Jump to content

Featured Replies

Posted

Wymodelowałem żarówke i jak ją wygładzam meshsmoothem to i tak widać krawędzie:( a ja chce żeby była idealnie gładka, jak to zrobić??

• Replies 10
  • Views 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dobra ja jestem jasnowidzem.

Przepalila sie ? (ta żarówka).

1 Jesli chcesz sprawdzic czy tak to spojrz na taka niewielka spiralke wewnatrz zarowki. Jesli nie jest cala to znaczy ze sie przepalila. ( odkrywczy wniosek )

2 Weź 2 zł i idz do najblizszego sklepu.

3 Kup dwie zarowki na wszelki wypadek.

4 Popros mame aby Ci ja wkrecila.

Ozdrawiam ....

• Author

Oto żarówka: Pierwsza z bez meshsmooth'a. Druga z meshsmoothem Interations na 2

hmmm ? jak dla mnie ta druga wygląda normalnie ... ? nie iwem moze ja inny jestem... spróguj ew ms 3 ale mysle ze to niepotrzebne..... dzwiny problem....

Obstawiam, że chodzi o te 2-3 wyraźniejsze zagięcia po obwodzie żarówki.

Efekt raczej jednoznacznie wygląda na krawędź po zastosowaniu chamfera, choć siatka low-poly niby temu zaprzecza.

Może jednak jest tak jakiś minimalny chamfer? zrob jeszcze screena z siatka (F4) i zblizeniem na te miejsca

a może to przez ustawienia smoothing groups?? kiedyś miałem podobny problem właśnie z tego powodu, wystarczyło wybrać selekcję elemetu, zaznaczyć go i dać Auto Smooth, i siateczka pięknie sie potem wygładzała

• Author

Jush sobie poradzilem w tych miejscach były podwójne edge, ale zawsze jak robie extrude to tak sie dzieje(edge sie rozdzielają) i niewiem jak sobie z tym poradzic:(

Żarówka po zlikwidowaniu edge: