Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wczoraj postanowiłem pobawić sie panem Rhino z Flamingiem i to jeden z efektów pokazujący, że materiały ustawione w 5 minut też ładnie wyglądają.

Więcej w produkcji, nadchodzi niedługo :]

Edit

Zapomniałem doadać na wszelki wypadek:

Rhino3D + Flamingo

Rendering 4 minuty na Celeron 1.1GHz 256MB RAM GF2MX

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ehmmm no mi to sie ten material tak srednio podoba...choc nie wiem jak sie to ma do mozliwosci pary Rhino3D + Flamingo

Napisano
  • Autor

Zrobiłem pare poprawek...

Archangel: Owszem, materiał jest średni, ale za to osiągnięty naprawde szybko. Szybciej niż w np w Brazilu który kosztuje 1200$ a nie 195$ jak Flamingo.

Owszem, Trudo jest porównywać możliwośći tych programów, ale jeśli chodzi o szybkie i łatwe zrobienie renderu, niekoniecznie wyglądającego zupełnie jak fotka, to Flamingo jest lepszy.

Napisano

"materiały ustawione w 5 minut też ładnie wyglądają."

Mnie sie wogóle nie podoba, jak wcześniej wspomniano mapa odbic rozciągnieta, jeżeli to ma byc złoto, to wogóle kolor nie ten...

Napisano

lol Klicek, z tym to chyba nawet YASTR a nie Yafray poradził i to w 5 sekund ;]

kiepski ten render i nie za bardzo wiem co chciałeś pokazać, bo jeśli możliwości flamingo to chyba nie wyszło. Mogłeś chociaż zrobić jakiś bardziej skomplikowany obiekt i kilka rodzajów materiałów + jakieś prymitywne teksturki, sądzę, że 15 minut by wystarczyło, a efekt byłby mniej więcej taki http://gallery.mcneel.com/?language=en&g=36.

Napisano

to tyle jesli chodzi o flamingo i moje doswiadczenia ... ustawienie materialow i sceny zajelo mi jakies 2 minuty ... a render kolejne 3-4 (z AAx16)

jak ci sie chce to gdzies dawno temu byl moj watek na forum z ta felga i ustawieniem sceny ... poszukaj ... moze ci sie przyda

pozdrawiam