Ops Napisano 11 Kwiecień 2003 Share Napisano 11 Kwiecień 2003 GREETZ!! STORY chym.. rok 2134 Polska staje sie super mocarstwem (jasne:) )grupa naukowcow dostaje od rzadu A.Leppera jr. ;) zlecenia na stworzenie idealnego cichego zabojcy. SUBJECT Chlopoki podprowadzili 2000 letnia mumie z Egiptu i dzieki nowej technologi przywrocili do zycia, wzmocnili kosci specjanym stopem tytanu i kurzego pierza ;) , wyposarzyli w 12 trybow wzroku itd,itd cala postac nie bedzie miala na sobie sladu zadrapania a o jej uprzedniej wizycie na tamtym swiecie bedzie swiadczyc (mam nadzieje) zgnita zielonkawo-brazowa pomarszczona skora [Edited on 12-4-2003 by Cshynoovec] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczarr Napisano 11 Kwiecień 2003 Share Napisano 11 Kwiecień 2003 No wiesz wstydź się, mumia - bez bandaży [lol2] Pewnie poszły do prania co by sie ten cichy zabójca nie legitymował specyficznym zapaszkiem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 12 Kwiecień 2003 Share Napisano 12 Kwiecień 2003 heh...kolewjny fajny pomysl i wykonanie...jedyeni co mi sie nie podoba to ta klata...jest troche za plaska i dobrze jej nie widac... pozdro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 12 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2003 Hi o bandarzach pomyslimy ale jak juz cos to beda znikome (na rekach i lydkach) a klatka taka zostanie bo i tak jej nie bedzie widac postac bedzie miec taki wypasny zloty naszyjnik przez cala piers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 12 Kwiecień 2003 Share Napisano 12 Kwiecień 2003 [piwo]ale bitwa nie ma co!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esbi Napisano 12 Kwiecień 2003 Share Napisano 12 Kwiecień 2003 Fajnie jakbyś jeszcze pokazał plecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 12 Kwiecień 2003 Share Napisano 12 Kwiecień 2003 Ja nie chciałbym sie czepiac ale ni stąd ni zowąt masz juz gotową postac nie pokazujesz jej od pocżtku jak tworzysz nic , tylko juz ją wpakowales nie widac podtawy pracy , to tak jak bys kiedys sobie co stakiego wymodelował i zostawił a teraz jest bitwa wiec to przywracasz do zycia ,jak bys to zrobił wczoraj , wybacz moze i zrobiłes to wczoraj ale widzisz jakos , mnie to nie przekonuje ze to teraz zostało wykonane jezeli chodzi o model to jest superandzki i gratuluje pomysłu a takze wykonania , lecz moja zdanie znasz juz na ten temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 12 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2003 nie wiele tego ale zeby nie bylo ze mialem wszystko zrobione:) wiec tak jak widac wstepne nogi zaczatek butkow no i zgodnie z prosba plecki (tylka nie bedzi widac wiec jest jaki jest :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczarr Napisano 13 Kwiecień 2003 Share Napisano 13 Kwiecień 2003 Jeżeli mogę się \"przyczepić\" to miałbym dwie propozycje: 1) Wydaję mi się, że postać ma trochę za cienkie łydki, zwłaszcza okolice stawu kolanowego mam tu na myśli ;) Postać ma fajne masywne przedramię o fajnej proporcji w stosunku do ramienia, skoro wymodelowałeś tak rozbudowane uda to resztę też bym zrobił taką masywną. 2) Lepiej zarysuj mięśnie na nogach bo to są najsilniejsze partie ludzkich mięśni, bo będzie wyglądało jakby koleś nie robił siadów na pakerni :D Pozdrawiam i czekam na dalszy rozwój postaci :cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 13 Kwiecień 2003 Share Napisano 13 Kwiecień 2003 .....lydki? a widziales lydki pakera? Toz to najmniej rozbudowana czesc ciala za to wyrzezbiona-szczegolnie te tgzw. dwie glowy natomiast pod samym kolanem nic prawie ni ma..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 13 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2003 tak jak mowilem bedzie mial na sobie kilka gadzetow wiec pare czesci nie bedzie widocznych -od pasa, gdzies przed kolana bedzie mial spodniczkowe cos(takie wtedy nosili) -lydki i stopy zakryte butami -cos na nadgarstek lekko wchodzace na dlon -no i klatka bedzie przykryta czyms na wzor kombinezonow ze stargate -wszystko oczywiscie w klimatach egipskich zastanawiam sie jeszcze nad brodka (taka jak na figurce tutenchamona) [Edited on 13-4-2003 by Cshynoovec] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 14 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2003 UPDATE powoli zaczyna nabierac ksztaltu ale jeszcze daleka droga zastanawiem sie nad dodaniem mu szponow czekam na komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 14 Kwiecień 2003 Share Napisano 14 Kwiecień 2003 masz na mysli takie szpony kore sa nakladane na reke? jesli tak to pewnie ze moesz je dac:] [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teluumen Napisano 14 Kwiecień 2003 Share Napisano 14 Kwiecień 2003 Rece za full wybas, Glowka takze niczego sobie. Szczegonie ten wyraz twarzy pelen odrazy do otoczenia. Ale, dla mnie sa troche za krotkie nogi w stosunku do reszty cielska. No i miedica tazke troche nie w tym miejscu. Brzuch wyglada jak by ktos kolesiowi wykroil bebechy i wstawil cztery metalowe plytki by sie wszystko trzymalo kupy. No i jak narazie malo ma z martwiaka... Pelen energii i wigoru moly zorgarniety czlowieczek... Ale styl modelowania jest gicior maksior [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 15 Kwiecień 2003 Share Napisano 15 Kwiecień 2003 całe cialo jest superandzkie i wogóle wytglada imponująco , robi wrazenie i wszystko jest super :) powodzenia w dalszej rozbudowie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 15 Kwiecień 2003 Share Napisano 15 Kwiecień 2003 i jescze jedno...z tym brzuchem cosnei tak..tzn wyglad jakby byla tkanka od brzucha i potem przerwa i dopiero potem skora.... [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laser Napisano 15 Kwiecień 2003 Share Napisano 15 Kwiecień 2003 Zajebiste!! I tyle, szczególnie ręce!! GIT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 15 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2003 dzieki za komentarze z tym brzuchem to rzeczywiscie kaciki sa za gleboko (albo vertexy sa zbyt \"ciezkie\")zmienie to przy najblizszej okazji narazie koncze model potem najgorsze czyli texturki, o ile z akcesoriami nie powinno byc wiekszych problemow to boje sie o sama skore bo to ona ma mu nadac charakter odpowiadajacy tematowi no ale coz... czlowiek nie jest takie zeby...[rotfl] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 15 Kwiecień 2003 Share Napisano 15 Kwiecień 2003 i bys mogl jesz dac mu troche wglebienie na mostku aby bylo chcoiarz troche widac odzcielne miesnie klatki piersiowej [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boms Napisano 15 Kwiecień 2003 Share Napisano 15 Kwiecień 2003 hmmm... ostanio na \"jedynce\" leciala ekranizacja powiesci \"Faraon\"... ogladales? :) zapowiada sie ladny szczegolowy modelik... pozdroofki i powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 15 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2003 hehe ogladalem ale nie cale jakos koncowke pierwszej czesci pablo nie zrobie tego, a dlaczego to zobaczysz niebawem Cheers[winko] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 15 Kwiecień 2003 Share Napisano 15 Kwiecień 2003 ooo , sie doczekac nie moge [hmmm] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 15 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 15 Kwiecień 2003 no to prawie caly model, jeszcze drobne poprawki i zaczne rysowac PS teraz juz wiadomo dlaczego ma taka klate??:) CHEERS[winko] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 heh no teraz wiadmo...ala ja bym dal takie minimalne wglebienie gdzie sie konczy ta taknina przy klacie...ogolnie ekstra model:))) i te pazurki:)))) pzodro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeG Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 ja nie mam zadnych zastrzezen charakter jest poprostu swietny ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Hi potrzebuje zasiegnac rady, a chodzi o photoshopa wiem ze mozna nadac pendzlu (pendzlowi? chyba nie:) ) fakture (texture) tylko nie wiem jak jest cos takiego jak texturize czy cos takiego ale to tworzy sie tylko dla okreslonej warstwy (fragmentu) [pomocy] BTW jak wyglada ten wszczepiony kregoslup bo mi jakos nie lezy a juz nie potrafie powiedziec co z nim nie tak ChEErZZ!![winko] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boowa Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Jeśli chodzi o Photoshopa to najlepiej: 1)zrobić szybką maskę 2)zmienić na selekcję 3)wypełnić teksturą (najlepiej na nowej warstwie) 4)dopasować przeźroczystość, nasycenie, itp..... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 Albo :D 1. Zaznaczash/bądz wycinash jakiś element..ten który chcesz żeby był twoją texturą. 2. Edit/Define Brush... I gotowe...:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 dzieki Phantom nie to chodzilo ale przez to doszedlem jak rozwiazac moj problem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczarr Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 No trochę mnie tu nie było, a tu takie postępy. Modelik prezentuje się naprawdę świetnie, z niecierpliwością czekam na texturki. [spox] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Spox...:D a co do kręgosłupa...to jest dobry pomysł...ale myśle że on bardziej powinien być widoczny...mógłbyś mu jeszcze zedrzeć troche tej skóry :D ale nawet bez tego dobrze to wygląda...:D pozdro...a może jakieś kolce małe na kręgach wstaw...sam nie wiem...:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 oto kapletnie zmieniony kregoslup niestety na wiecej nie mam czasu i nie zapowiada sie na zmiane wiec tylko kregoslup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conq Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Kręgosłup jest pierwsza klasa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 No fajnie fajnie. Ma swoj klimacik. Tylko czy w koncowym ujeciu bedziesz bral plecy pod uwage? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 hmm...a powiedz mi...czy w finalnym renderze jak postac bedzie polozona wedlug kamery? z przodu czy z tylu? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blooddragon Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Ej no można chyba zrobić końcowy render złożony z 3 ujęć- 2 mniejsze, 1 większe. nie ma tu zadnej sceny, tylko jeden model, więc chyba można sobie pozwolić :p fajnie sie zapowiada:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 On mi wyglada jak koles z filmu MUMIA :D nie pamietam jak sie nazywal, tez byl lysy. Tylek ma taki troche zwisly :) ale i tak go nie beddzie widac pod tym wdziankiem wiec nie przeszkadza, chyba ze zacznie mu zwisac az do kolan :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 ten kręgosłup mógłby się wbijać w skóe...takimi zaczepami...ale wygląda to dużo lepiej niż było wcześniej...a i może tak dziwnie za dużo skóry jest przy nim..a może za gruba ona jest...rzecz gustu...:D pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boms Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 a ja musze powiedziec, ze mi sie bardziej podobala poprzednia wersja kregoslupa - byla jakas taka bardziej zintegrowana z calym cialem, a nie tak jak teraz - podluzna dziura i jakis (urozmaicony) kawalek metalu... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 a ja musze sie doczepic do mięśni brzucha- są dosyć dziwne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andy Napisano 19 Kwiecień 2003 Share Napisano 19 Kwiecień 2003 1) Kręgosłup jest trochę za mało zintegrowaly z resztą ciała. 2) Kręgosłup jest też trochę za głęboko wciśniętu w ten otwór w plecach. 3) Pomiędzy ostatnim \"kręgiem\" a ciałem jest zbyt duży otwór. Wygląda jakby miał otwór do środka ciała. Pozatym w pożądku!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 -Andy Ad1 nie chce mi sie* Ad2 nie chce mi sie :D* Ad3 Pas zasloni -Wszyscy dzieki -Co po niektorzy :) tak tak bedzie go widac z tylu tez A tutaj takie MOCNO pokazowe texturki | twarzy \\/ Cheers!![winko] *przy takim oswietleniu jak zamierzam zrobic kregoslop bedzie tylko szczegolem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 20 Kwiecień 2003 Share Napisano 20 Kwiecień 2003 hmm...może lekko przyciemnić to swiatło..albo rozjaśnić jes w środku samego oka...a i lewe oko jest troche nie wyraźne(jego lewa strona :D) pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 20 Kwiecień 2003 Share Napisano 20 Kwiecień 2003 Klimat rodem z Syndicate. No moze gdyby nie to ubranko. Czekam ma wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 21 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2003 a tak mniej wiecej to bedzie wygladac za jakis czas (mam nadzieje) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr. eA Napisano 21 Kwiecień 2003 Share Napisano 21 Kwiecień 2003 AAA szkok:o Genialne, brak mi slow. Jakbys wyrenderowal scene to bysmy mogli poszukac bledow, tak to trudno ocenic. Czy ta \"sukienke\" robiles recznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 21 Kwiecień 2003 Share Napisano 21 Kwiecień 2003 No piękne texturki...może troshke za bardzo kolorowe ale spox...on będzie wyposażony w jakieś narzędzia exterminacji?? :D pozdrawiam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ops Napisano 21 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2003 sukienke owszem a na render musisz jeszcze poczekac Phantom powiedzmy ze traktuje swoje ofiary podobnie jak Mokoto z \"Gost in the shell\":) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tesaurus Napisano 21 Kwiecień 2003 Share Napisano 21 Kwiecień 2003 Model bardzo fajny ale za nic w swiecie nie moge sie dopatrzec w ktorym miejscu jest to zgodne z tematem bitwy. Czytalem o teksturze. Mam nadzieje, ze nas przekonasz iz zachodzi zgodnosc. [co?] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 21 Kwiecień 2003 Share Napisano 21 Kwiecień 2003 Etam...Mokoto też używała gunów :D A hitman/mumia to lepsza myśl...ja proponuje nie wyszukaną broń np: minigun :P pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi