Napisano 17 Kwiecień17 Kwi Jak ktoś siedzi w ZBrusu to pewnie zna. W którymś updacie XMD zostało oficjalnie dołączone do softu jako plugin.Dla tych co nie znają, jest to bogata biblioteka wszelkiej maści brushy - imm, alpha itd.. oraz aplikacja do zarządzania swoją biblioteką tych że plików.Sam z tego nie korzystałem, aplikacja nie byłą jakoś bardzo mi pomocna, a cena nie zachęcało do posiadania czegoś z czego nie będę korzystał. ale chyba teraz nie ma powodu nie sprawdzić. Cena spada z powodu kryzysu w branży i chęci autora - Michaela Dunnama, żeby wesprzeć twórców w tych trudnych czasach wspierając ruch #ShareSupportSurviveTreść oryginalna:As you probably know, the game and film industries are in crisis.Studios are shutting down. Projects are getting shelved/cancelled. Tens of thousands of developers, engineers, designers, producers, artists, and creatives are out of work — myself included.I’ve been in this industry for over two decades. I’ve seen the ups and downs. And right now, a lot of people are struggling just to stay in the game — just to survive. That’s why I’m doing what I can to help.I created XMD to support artists, and now I’m opening it up to everyone — no matter their current situation.XMD LifeTime MembershipPay What You WantFor a limited time, you can get full lifetime access to XMD for whatever you can afford.Minimum is $5 — after that, it’s up to you. $5, $10, $50, $100 — every dollar helps keep this running and helps others jump in too.You’ll get:Full brush and alpha librariesPlugin library accessLifetime membership — no subscriptions, no upsellsA community of artists and devs who have your backGumroadXMDSourceThis Is #ShareSupportSurvive This is more than just a sale.It’s a movement built around one simple truth:We ARE the Industry.Share. Support. Survive.If you're in a position to give, pay it forward.If you're not, take what you need.And if you believe in what this industry could be — help spread the word.How to Get InvolvedGet your XMD LifeTime access:https://xmdsource.comorhttps://mdunnam.gumroad.com/l/xmdlifetimeUse the #ShareSupportSurvive badge on your profile pic. We made one you can drop right onto LinkedIn, ArtStation, anywhere.Grab the Images (Google Drive Link)There are also product frames as well.Share this with your team, your friends, your feed.Set the price on your products to "Pay What You Want". You can set a minimum.Post your product with #ShareSupportSurviveLet’s show the industry how real creators show up for each other. We’re not done.We’re still building.We’re still creating.And we’re still in this together.With that said, I’m also looking for a job.Shameless plug. If you or your team are hiring, feel free to check out my work.Michael DunnamArt Director / Lead Environment Artist – 20+ years EXPwww.michaeldunnam.comhttps://artdirection.michaeldunnam.com (PW Protected. Ask Me)LinkedIn: www.linkedin.com/in/michaeldunnam
Napisano 17 Kwiecień17 Kwi Mam od 2019 albo wcześniej w 2019 na nowej stronie lifetime aktywowałem za darmo więc raczej wcześniej :) Kilka razy użyłem z 5 lat temu, chyba ok :) A tak serio to jest kryzys w branży i chce chłop ją ratować? Czy to promo jak z pamiętnym messiahStudio? ;)
Napisano 17 Kwiecień17 Kwi Autor Nie wiem, ale wiem że ludziska lubią mieć dużo zbędnych rzeczy - ostatnio był szał pyty z darmowymi skanami więc wiesz.Ja przygarnąłem, mam nadzieję że nie zapomnę jutro sobie pobrać i obadać.
Napisano 17 Kwiecień17 Kwi No za 5$ to chyba dobry deal. Z tego co pamiętam to już lata temu updaty były dość rzadkie W release notes ostatni update w 2021 ale teraz jest wersja 3 ale może i być tylko nowsza jak w mudboxie :) Tak czy tak 5$ to nie ma co się szarpać, nawet jak dwa brushe się przydadzą to już się zwróci inwestycja :P ToolBox Release Notes – XMD Source
Napisano Piątek o 14:315 dn Autor Kupiłem żebyście wy nie musieli ;)Noo biblioteka jest spora ale większość to do niczego się chyba nie nadaje. Trzeba by przewałkować chyba każdy brush i jeszcze zapamiętać co jest użyteczne a co nie... Tak samo jest z paczkami innych brushy.. Mam kilka od zbrush guides i są naprawdę zajebiste ale może używam z 5% z nich. Z XMD pewnie jeszcze mniej użyje, jeśli w ogóle..Ilość ponad jakością. Ale to pierwsze wrażenia. Może kiedyś zacznę je szerzej wykorzystywać. Za te 6 dolców nie szkoda, ale jak bym kupił za pełną cenę to bym żałował. Za to ich darmowa aplikacja ma lepsze możliwości do zarządzania brushami i alphami niż zbrush, więc może tutaj coś pokombinuję. Chociaż ja to już dinozaur jestem, ciągle korzystam z tego samego i w sumie wiele ponad wbudowane rzeczy mi nie trzeba, choć mam gibajty :P
Napisano Sobota o 09:354 dn @michalo czyli chyba niewiele się zmieniło od tego 2019 z tego piszesz :) Kilka gotowców jak jakieś skałki czy paterny użyłem i tej aplikacji trochę można dodać do ulubionych i jakoś to poukładać ale wtedy to średnio działało przy monitorze 4k i czegoś mi tam jednak brakowało, czy możliwości segregowania innych brushy czy coś, już nie pamiętam. No ale tak, ładnie wyglądające kulki i wydaje się dużo, używasz brusha i nie działa tak jak powinien i trzeba w ustawieniach grzebać i coś tam poprawiać. Ja zapłaciłem wtedy więcej niż te 5$ ale to też były inne czasy :) Czyli promocja jednak bliższa tej z mesiahStudio? ;)