Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 200
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Podstawy wszędzie te same. Biblia: Anatomy for Sculptors i Asaro Head. Zrób z 10 kopii Asaro Head, potem te z Anatomy for Sculptors, tam masz nawet progresję jaką należy zrobić, zaczynasz od najprosts

• SebastianSz
    SebastianSz

@xarciu Proko ma (również darmowe na YT) kursy z tradycyjnej rzeźby w glinie. Ja tak tylko na próbę coś wyrzeźbiłem i dla 100% laika w tej kwestii to mi pomagały. Intro to Portrait Sculpting Cały ich

• Antomie muszę zobaczyć bo miałem gdzieś "anatomia dla artystów" chyba będę musiał do podstaw trochę się cofnąć. A głowę spróbuję może od Proko. Swego czasu często go oglądałem. Dzięki za odpowiedzi. N

Napisano

Podstawy wszędzie te same.

Biblia: Anatomy for Sculptors i Asaro Head.

Zrób z 10 kopii Asaro Head, potem te z Anatomy for Sculptors, tam masz nawet progresję jaką należy zrobić, zaczynasz od najprostszych brył, aż dojdziesz do detalu. Cyrkiel może jeszcze do pomiaru proporcji i tyle.

Przy systematycznej pracy za rok będziesz śmigał.

Napisano
  • Autor

Antomie muszę zobaczyć bo miałem gdzieś "anatomia dla artystów" chyba będę musiał do podstaw trochę się cofnąć. A głowę spróbuję może od Proko. Swego czasu często go oglądałem. Dzięki za odpowiedzi.

Najgorzej z tą systematyczna pracą. Obowiązki pozwalają tylko na "chwilę" zabawy z gliną. Ale racja po nastej sztuce powinno już być gitara.

Edytowane przez xarciu

Napisano
24 minutes ago, xarciu said:

Antomie muszę zobaczyć bo miałem gdzieś "anatomia dla artystów" chyba będę musiał do podstaw trochę się cofnąć. A głowę spróbuję może od Proko. Swego czasu często go oglądałem. Dzięki za odpowiedzi.

Najgorzej z tą systematyczna pracą. Obowiązki pozwalają tylko na "chwilę" zabawy z gliną. Ale racja po nastej sztuce powinno już być gitara.

Jak ze wszystkim - ile włożysz, tyle wyjmiesz :D

Proko mocno rozwinęli ten kanał o rzeźbie, pamiętam, że całkiem spoko rzeczy w nim były, nawet takie jak skręcić szkielet całej postaci z jednego kawałka drutu bez cięcia itp. Niby duperele, a bardzo pomagały.