Napisano Środa o 10:492 dn Czołem,dziś na tapecie trochę renderów studyjnych - dron DJI Inspire 2. Materiały przygotowane na szybko w ramach przetargu ofertowego. C&C mile widziane. Edytowane Środa o 10:532 dn przez Winoo1
Napisano Środa o 20:311 dn Całkiem fajnie ale trochę czuć, że na szybkości bo można by to ciutkę podciągnąć relatywnie niskim nakładem pracy ale jak nie ma czasu to trzeba dowozicco się da bo poprawiać to można w nieskończoność a życie przecieka przez palce :)Jakbym miał się do czegoś przyczepić to chyba głębia ostrości trochę za mocna tj za płytka, trochę wygląda jak tilt shift albo jakby dron był wielkością pchełki.Ten glimmer na światłach i przepaleniach też mi coś nie siedzi albo za mocny albo w ogóle niepotrzebny z tym całym glowem i płytką głębią bo robi się momentami prawie romantic glow jak na weselu :)Czasem pojawiają się fireflies tańczące po przepaleniach czy nawet jakiś szum na lakierze, trochę ściągają uwagę np w 15s a take coś często da się łatwo wytłumić po taniości w postpro jakimś denoiserem i nie będzie tak gryzło i nie będzie trzeba przepalać godzin na rendering w większych nastawach.Vray? Bo momentami się tak zastanawiam czy to nie jest czasem na unrealu? :)Gradienty w tle gdy nie są zdecydowane to łatwo robi się color banding, daj jakiś grain, dithering i będzie lepiej, już nawet na obrazkach widać a na youtubie na low bitrate na samym końcu przy tym bardzo delikatnym gradiencie to już jest dramat jak artefakty skorumpowanego dżejpega, na youtuba wrzucać 1440p nawet zwyczajnie skalując bez żadnego wyszukanego upresowania to powinno być lepiej bo 1080p youtube kaleczy jak się tylko da chyba, że to reklama to wtedy żyleta najwyższej jakości :) Edytowane Środa o 20:371 dn przez Destroyer
Napisano Środa o 20:441 dn Autor Dzięki @Destroyer za tak wspaniały i wartościowy feedback. Będzie na przyszłość dobrym materiałem edukacyjnym, na co zwrócić uwagę bardziej. Tu niestety czas był dziki, bo niecałe 2 dni na shading, studio setup, rigowanie, animacja, rendering, postpro i skład. Echhhhh...Odnośnie Twojego pytania "Vray? Bo momentami się tak zastanawiam czy to nie jest czasem na unrealu? :) " . Zdecydowanie Vray. A to źle, że wygląda jak w UE? :D Bo nie wiem czy to komplement czy wręcz przeciwnie :D
Napisano Środa o 21:231 dn @Winoo1 2 dni to sprint więc za bardzo nie ma się co czepiać przy takim tempie jak czasu na poprawki nie ma i albo trafisz za pierwszym razem albo nie i koniec. To czemu mi może z unrealem się kojarzyć to te tańczące artefakty bo to często było na realtimie w takich sytuacjach przy ruchu, jakiś problem z anti aliasingiem i ten za mocny glow bo to z kolei bardzo częsta bolączka poczatkujących gamedevovców żeby nawalić wszsytkich efektów jakie są do włączenia i od razu ciężką ręką to zasłoni niedociągnięcia, ba sam nie jestem od tego wolny i flarę czy inna abberacjęchromatyczną kusi zawsze żeby wrziucić i dodać atmosferę i czasem to na cały ekran jakiś light leaki robię :D A zrobić coś ze smakiem to trzeba mieć i czas żęby spojrzeć świeżym okiem i inne pary oczu żeby to dotrzeć i dopieścić a nie w biegu skłądać. Inna sprawa, że ta niska jakość po kompresji na youtube to też tak rozmywa całość i to boli bo widać, że model i materiały, światło są całkiem fajne i jakby za dobre na unreala ale ciężko to do końca ocenić jak prawie wygląda jak divix 360p. Czasem youtube "dogrywa" tj krótko po wrzuceniu jest już dostępna "jakość" FHD ale dopiero potem jak przetrawi wskoczy filmek w lepszej jakości ale youtube od lat schodzi coraz bardziej na psy wiec nie wiem jak akurat teraz z tym jest. No i większe kanały albo płatne premium mają priorytet a zwykłe szlaczki filmy mają na ziemniaku przechowywane i czasem wgrywająsięjakby był rok 98 i na modemie 56kbs leciało :/