Napisano 7 Grudzień 200420 l "W menu RENDER wybierz ENVIRONMENT. Pod 'Effects' kliknij 'Add' i wybież 'Combustion'. Kliknij na 'Pick Gizmo' i wybierz SphereGizmo. Kliknij na 'Explosion'. Kliknij 'Setup Explosion'. Zmień Start Time na -10. Samochód wybuchnie natychmiast, nie chcemy żeby eksplozja się rozgrzewała, po tym jak samochód zostanie zniszczony." Problem w tym, że jak wejdę do effects i add to nie mam Combustion. Dlaczego nie mam tego efektu ? Co może być tego przyczyną ?? Strona tutorialu to http://www.max3d.pl/tutoriale/kurs45/car.htm
Napisano 7 Grudzień 200420 l fak ... oslepłem ... zmniejsz czcionke jak piszesz :| zapewne jest to pod nazwą fire effect bo maasz nowszego maxa niz tego ktorego uzyli w tutorialu
Napisano 7 Grudzień 200420 l pewnie kolega sie troszczy o to abysmy dokladnie widzieli co pisze ale panie kolego rzecz to calkowicie zbedna pisac tak wielka czcionka.
Napisano 7 Grudzień 200420 l no nie obwiniajcie go, pewnie sam ma klopoty ze wzrokiem, jesli tak to biedak nawet nie bedzie zdolny przeczytac odpowiedzi pisanych takim drobnym maczkiem.
Napisano 7 Grudzień 200420 l Ja bym wogole radzil nie przerabiac tego tutoriala, bo standardowy ogien w maxie jest tak zalosny, ze az dziwie sie, ze diskrit dawno go nie wywalil z listy.
Napisano 8 Grudzień 200420 l moze masz jakas inna wersje maxa pozatym teraz juz to sie nazywa chyba normalnie fire effect ale nie jestem pewien:(
Napisano 8 Grudzień 200420 l Autor Mam max 6. Dzięki za pomoc i sorki za czcionkę.. problemów ze wzrokiem nie mam :) Ale jeżeli mówicie, że ten ogien w maxie jest cienki to czy moglibyście doradzić jak go zastąpić w ładniejszy sposób ??
Napisano 8 Grudzień 200420 l ja powiem AURA + v-ray ale niestety płatna aura jest ale bete można ściągnąć
Napisano 8 Grudzień 200420 l Zmniejsz czcionkę to może będę mógł ci pomuc p.s Czy czasem nie wchodzisz w zakładke "efects", a nie "environment"