Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Serwus,

dzisiaj na warsztat poszła animacja, która w głowie pojawiła się po wyjściu na balkon. Wyszedłem, popatrzyłem i już wiedziałem, że czas poćwiczyć warsztat.

Jak wyszło - cóż, będę wdzięczny za wszelkie komentarze. Zarówno te negatywne, jak i pozytywne oraz wszelką konstruktywną krytykę. Dorzucam także krótki breakdown.

Trackowanie - SynthEyes. Reszta to max, Vray, Fusion Studio oraz DaVinci Resolve.

Z góry dzięki

Bartek

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 189
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nie po prostu nie widziałem co jest dodane a co nie tzn tory i samochodziki to tak bo to widać od razu bo troche się odcinają materiałami i fizyką ale zielsko to siedzi ładnie tak, że myślałem że cało

• Dzięki za tak obszerne info, doceniam :) Tak naprawdę, to ten projekt to był totalny spontan, niezaplanowany, taki odpowiednik rapowego fristajla. Zaplanowałem tylko jego rozpoczęcie, a dalej to już b

Napisano

Fajnie wyszło, aż się zastanawiałem co jest nagrane a co 3d, początek i wszystko 3d? Imponujące, a potem jednak był jakiś backplate :p

Jak robiłeś te krzesełka 3d bo chyba nie z ręki?

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarz!

Właściwie, to wszystko jest 3D, poza tłem. Właśnie dlatego pokusiłem się o zrobienie breakdown. Krzesełka - o ironio - znalazłem w czeluściach swoich bibliotek.

Co do odbioru, mógłbyś trochę więcej informacji udzielić, co konkretnie zepsuło Twoje pierwsze wrażenie? Napisałeś, że backplate. Ale dlaczego? Coś Twoim zdaniem się nie zgrywa pomiędzy 3D a backplate? Mi już ciężko jest obiektywnie patrzeć na animkę jako całość, chyba zmęczenie materiału wychodzi.

Napisano

Nie po prostu nie widziałem co jest dodane a co nie tzn tory i samochodziki to tak bo to widać od razu bo troche się odcinają materiałami i fizyką ale zielsko to siedzi ładnie tak, że myślałem że całość to balckpate :P

Tu przez chwilę myślałem, że idealnie dopasowałeś 3d do nagrania żeby wstawić balonik i odbicia były perfekcyjnie i myślę nooo mnie by się nie chciało :D A to ten backpalte to bardziej refka i wytrackowany rucha kamery a scena jest w 3d, roślinki się różnią ale tak to na początku pokazałeś, że w pierwszej chwili można było odnieść wrażenie że się tak umęczyłeś z tym dospawaniem 3d bo krzesełko siedzi ładnie a reszta strategicznie ucięta :)

2025-09-23-19-32-40-Messenger-Facebook-M

Ten dof i motion blur dużo robi roboty i urealnia całość bo jak niewiele widać to niw widać że cos nie działa :) Tylko do prezentacji passów kolor korekcji poszczególnych elementów bym się przyczepił bo to niepotrzebne i mało się dzieje i zostawiłbym np tło, 3d na clayu, surowy render, dodane tło, kolor korekcja na całości i ostatni etap: dof, blur, dystorsja, winieta i już żeby tak nie przeciągać każdym drobiazgiem.

Napisano
  • Autor

Dzięki za tak obszerne info, doceniam :)

Tak naprawdę, to ten projekt to był totalny spontan, niezaplanowany, taki odpowiednik rapowego fristajla. Zaplanowałem tylko jego rozpoczęcie, a dalej to już była czysta prowizorka. Pewnie dlatego, tak jak napisałeś, są mankamenty :) Ale to, co mnie niezmiernie ucieszyło, to to, że na początku nie było dla Ciebie oczywiste, co jest 3D a co nie. To raczej dobrze świadczy o animce, a co najważniejsze, budzi pewne emocje :)

Tak na marginesie - tor miał odbiegać materiałami, bo to zabawkowy tor, tylko w dużej skali. Jakby ktoś go wyciągnął z pokoju i postawił na polu. Stąd brak fotorealistycznych shaderów na nim.

Dzięki jeszcze raz za poświęcenie czasu na tak obszerną odpowiedź, będzie bardzo pomocna w przyszłości!

Edytowane przez Winoo1