Napisano 22 Listopad 200420 l Grupa holenderskich naukowców stworzyła największe znane publicznie zdjęcie cyfrowe. Netherlands Organization for Applied Scientific Research poinformowało o zdjęciu na swojej stronie internetowej. Tam też można oglądać wyniki ich prac. "Ważący" 7,5 GB obraz ma rozdzielczość 2,5 miliarda pikseli. Zdjęcie przedstawia fragment miasta Delft i składa się z 600 mniejszych obrazów, złożonych w jedną całość w ciągu 24 godzin. Wydrukowany w rozdzielczości 300 dpi obraz miałby rozmiary 6,7x2,6 metra. Aby zdjęcie zostało poprawnie "złożone" zespół TNO stworzył w tym celu specjalne oprogramowanie przeznaczone wyłącznie dla tego projektu, a także zaprojektowało własny format pliku graficznego. Efekty pracy holendrów można podziwiać tutaj (nie polecam modemowcom): http://www.tpd.tno.nl/Pics/DII/gigazoom/Delft2.htm --- Jak dla mnie BOMBA!
Napisano 22 Listopad 200420 l Autor Mała zachęta: (ten mniejszy prostokącik powinien być jeszcze mniejszy, ale bardziej się nie dało :D)
Napisano 22 Listopad 200420 l no dobra chlopaky ... mala zabawa ... znajdzcie mi samochód o rejestracji "TP-HS-83" :P
Napisano 22 Listopad 200420 l haha, to nie było trudne, ale nie dam screena narazie, żeby nie psuć innym zabawy ;] ps. ja znalazłem tam wiatrak. ciekawe :)
Napisano 23 Listopad 200420 l Autor Może zabawa potrwa dłużej i wrzuci się ten wątek do "Wolnych dyskusji"? Dobra panowie (i panie), znajdzcie mi McDonald'a :D
Napisano 23 Listopad 200420 l Autor Już zaraz zaczne szukać ten wiatrak. A jak już się tak rozkręcacie to: "Jak brzmi napis na czerwonym dźwigu?"
Napisano 23 Listopad 200420 l Chris - Blansjaar :D ( czas 10 s ) ... A teraz inne zadanie: Znajdzcie czlowieka bez nog :D...
Napisano 23 Listopad 200420 l Autor Bzyku: Salvator: Kurcze... szukam i nie moge znaleźć... Malefatal: Człowiek bez nóg powiadasz... Kurcze musze poszukać :)