Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Virtual Magic Studio odpowiada za wizualną stronę projektu, w którym technologia spotyka się z magią widowiska. Przy „Ulinek Live Show” studio zajmowało się projektowaniem głównej postaci oraz budową cyfrowej scenografii.

To interaktywny spektakl odbywający się w Ulina Park – nowo powstałej przestrzeni w sercu Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Widzowie zasiadają w sali audiowizualnej, a dzięki technologii motion capture, cyfrowa postać „Ulinka” prowadzona przez aktora reaguje w czasie rzeczywistym na publiczność. Efekt? Prawdziwe emocje, dialog, gry i edukacja w niesamowitej oprawie wizualnej.

Z dumą prezentujemy zwiastun projektu, przy którym odpowiadaliśmy za oprawę wizualną stworzoną w Unreal Engine! Jeszcze kilka lat temu osiągnięcie takiej jakości grafiki wymagałoby miesięcy renderingu, a dziś możemy tworzyć filmy generowane w czasie rzeczywistym – i to z pełną interaktywnością!
Dzięki fantastycznej współpracy z
Imagineering Pisarski powstał innowacyjny projekt dla dzieci, który przenosi edukację poprzez zabawę na wyższy poziom! - Daniel Zduńczyk, CEO VirtualMagic

Making of:

D_01.jpg

D_02.jpg

D_03.jpg

D_04.jpg

D_05.jpg

jaskinia_01.jpg

jaskinia_02.jpg

jaskinia_makieta_txt_smoki copy.jpg

przekroj copy.jpg

Produkcja: Imagineering – Inżynieria Wyobraźni by Pisarski
Technologia: Verne Vision
Oprawa graficzna: Virtual Magic Studio

Źródło: Materiały od firmy Virtul Magic Studio

Zobacz cały news

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 74
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Destroyer
    Destroyer

Virtul Magic dawno o nich nie słyszałem Model stworka bardzo fajny, enviro też ładne ale animacja taka se Najbardziej podoba mi się głos lektora, od razu czuję sympatię i nić porozumienia bo w moim

Napisano

Ogólnie spoko. Dzieciaki chyba lepiej zareagują na takiego cyfrowego smoczka niż na chłopa w kostiumie z nudną prezentacją w Power Poincie :)

Napisano

Virtul Magic dawno o nich nie słyszałem

gr5r7bdxq0651.png

Model stworka bardzo fajny, enviro też ładne ale animacja taka se

Najbardziej podoba mi się głos lektora, od razu czuję sympatię i nić porozumienia bo w moim głosie jest podobna ilość radości i energii :D

cały trailer ;)