Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No nareszcie swieta i mialem troszke czasu zeby zabrac sie za mojego ulubionego merca (nawet "eska" przy nim wysiada :-D). Jak zapewne widzicie jest to dostawczak z lat 80` postanowilem zrobic go dosc dokladnie, ale bez przesady bo to ne na mozliwosci Zanoza modelera. Jak narazie zrobiona jest czesc przodu i kolo wraz z opona (walnolem na nia flat shadeda, co niesamowicie spowolnilo mi kompa ale zato wyglada naprawde niezle). Prosil bym was o opinie na jego temat, jak sie wam podoba itp. (tylko niewytykajce zbytnio bledow, bo niestety jest to wciaz zmodeler a w nim nie tak latwo zrobic to porzadnie).

Pozdrowienia dla wszystkich i jescze male zyczenia swiateczne.

No wiec zycze wam: Swietego w kominie, prezentow po szyje, zielonej choinki, prezentow trzy skrzynki, zimnego szampana i sylwka do rana!

Edit: Tytul zmieniony, siatka dodana

• Odpowiedzi 29
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ogromny szacunek za dziabanie w Zmodzie :) Ja bym tak nie potrafił (każdy punkt osobno brrrr aż mi się źle robi jak o tym myśle ;). Powodzenia :D

Napisano

Kulfer---> Super skooterek ale niestety niemoge az tyle poli poswiecic bo juz przy niecalych 200 tys. komp odmawia wspolpracy (zwlaszcza gdy wrzuce flat shadeda). A co do nadkoli to takie sa naprawde, a przynajmniej tak mi sie wydaje (a poza tym JPG`i pogarszaja to co jest naprawde). Sory ze kozystam z takiego linka ale lepszego niema http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=37122052 (to nie jest reklama)

Napisano

Modelik ładny jak na Zmoda mi się podoba (tylko jakość samochodziku w czerwonym koloże to masakra :( A może czemu cieszy się małym powodzeniem to nie wiem może dlatego, że każdy jest tu przyzwyczajony do "Renderków" Brazila lub Vraya?? NIe wiem to tylko przypuszczenia :) Powodzenia w dalszej pracy model jak dla mnie dobry.

Gość AcidBoyXL
Napisano

jak na Z faktycznie niezle, ale czy pod swiatlami potrzeba tyle facow np? i opony troche niski profil jak na dostawke

Napisano

mam pytanie co robie zle bo jesli zapisze do formatu 3ds to caly model wyglada naprawde do kitu, moze mi ktos powiedziec w jaki sposob weksportowac do formatu 3ds aby nie zepsuc modelu?

Napisano

niewarzne czym czy maxem czy innym programem, eksporyuje z zmoda na 3ds i model jest zepsuty wszystkie miejsca ktore odciolem i skleilem na nowo (aby powstaly ostre linie) sa polaczone i to poprostu wyglada beznadziejnie.

Napisano

hmmmm robiłeś detach w zmodzie ???? jak tak to powinien zostać chyba że zmod albo max automatucznie welduje wierzchołki :/ ale wątpie

zawsze możesz to szybko wygładdzić od nowa poprzez smoothing groups

Napisano

a to mozesz tez do obj->fbx i potem zainstalowac pluga imp/exp ze stronki aliasa dla LW i zaden problem choc nie wiem jakie formaty ma w standardzie samo LW

Napisano

znam ten problem tylko ze max ma smooth groupy a wiekszosc innych softow jak np. XSI przerwania smootha i conversacja do maxa jest klopotliwa trzeba nieraz dlugo posiedziec zanim bedzie tak jak na wejsciu a FBX bardzo ladnie dzieli mi z obj gdzie mam przerwania na smoooth groupy ale czemu u ciebie niechce to bardzo dziwne hym bardzo bardzo nawet...

Napisano

a pozatym w exporterze 3ds w Zmodzie jest wyraznie napisane:3DS ignores smoothing information in file and when you open that

file in 3DS it will look like "Flat-shaded".