flesz_gordon Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 ave, zrobilem sobie przesiadke z majki na maxa i...no kosmos kurde 1. wybaczcie to pytanie ale jak manipulowac kamerka? heh obczailem alt+ srodkowy myszy ; Z+ sr myszy..a jak sie zbliza do obiektu? 2. ktory pliczek i gdzie odpowiada za ustawienia maxa? tzn jak cos spartole w ustawieniach i chce przywrocic pierwotne to co mam skasowac? 3. mam plytke 3dsmax6 z komp swiat trial 30 dni i nie ma tam V raya, to musze doinstalowac jakims plugiem czy co? PS- help w maxie jest kiepski heh chociaz to tylko pierwsze wrazenie
Tymek Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 Ad 2. menu Customize -> Load Custom UI Scheme -> DefaultUI Ad 3. VRaya musisz zakupić osobno, albo ściągnąć trochę zubożoną wersję ze strony http://www.vrayrender.com/download/ p.s. jak dla mnie help z maxa jest najlepszym z jakim do tej pory się spotkałem :)
blood_brother Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 Ad 1. Alt + ŚPM = Obracanie Ctrl + ŚPM = Szybkie przesuwanie Shift + ktoras kombinacja z powyzszych = Obracanie/przesywanie w pionie lub poziomie. Zalezy jaki pierwszy ruch sie wykona. Alt + Ctrl + ŚPM = plynne przyblizanie/oddalanie krecenie kolkiem = skokowe przyblizanie/oddalanie. ŚPM = przesuwanie
flesz_gordon Napisano 14 Grudzień 2004 Autor Napisano 14 Grudzień 2004 o dzieki serdeczne, chwilke wczesniej sam na to wpadlem :)
Luke3D Napisano 14 Grudzień 2004 Napisano 14 Grudzień 2004 a ja zadam pytanie skąd ściągnąc demo jakieś Brasil'a
Gość HUSKY Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 gratuluje przesiadki na Maxa. Max is the best. Życze miłej zabawy z maxem...
Isso Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 Co do tego brazila: http://www.splutterfish.com/sf/sf_gen_page.php3?page=rio Oto link. Wybierz chcianą wersję... są to orginalne darmowe wersje do użytku codziennego... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi