Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 21
  • Wyświetleń 3,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak dla mnie Dżizas i papier toaletowy najfajniejsze. A to futurystyczne miasto tez spoko, przypomina mi okladki plyt King Crimson.

A w rycerzach cos proporcje cyba leza ale sie nie czepiam bo sam nie jestem lepszy;]

yo zią:P

Napisano

postacie troche sztywnie ci wychodza, popracuj.

przy twarzach, oczy zbyt wylupiaste (najczesciej powieki czesciowo zakrywaja teczowke), i brwi ciut za nisko. druga twarz jest lepsza, tylko ten cien na szyi zbyt ostro sie urywa.

krzyz mi sie bardzo podoba, gdyby to wykonczyc w jakichs mrocznych kolorach, fajnie by bylo.

Napisano
  • Autor

Wielkie dzieki z opinie. Z postaciami to jest tak ze nigdy wczesniej nie rysowalem zadnej organiki. Dopiero sie ucze. W twarzach najwazniejsze dla mnie bylo nauczyc sie rysowac nos. nie zastanawialem sie nad reszta. Krzyz to miala byc zmiana koncepcji do bitwy 2D, ale i tak juz nie zdaze. Sprubuje dopracowac Jezusa. Mam nadzieje ze mi w tym pomozecie bo kompletnie nie wiem od czego zaczac.

Napisano
  • Autor

kolegaalek jesli nie ty to kto??? :D

Jak to mechaniczne?

Maja byc inne?

Prosze rozwin temat bo to moze byc cenna wskazowka dla mnie.

Napisano

witam,

chodzi o to (jak mysle), ze kreska jest zbyt malo elastyczna co sprawia ze twarze wygladaja jakby byly z drewna.

Napisano

mniej więcej tak, w niektórych cieniach widać równo rozłożone obok siebie kreski. Miom zdaniem nie jest to zbyt ciekawy efekt, ale to tylko moje odczucie. a twarze na dole fajne.

Napisano
  • Autor

W koncu kupiłem nowy skaner, poniewarz poprzedni sie spalil :(

Oczywiscie nie moglem sie doczekac i wzucam tu nowe wypocinki.

Wojownik i nauka rysowania oczu a wlasciwie to oka :)

Pierwsze rysowalem calkowicie z pamieci i wogole pierwszy raz :)

Napisano

Popracuj nad ruchem postaci: nikt jak wygina rękę, nie wygina samej ręki... wygina się przy okazji kręgosup, biodro, noga i mały palec u nogi ;) Polecałbym ci szkicowanie sportowców w ruchu - np. z fotek.

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Znowu jestem.

Jak zwykle dlugopis, skaner i pierwsze proby kolorowania w Photoshopie.

Napisano
  • Autor

Witam ponownie. Ostatnio wydziargalem cos takiego i jestem w trakcie kolorowania. Moze powinienem wzucic to do osobnego watku i zrobic z tego WIP. Co o tym sadzicie?

Napisano
  • Autor

Ostatnio nie mam zbyt wiele czasu na rysowanie, ale takie cos udalo mi sie jakos nabazgrac.

niestety proby kolorowania w Photoshopie nie ida najlepiej, wiec chcialbym sie zapytac jak najproscej pomalowac (pokolorowac) taki obrazek. Probowalem nalozyc nowa warstwe w trybie Color lub Overlay ale nie za bardzo mi to jakos wychodzi.

Zaznaczalem i uzywalem Colorize w Hue/Saturation na czesciach rysunku lecz i to nie spelnilo moich oczekiwan.

Chcialbym ten szkic pomalowac wiec nie wiem czy lepiej od razu malowac po konturach czy najpierw pokolorowac ten szkic jakimis wstepnymi kolorami i dopiero puzniej dopracowywac szczegoly.

Jesli ktos ma jakies pomysly jak najlepiej to wykonac to bardzo prosze o podpowiedź.

Jesli ktos mialby ochote pokolorowac ten rysunek to smialo zachecam do umieszczania tutaj swoich wersji.

Zaznaczam, ze jestem poczatkujacy co zreszta chyba widac :D

Dlugopis+Skaner+Photoshop. :D

Napisano

Miecz wbity w skałę całkiem fajny. Masz wyćwiczoną rękę , brakuje natomiast konsekwencji i doświadczenia w światłocieniu (walorze) , przestawieniu przestrzeni i kompozycji .

Przede wszytkim rysuj z natury.

Poszukaj też w necie książek autorstwa Andrew Loomis'a.

A o kolorowaniu są tuty w dziale game art / skinning modeli low poly

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Wielkie dzieki panie Lukaszu za te motywacyjne dla mnie slowa.

Ćwicze ręke prawie codziennie w pracy przy maszynie w kazdej nadazajacej sie chwili.

Pojde za rada i postaram sie naszkicowac cos z natury.

Tymczasem chcialbym pokazac cos nad czym pracuje juz dluzszy czas.

Pojazd Star 266 z dzialkiem. Referka to zdjecie ktore wykonalem wlasnorecznie w jednostce wojskowej w Lesznie. :D

Napisano

Przyznam , że przez chwilę myślałem , że to oteksturowany model 3D :)

Całkiem fajnie wygląda.

Czy rysujesz po zdjęciu ?

Jeżeli nie to:

Powinieneś zacząć od wyrysowania całości w kadrze ( tak by zgadzało się z oryginałem ), dopiero potem zabierać się za detale. Jeżeli rysujesz tak po kawałku , to poszczególne części mogą ci się nie zgrać na końcu .

Jeżeli tak to

też jest to pewna metoda , zwłaszcza na początek , jednak radzę jak najszybciej wziąć się za rysowanie z prawdziwej natury ( jakieś proste martwe naturki w stylu bałagan na biurku , kubeczek itp. :)

Napisano
  • Autor
Czy rysujesz po zdjęciu ?

Ten pojazd to byl moj poczatek zabawy z Photoshopem.

Pojazd robilem na konkurs.

Minelo juz sporo czasu od kiedy zaczalem go malowac.

Rzeczywiscie referke mam na spodniej warstwie w photoshopie i przynajmniej na poczatku malujac w ten sposob chcialem zaznajomic sie z programem.

Rysuje po kawalku jednak caly czas podgladam sobie czy wszystko lezy na swoim miejscu :)

No to ide - natura mnie wzywa :D

Napisano
  • Autor

Postanowilem pobawic sie dluzej z moimi wierzami i oto co mi z tej zabawy wyszlo.

3DMax5 + Photoshop + niedziela :D

Napisano
  • Autor

Poszedlem za rada Lukasza Jaskolskiego i oto prosze moje proby z martwa natura.

Pojemnik do rozrabiania emulsji chlodzacej w mojej firmie :D

Jakies sugestie? Porady? Czy ide w dobra strone?

Pozdrawiam.