Napisano 27 Luty27 Lut Tytuł jest trochę clickbaitem, a trochę nie. Informacje o złym stanie finansowym Fundacji Blendera udzielił Tona Roosendaal podczas konferencji Blender Conference 2024. Odsyłam do wątku i keynote'a: Natomiast w internecie dopiero ostatnio więcej się zaczęło o tym dyskutować. Być może Flow tutaj pomógł? Dlaczego piszę tę informację. @Kalberos podesłał mi na Discordzie link do filmu na ten temat - link do małego kanału Mateusza poświęconego m.in. branży VFX. Przyznaję, że nie znałem wcześniej tego kanału, ale kibicuje mocno i tym postem chciałbym w zasadzie go zareklamować. Zapraszam do zapoznania się z tym tematem na kanale "Efekciarze na Ekranie". Zobacz cały news
Napisano Wtorek o 13:021 dn Warto o tym rozmawiać i uświadamiać ludzi, że dobry software wymaga nakładów finansowych. Nikt go nie zrobi za darmo. Blender słynie nie tylko z tego że jest darmowy ale naprawdę innowacyjny w wielu aspektach, ale by ten rozwój i innowacja trwała, należy go finansować. Ja robię to bardzo chętnie ponieważ zmęczony jestem patrzeniem na topowe drogie softy których rozwój stanął w miejscu.