Chris Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 Grupa holenderskich naukowców stworzyła największe znane publicznie zdjęcie cyfrowe. Netherlands Organization for Applied Scientific Research poinformowało o zdjęciu na swojej stronie internetowej. Tam też można oglądać wyniki ich prac. "Ważący" 7,5 GB obraz ma rozdzielczość 2,5 miliarda pikseli. Zdjęcie przedstawia fragment miasta Delft i składa się z 600 mniejszych obrazów, złożonych w jedną całość w ciągu 24 godzin. Wydrukowany w rozdzielczości 300 dpi obraz miałby rozmiary 6,7x2,6 metra. Aby zdjęcie zostało poprawnie "złożone" zespół TNO stworzył w tym celu specjalne oprogramowanie przeznaczone wyłącznie dla tego projektu, a także zaprojektowało własny format pliku graficznego. Efekty pracy holendrów można podziwiać tutaj (nie polecam modemowcom): http://www.tpd.tno.nl/Pics/DII/gigazoom/Delft2.htm --- Jak dla mnie BOMBA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 hehehe Super!!!! dla mnie tez bomba!! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 22 Listopad 2004 Autor Share Napisano 22 Listopad 2004 Mała zachęta: (ten mniejszy prostokącik powinien być jeszcze mniejszy, ale bardziej się nie dało :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 no dobra chlopaky ... mala zabawa ... znajdzcie mi samochód o rejestracji "TP-HS-83" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 haha, to nie było trudne, ale nie dam screena narazie, żeby nie psuć innym zabawy ;] ps. ja znalazłem tam wiatrak. ciekawe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 22 Listopad 2004 Share Napisano 22 Listopad 2004 Faktycznie, niesamowite. Wrzuce z ciekawosci do newsow! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 Może zabawa potrwa dłużej i wrzuci się ten wątek do "Wolnych dyskusji"? Dobra panowie (i panie), znajdzcie mi McDonald'a :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 mowisz, masz :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 to znajdźcie mi ten wiatrak :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 Już zaraz zaczne szukać ten wiatrak. A jak już się tak rozkręcacie to: "Jak brzmi napis na czerwonym dźwigu?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 TP-HS-83 zielony metalic :) twino przed punto II ?9-JS-FZ :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 Chris - Blansjaar :D ( czas 10 s ) ... A teraz inne zadanie: Znajdzcie czlowieka bez nog :D... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 Bzyku: Salvator: Kurcze... szukam i nie moge znaleźć... Malefatal: Człowiek bez nóg powiadasz... Kurcze musze poszukać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 And who's the man!? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi