Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 57
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Podstawy wszędzie te same. Biblia: Anatomy for Sculptors i Asaro Head. Zrób z 10 kopii Asaro Head, potem te z Anatomy for Sculptors, tam masz nawet progresję jaką należy zrobić, zaczynasz od najprosts

• SebastianSz
    SebastianSz

@xarciu Proko ma (również darmowe na YT) kursy z tradycyjnej rzeźby w glinie. Ja tak tylko na próbę coś wyrzeźbiłem i dla 100% laika w tej kwestii to mi pomagały. Intro to Portrait Sculpting Cały ich

• Antomie muszę zobaczyć bo miałem gdzieś "anatomia dla artystów" chyba będę musiał do podstaw trochę się cofnąć. A głowę spróbuję może od Proko. Swego czasu często go oglądałem. Dzięki za odpowiedzi. N

Napisano

Podstawy wszędzie te same.

Biblia: Anatomy for Sculptors i Asaro Head.

Zrób z 10 kopii Asaro Head, potem te z Anatomy for Sculptors, tam masz nawet progresję jaką należy zrobić, zaczynasz od najprostszych brył, aż dojdziesz do detalu. Cyrkiel może jeszcze do pomiaru proporcji i tyle.

Przy systematycznej pracy za rok będziesz śmigał.

Napisano
  • Autor

Antomie muszę zobaczyć bo miałem gdzieś "anatomia dla artystów" chyba będę musiał do podstaw trochę się cofnąć. A głowę spróbuję może od Proko. Swego czasu często go oglądałem. Dzięki za odpowiedzi.

Najgorzej z tą systematyczna pracą. Obowiązki pozwalają tylko na "chwilę" zabawy z gliną. Ale racja po nastej sztuce powinno już być gitara.

Edytowane przez xarciu

Napisano
24 minutes ago, xarciu said:

Antomie muszę zobaczyć bo miałem gdzieś "anatomia dla artystów" chyba będę musiał do podstaw trochę się cofnąć. A głowę spróbuję może od Proko. Swego czasu często go oglądałem. Dzięki za odpowiedzi.

Najgorzej z tą systematyczna pracą. Obowiązki pozwalają tylko na "chwilę" zabawy z gliną. Ale racja po nastej sztuce powinno już być gitara.

Jak ze wszystkim - ile włożysz, tyle wyjmiesz :D

Proko mocno rozwinęli ten kanał o rzeźbie, pamiętam, że całkiem spoko rzeczy w nim były, nawet takie jak skręcić szkielet całej postaci z jednego kawałka drutu bez cięcia itp. Niby duperele, a bardzo pomagały.