) wiele na to wskazuje :P

Posted Images

Napisano
  • Autor

cześć, wklejam tym razem serię winiet - zamysłem była seria ujęć od wejścia do mieszkania, przez część dzienną kończąc na tarasie

meble - kengo kuma, arne jacobsen, oskar zięta, kettal
stylizacja - aman interiors

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

jakie macie doświadczenia z kwadratowym formatem? dla mnie było to wyzwanie. pasowało jednak do koncepcji zamknięcia całości w formie 'storyboardu'. starałem się zachować sekwencję tonów od ciemnego do jasnego, choć wątpę że się udało

delete.gif

Napisano

Wygląda świetnie, bardzo płynnie przechodząca skala szarość, jest w tym taka przyjemna dla oka "miękkość" :)

19 minutes ago, blazejbobek said:

Czy to jakiś hotel nad polskim morzem? :>

wiele na to wskazuje :P

polska-paleta-kolorow-polski-same-odcien