Napisano Piątek o 13:263 dn Cześć!Dzisiaj przedstawiam Wam projekt - budynek mieszkalnegy położony w Sharjah, w Zjednoczonych Emiratach Arabskich.Z technikaliów - projekt w całości zrobiony w 3dsmax, wyrenderowany w V-ray, postprodukcja w Affinity Photo V2.C&C mile widziane :)pełna rozdzielczość tutaj - https://www.behance.net/gallery/237200103/Crystal-Residence-Sharjah-UAE
Napisano Sobota o 11:442 dn uff, solidna wrzuta. na hero bardzo przyjemne światło, wydobywa formę i skalę budynku. woda trochę ciemna, chyba że to ropa, hafotki w tle dostałeś od klienta? z czego robiłeś budynek - revit, czy rysunki? ludzie naturalni, choć trochę "zachodni" jak na UAE. gratki zlecenia!
Napisano Sobota o 12:582 dn Autor Dzięki serdeczne za komentarz!Trochę eksperymentowałem ze stylem postprodukcji, finalnie zostawiłem wersję powyżej z wodą ciemniejszą, aby poprowadzić oko na budynki. Jak była jaśniejsza, to obrazy nie pozwalały skupiać uwagi na architekturze :) Podobno stylistyka postprodukcji jest "bardzo odważna". Tak powiedzieli mi znajomi. A ja akurat lubię zdecydowaną postprodukcję, zwłaszcza też, że robię w Vrayu, a nie Coronie więc też trzeba bardziej się napracować by stworzyć unikalny styl.Zastanawiałem się wielokrotnie, czy nie przejść na Coronę, ale jakoś mam cholerny sentyment do Vraya, bo robię w nim nieprzerwanie od 2003 roku i od strony technicznej go po prostu uwielbiam za stabilność, przewidywalność, elastyczność. Fakt - Corona ma w swoich renderach fajną miękkość, wyraźność. Nie wiem, ciągle zmagam się z decyzją. Ale też nie chcę iść za tłumem, bo skoro wszyscy w niej robią, to i ja powinienem. Staram się zostać niszowcem, bo w obecnych czasach znaleźć kogoś, kto robi wizki w Vrayu, to trochę jak szukani grala :))Pech chciał, że lokalizacja inwestycji jest bardzo specyficzna i cholernie ciężko było znaleźć na stockach zdjęcia pasujące perspektywą i moodem do renderu. Naprawdę się na gimnastykowałem, żeby je uzyskać, bo od klienta nie było.Model dostałem wypluty do fbx więc była sroga optymalizacja. W sumie to był chyba najbardziej upierdliwy etap prac, mimo prostoty kształtów architektury. Reszta, czyli siteplan i landscape to było modelowanie z pdf.Ogólnie pewnym utrudnieniem ( jeszcze ) jest fakt, że mało jest cutoutów nacji Bliskiego Wschodu. Na Vishopperze wbrew pozorom jest ich niewiele w porównaniu do rasy kaukaskiej. Z kolei Mr.Cutout - no, to zdecydowanie nie jest ta jakość, co Vishopper. W związku z tym poszedłem torem męskiej logiki - skoro UAE to miejsce, gdzie jest masa rezydentów z całego świata, to dlaczego ograniczyć się tylko do śniadej cery. Ale patrząc na obecną sytuację w branży, widząc jaka nastąpiła migracja i atak największych graczy wizkarskich na GCC, to chyba tam się przeniesie koncentracja uwagi Archvizu. Europa zdechła jeśli chodzi o archviz, USA z tego co słyszałem też ma konwulsje. Albo świat na coś czeka, albo nastąpiło długofalowe załamanie inwestycyjne świata zachodniego. Edytowane Sobota o 13:012 dn przez Winoo1