Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Adobe ogłosiło, że wszyscy subskrybenci Substance 3D w ramach planów Collection lub Texturing otrzymują nieograniczony dostęp do pełnej biblioteki Substance 3D Assets. Oznacza to, że użytkownicy mogą korzystać z prawie 20 000 materiałów, modeli i środowisk oświetleniowych bez konieczności zarządzania punktami.

Ewolucja Substance 3D Assets

Biblioteka, początkowo znana jako Substance Source, powstała w 2016 roku i była skupiona na materiałach parametrycznych dla branży gier. Z biegiem lat rozwinęła się w największą kolekcję konfigurowalnych zasobów 3D, obejmującą także wizualizacje produktowe, projektowanie opakowań oraz branżę motoryzacyjną.

Zasoby w bibliotece obejmują:
Ponad 13 000 materiałów PBR, podzielonych na powierzchnie, dekle i atlasy, kompatybilnych z różnymi silnikami renderującymi.
Ponad 6 000 gotowych modeli 3D w formatach .fbx i .glb, zoptymalizowanych pod kątem UV i liczby polygonów.
Parametryczne oświetlenie HDR, umożliwiające dynamiczne sterowanie źródłami światła w czasie rzeczywistym.

Biblioteka jest dostępna poprzez portal Substance 3D Assets oraz bezpośrednio w Adobe Substance 3D Painter. Więcej informacji znajdziesz na oficjalnym blogu Adobe.

Więcej: https://blog.adobe.com/

Zobacz cały news

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 86
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Destroyer
    Destroyer

No właśnie widziałem to jakiś czas temu ( koniec stycznia, ale ten czas leci :) ) Akurat niedawno zakończyłem subskrypcję bo i tak nie używam za bardzo tych narzędzi i jak potrzebuję to instaMat jest,

Napisano

No właśnie widziałem to jakiś czas temu ( koniec stycznia, ale ten czas leci :) ) Akurat niedawno zakończyłem subskrypcję bo i tak nie używam za bardzo tych narzędzi i jak potrzebuję to instaMat jest, ale nazbierałem tam z tysiąc punktów. Wtedy nie mogłem ściągać modeli, choć by mi się przydały, tylko same materiały bo nie miałem pakietu ze stagem i modelerem tylko samo teksturowanie.

No i teraz wszedłem sprawdzić i mam dostęp nieograniczony do początku maja za moje punkty

sdfdd.jpg

więc teraz będzie sciąganie wszystkiego jak leci :D

giphy.gif

giphy.gif

giphy.gif

no i pyk wszystkie ponad 8trys modeli dodane :P

2025-03-13-09-22-01-Substance-3-D-Assets

Jeszcze tylko trochę ponad 9 tys :)

2025-03-13-18-31-19-Substance-3-D-Assets

giphy.gif

Nie było łatwo

2025-03-12-13-30-35-Substance-3-D-Assets

Ale zebrane wszystko do koszyczka za miliony dolarów od adobiego i można odpocząć :P

2025-03-14-14-46-15-Substance-3-D-Assets

giphy.gif

Edytowane przez Destroyer