Eden-3d Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 witam wszystkich po dlugiej przerwie ,a to moja najnowsza praca prosze o jakies opinie i wskazowki
Marcin Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 to nie fota ? bo jesli nie to oswietlenie jest idealne ... ;)
kuback Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 Proporcje prawie dobre - doczepiłbym się szerokości podwieszanych szafek , relacja przestrzeni pomiędzy dolną szafką a szafką podwiesząną jest zła -> jak w jaskini. Przyczepię się też do podziału posadzki, Jeśli są to różne pomieszczenia niech posiadają różne materiały na podłodze (w pokoju np drewno). To samo z meblami , te same meble w kuchni co w pokoju ?? hmmm .... światło super , zgadzam się z przedmówcą ... pozdrawiam
Marcin Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 dobra ;) rządam ustawien ... ;) powiedz cos wiecej o tej pracy .... ostatnio kazdy wrzuca render i róbta co chceta ... napisz co o niej .. ile do tej pory nad tym siedziales ... jaki render (i dlaczego v-ray;) jaka metoda oswietlenia ... czas renderu ... co bedzie w tej scenie jeszcze ... to by bylo mile .. ;)
Eden-3d Napisano 23 Listopad 2004 Autor Napisano 23 Listopad 2004 render jakies 45 min:9 w 640x400 ,w pomieszzceniu bedzie jescze pare drobnych przedmiotow talerze ,kubki ,obrazy,gary, zyrandol .to jest pokoj z katalogu o meblach -meble klasyczne i w kuchni i w pokoju sa takie same..a co do ustawien to sa zwyczajne vray light. postaram sie puzniej wkleic jakies screny..pozdrawiam
Arthi76 Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 rzeczywiście realistycznie oświetlone, tak przyjemnie jasno jest. Trochę gryzie mnie szerokość fug pomiędzy płytkami i te wiszące szafki w pokoju. Tak poza tym extra. Na pewno lepiej by było to zobaczyć w większej rozdziałce. Pozdr
Eden-3d Napisano 23 Listopad 2004 Autor Napisano 23 Listopad 2004 kafelki sa ustawione tak na odpiepsz narazie szafki tez mi sie jakos nie chcialo przesuwac bo mi sprzet troche muli ale postaram sie wszytsko poprawic do nastempnego update...dzieki za opinie
illy Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 dla mnie troszeczke za jasno, wyglada jak studio filmowe, mocna oswietlone, nie ma konkretnego zrodla swiatla tylko rozporoszone rownomiernie po calym pomieszczeniu, poprawisz?
illy Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 jupi, chwilowo wyglada poprawnie ale serio, kojarzy mi sie z planem filmowym w tvp albo castorama/obi
Eden-3d Napisano 23 Listopad 2004 Autor Napisano 23 Listopad 2004 nio wiesz pracka nie jest wkacu jeszcze skaczona ,oswietlal bede na kacu
Ania Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 do kuchni wrzuc jakies garnki, przyprawy, elektryczny grzejnik na wode, a w pokoju obrus i cukierniczka na stole, i moze jakis wazon z kwiatami, itp. ta szafka z prawej wyglada jakby sie do srodka otwierala oprocz tego nie mam zastrzezen.
Martin Day Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 to jest pokoj z katalogu o meblach -meble klasyczne i w kuchni i w pokoju sa takie same.. Nie wiem co prawda jaki to katalog wiec nie chce go z gory krytykowac, ale zazwyczaj takie katalogi prezentuja przedewszystkim meble a otoczenie jest byle jakie. Tak żeby tylko do zdjecia cos bylo. Pszukaj moze czegos w czasopismach z projektami wnetrz, rezydencjami itp. W empikach tego pelno. Dobra praca to nie tylko oswietlenie. Wazny jest tez jej przedmiot. Znajdz dobry projekt i do dziela. P.S. Wydaje mi sie, ze krzesla maja za krotkie nogi. Ale moze mi sie tylko wydaje ;-) Pozdrawiam
Pablo Napisano 23 Listopad 2004 Napisano 23 Listopad 2004 No ladnie eda :) podpowiedz kto Ci te oswietlenie ustawil :P, poza tym lepiej bedzie to wygladac z swiatlem zza okna i cieniami padajacymi od niego. pozdr
polka dot Napisano 24 Listopad 2004 Napisano 24 Listopad 2004 dlaczegi sufit taki jasny? i krzesla maja chyba za krotkie nogi ;)
Eden-3d Napisano 24 Listopad 2004 Autor Napisano 24 Listopad 2004 na krzesla nie zwracajcie uwgi puzniej je poprawie ,a sufitu narazie poprostu nie ma http://www.pablo3d.net/33.jpg
illy Napisano 24 Listopad 2004 Napisano 24 Listopad 2004 kurcze, stracilo troche swoj czar teraz w drugim pomieszczeniu pod szafka ciemno, a po prawej stronie widac okrag snopka swiatla, a wpada zapewne przez kwadratowe okno (ew. prostokatne)
polka dot Napisano 24 Listopad 2004 Napisano 24 Listopad 2004 1. krzesla i stol maja dlugie nogi ale sa wbite w kafelki o jakies 25cm ;) 2. zeby padaly takie cienie od slonca, musi byc ono nad samym horyzontem a wtedy napewno nie daje takiego jasnego swiatla
Eden-3d Napisano 24 Listopad 2004 Autor Napisano 24 Listopad 2004 mi sie bardziej tak podoba;P ,zmiejszylem swiatlo i dalem spota przez okno no i mala poprawka w photoshopie
polka dot Napisano 24 Listopad 2004 Napisano 24 Listopad 2004 czyli mialem racje z tymi krzeslami? bueheheheh ;) czekam na rendery ;)
Eden-3d Napisano 24 Listopad 2004 Autor Napisano 24 Listopad 2004 no prawie on sa wpite w podloge 2m hehe ...zarty musza byc
Rekomendowane odpowiedzi