Posted December 27, 200420 yr Wymodelowałem żarówke i jak ją wygładzam meshsmoothem to i tak widać krawędzie:( a ja chce żeby była idealnie gładka, jak to zrobić??
December 27, 200420 yr Dobra ja jestem jasnowidzem. Przepalila sie ? (ta żarówka). 1 Jesli chcesz sprawdzic czy tak to spojrz na taka niewielka spiralke wewnatrz zarowki. Jesli nie jest cala to znaczy ze sie przepalila. ( odkrywczy wniosek ) 2 Weź 2 zł i idz do najblizszego sklepu. 3 Kup dwie zarowki na wszelki wypadek. 4 Popros mame aby Ci ja wkrecila. Ozdrawiam ....
December 27, 200420 yr Author Oto żarówka: Pierwsza z bez meshsmooth'a. Druga z meshsmoothem Interations na 2
December 27, 200420 yr hmmm ? jak dla mnie ta druga wygląda normalnie ... ? nie iwem moze ja inny jestem... spróguj ew ms 3 ale mysle ze to niepotrzebne..... dzwiny problem....
December 28, 200420 yr Obstawiam, że chodzi o te 2-3 wyraźniejsze zagięcia po obwodzie żarówki. Efekt raczej jednoznacznie wygląda na krawędź po zastosowaniu chamfera, choć siatka low-poly niby temu zaprzecza. Może jednak jest tak jakiś minimalny chamfer? zrob jeszcze screena z siatka (F4) i zblizeniem na te miejsca
December 28, 200420 yr a może to przez ustawienia smoothing groups?? kiedyś miałem podobny problem właśnie z tego powodu, wystarczyło wybrać selekcję elemetu, zaznaczyć go i dać Auto Smooth, i siateczka pięknie sie potem wygładzała
December 28, 200420 yr Author Jush sobie poradzilem w tych miejscach były podwójne edge, ale zawsze jak robie extrude to tak sie dzieje(edge sie rozdzielają) i niewiem jak sobie z tym poradzic:( Żarówka po zlikwidowaniu edge: