Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

temat:kompozycja geometryczna z tlemn naprowadzajacym na dominante+kompozycja geometryczna z dominanta przez zaskoczenie

pozdrawiam, gsOne

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 5,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

niekoniecznie jako beton.. moja poprzednia kompozycja nie zostala przyjeta i chce to zaliczyc.. ale masz racje- trzeba sie bardzej postarac..

EDIT:

wrzucam kilka pomyslow na szybko..

Napisano

zastanawiam sie nad samym tematem.

kompozycja geometryczna z (...)-chodzi o tło?, bo jesli tak to jakos tego nie rozumiem

-czy chodzi o kontekst z jakims konkretnym miejscem?

wstawiles tam "+" , wiec to są dwa odrebne projekty czy jakies combo

pozdro

Napisano
  • Autor

chodzi o zbudowanie jednej pracy zlozonej z dwoch kompozycji: w pierwszej tło posiada 'najwazniejszy punkt' i naprowadza na niego, a w punkcie tym znajduje sie dominanta- element wyrozniajacy sie,

w drugiej tlo jest neutralne, tzn nie naprowadza na jakis konkretny punkt, a dominanta jest wprowadzona przez 'zaskoczenie'- tzn w miejscu w ktorym niekoniecznie sie jej spodziewamy..

Napisano

to bedzie watek z cwiczeniami ze szkoły ?

dla mnie wszystkie trzy sa identyczne a poziom graficzny prezentacji jest OKROPNY !!!

bez urazy. ale nie wiem po co to dales.

Napisano
moja poprzednia kompozycja nie zostala przyjeta i chce to zaliczyc..

no wlasnie. delikatnie mowiac slabiutkie :>

Napisano
  • Autor

eee, jakiej prezentacji?? Szanowni panowie w popędzie do bluzgania innych chyba nie zastanowili sie.. pozostaje pokiwac z pozalowaniem glową..

Mógł bym wytłumaczyc, ale po co..

PS.nie zostala przyjeta nie dlatego ze byla slabiutka.. nawiazala sie kilkunastominutowa dyskusja na przegladzie prac dotyczaca mojej. w efekcie ustalono ze gdyby byla praca osoby z 3 albo 4 roku, przeszla by. Uzylem srodkow, ktore nie zostaly zaakceptowane w konkretnym cwiczeniu. Wiec sanserif, chyba ZNOWU nie pomyslales i zinterpretowales moje slowa w sposob pozwalajacy na bluzg i pokazanie swojej 'wyzszosci' na forum . Wielkie dzieki, mysle ze to bedzie bardzo owocne.. Nie ma to jak konstruktywna krytyka..:eek:

bez urazy ale Wasze wypowiedzi odebralem mniej wiecej tak" jestemy za dobrzy zeby komentowac takei słabe prace i pomagac autorowi naprawic bledy, zaplac za konsultacje to moze na to spojzymy"..cóż

prosze o skasowanie tematu..

EOT

Napisano

ale kto bluzga? wykladowcy na zajeciach z podstaw projektowania tez powiesz "prosze o skasowanie teamtu"? ;)

w szkole to dopiero bluzgaja i mieszaja z blotem. tu sa tylko wszyscy szczerzy :D

Napisano

eee...gdzie sa bluzgi, to tylko krytyka.

jezeli cos pokazujesz to tym samym pezentujesz. a te szkice ... sam chyba wiesz.

co do pomysłu to jak mówiłem jest jeden. pokazujesz harmonie i dysharmonie ale w roznych układach. ale to cały czas jest jedno i to samo rozwiazanie. chyba

Napisano

bez urazy ale Wasze wypowiedzi odebralem mniej wiecej tak" jestemy za dobrzy zeby komentowac takei słabe prace i pomagac autorowi naprawic bledy, zaplac za konsultacje to moze na to spojzymy"..cóż

ale pieprzysz

chyba napisałem co jest nie tak.

wez sie do roboty i nie irytuj sie.

Napisano

gsOne przesadzasz. to jest temat z pierwszego roku. jego celem nie jest studiowanie jednego pomyslu i dyskusje o jego subtelnych niuansach tylko rozkrecenie dzieciakow po roznych szkolach i z roznymi doswiadczeniami. jego celem jest pobudzenie kreatywnego myslenia o formie przez setki szybkich cwiczen. nie ma czasu na porady, podoba sie lub nie, dobre albo zle. im wiecej cwiczysz tym wieksza masz bieglosc w projektowaniu,

na forum tak jak w szkole i w pracy, odbior estetyki jest bardzo subiektywny a krytyka jest czyms naturalnym. bedziesz architektem i twoja prace beda oceniac tysiace ludzi ;)

http://www.archinect.com/

http://www.europaconcorsi.com/

Napisano
  • Autor

Spok, Sans, dzieki za linki.. Pomyslalem jeszcze troche i zrobilem 2 komplety prac ktore sie spodobaly:]...

PS.harmonia i dysharmonia nie ma z tym nic wspolnego..

gsone

Napisano

...i to się nazywa dyskusja;) Co do szkiców to robią sympatyczne wrażenie, lecz powiem szczerze, nie do końca wiem z czym to zjeść... Jeżeli jednak rozpatrywać to pod kątem wykorzystania np. w projekcie zabudowy stoiska targowego to jest całkiem oki;)

Pozdrawiam!

PS. Złość pięknosci szkodzi;)

Napisano

Takie cwiczenia sa bardzo wzniosle i potrzebne,..rozwijaja umysl, marszcza zwoje, i nie wazne na ktorym roku jestes, widac ze przydaloby sie jeszcze pomarszczyc sie troszke:)