Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

"W menu RENDER wybierz ENVIRONMENT. Pod 'Effects' kliknij 'Add' i wybież 'Combustion'. Kliknij na 'Pick Gizmo' i wybierz SphereGizmo. Kliknij na 'Explosion'. Kliknij 'Setup Explosion'. Zmień Start Time na -10. Samochód wybuchnie natychmiast, nie chcemy żeby eksplozja się rozgrzewała, po tym jak samochód zostanie zniszczony."

Problem w tym, że jak wejdę do effects i add to nie mam Combustion. Dlaczego nie mam tego efektu ? Co może być tego przyczyną ?? Strona tutorialu to

http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs45/car.htm

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

fak ... oslepłem ...

zmniejsz czcionke jak piszesz :|

zapewne jest to pod nazwą fire effect bo maasz nowszego maxa niz tego ktorego uzyli w tutorialu

Napisano

pewnie kolega sie troszczy o to abysmy dokladnie widzieli co pisze ale panie kolego rzecz to calkowicie zbedna pisac tak wielka czcionka.

Napisano

no nie obwiniajcie go, pewnie sam ma klopoty ze wzrokiem, jesli tak to biedak nawet nie bedzie zdolny przeczytac odpowiedzi pisanych takim drobnym maczkiem.

Napisano

Ja bym wogole radzil nie przerabiac tego tutoriala, bo standardowy ogien w maxie jest tak zalosny, ze az dziwie sie, ze diskrit dawno go nie wywalil z listy.

Napisano
  • Autor

Mam max 6. Dzięki za pomoc i sorki za czcionkę.. problemów ze wzrokiem nie mam :) Ale jeżeli mówicie, że ten ogien w maxie jest cienki to czy moglibyście doradzić jak go zastąpić w ładniejszy sposób ??

Napisano

ja powiem AURA + v-ray ale niestety płatna aura jest ale bete można ściągnąć

Napisano

Zmniejsz czcionkę to może będę mógł ci pomuc

p.s Czy czasem nie wchodzisz w zakładke "efects", a nie "environment"

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności