Big Foot Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 Wczoraj postanowiłem pobawić sie panem Rhino z Flamingiem i to jeden z efektów pokazujący, że materiały ustawione w 5 minut też ładnie wyglądają. Więcej w produkcji, nadchodzi niedługo :] Edit Zapomniałem doadać na wszelki wypadek: Rhino3D + Flamingo Rendering 4 minuty na Celeron 1.1GHz 256MB RAM GF2MX
Archangel Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 ehmmm no mi to sie ten material tak srednio podoba...choc nie wiem jak sie to ma do mozliwosci pary Rhino3D + Flamingo
Piotr Dobosz Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 moim zdaniem mapa odbicia jest zabardzo rozciagnieta oraz otoczenie jest do bani:( popraw to troszke i bedzie oki:)
Pierzak Napisano 4 Grudzień 2004 Napisano 4 Grudzień 2004 lepiej bedze wygladalo jak bedzie lezalo na czyslym bialym.
Big Foot Napisano 5 Grudzień 2004 Autor Napisano 5 Grudzień 2004 Zrobiłem pare poprawek... Archangel: Owszem, materiał jest średni, ale za to osiągnięty naprawde szybko. Szybciej niż w np w Brazilu który kosztuje 1200$ a nie 195$ jak Flamingo. Owszem, Trudo jest porównywać możliwośći tych programów, ale jeśli chodzi o szybkie i łatwe zrobienie renderu, niekoniecznie wyglądającego zupełnie jak fotka, to Flamingo jest lepszy.
KLICEK Napisano 5 Grudzień 2004 Napisano 5 Grudzień 2004 mysle ze yafrey by sobie z tym poradzil a kosztuje twoj czas zeby go sciagnac ;)
streaker Napisano 5 Grudzień 2004 Napisano 5 Grudzień 2004 "materiały ustawione w 5 minut też ładnie wyglądają." Mnie sie wogóle nie podoba, jak wcześniej wspomniano mapa odbic rozciągnieta, jeżeli to ma byc złoto, to wogóle kolor nie ten...
Salvator Napisano 5 Grudzień 2004 Napisano 5 Grudzień 2004 lol Klicek, z tym to chyba nawet YASTR a nie Yafray poradził i to w 5 sekund ;] kiepski ten render i nie za bardzo wiem co chciałeś pokazać, bo jeśli możliwości flamingo to chyba nie wyszło. Mogłeś chociaż zrobić jakiś bardziej skomplikowany obiekt i kilka rodzajów materiałów + jakieś prymitywne teksturki, sądzę, że 15 minut by wystarczyło, a efekt byłby mniej więcej taki http://gallery.mcneel.com/?language=en&g=36.
zipper Napisano 5 Grudzień 2004 Napisano 5 Grudzień 2004 to tyle jesli chodzi o flamingo i moje doswiadczenia ... ustawienie materialow i sceny zajelo mi jakies 2 minuty ... a render kolejne 3-4 (z AAx16) jak ci sie chce to gdzies dawno temu byl moj watek na forum z ta felga i ustawieniem sceny ... poszukaj ... moze ci sie przyda pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi