Napisano 29 Grudzień 200420 l witam sprawilem sobie wlasnie drugą 20" na Trinitronie i pojawil sie pierwszy problem weic ... przy rozstawieniu 2 monitorów mam male problemy z odswierzaniem a mianowicie jak to CRTki sobie sie tam minimalnie zaklucają ... i pytanko .... czy jest jakas mozliwosc zredukowania tego pola elektromagnetycznego ... np. przez wstawnienie jakiejs plytki ekranowanej pomiedzy monitory ? oczywiscie nie jest to problem az tak szczegolowy ale jak sie przyjzec to mozna zauwazyc pewne drgania ... w normalnej pracy to nie przeszkadza ale monitorom to napewno nie sluzy ... szczeze to czekam na odpowiedz MareGa ;] chyba sie na tym zna ;]
Napisano 29 Grudzień 200420 l Mialem to samo tylko walilo mi od modemu na monitor w sumie po 2 godzinach pracy w takich warunkach moje oczy byly do wyrzucenia , prawdopodobnie nie jest to wina tego ze monitor dziala na monitor ;) U mnie pomoglo zmiana z uziemienia na zerowanie. na wszelki wypadek sprawdz plontanine kabli ...
Napisano 29 Grudzień 200420 l Autor U mnie pomoglo zmiana z uziemienia na zerowanie. mozna jasniej ? ;]
Napisano 29 Grudzień 200420 l Poprostu moj stary to elektryk ;) wykrecil kontakt i wsadzil tam jakis drucik ktory robi zerowanie przez co prad nie walcie ci w kompa podczas spiecia czy cos ;) w sumie nie zaglebialem sie w to , jak by co to jak wroci z roboty to go zapytam :) Dzieki temu nie masz napiecia na obudowie miedzy innymi ;)
Napisano 29 Grudzień 200420 l Autor pewnie uziemienie ;] do grzejnika ;] ale ok .. jak co to sie spytaj ;] hehe teraz bedizes mial jak sie odwdzieczyc ;]
Napisano 29 Grudzień 200420 l dzizas. jaki wplyw monitora na monitor. to wina karty. ramdac musi obsluzyc dwa syngnaly i nie wyrabia. spraw sobie matroxa przeznaczonego do pracy na kilku monitorach to sie poprawi.
Napisano 30 Grudzień 200420 l nie nie. to nie sprawa karty. nowoczesne karty (zakladam ze masz cos w stylu R9500 w zwyz lub GF 5600 w zwyz) maja 2 ramdacki czyli moga wyswietlac 2 niezalezne obrazy ! Szeryf sie myli. twoj problem bardziej polega na tym ze masz je podbiete w te same gniazdko. dla proby pociagnic prad z innego pokoju do jednego monitora. to moze pomoc. druga sprawa to slabo ekranowane kable laczace kompa z monitorami. poodsuwaj je od siebie albo podlacz inne jak masz mozliwosc. i ostatni powod jaki mi sie nasuwa to masz cos wpiete w siec co sieje zakluceniami ale jezeli przy jednym podpietym tego efektu nie ma to 3 mozliwosc nieaktualna.
Napisano 30 Grudzień 200420 l Autor no wlasnie mam R9500 i zdaje mi sie ze ta karta jest przystosowana do pracy w multimonitoringu ... ok dla wszystkiego sprubuje pociągnąc z innego pokoju kabel sieciowy ... i inne takowe z gory wielkie dzieki ... ;]
Napisano 30 Grudzień 200420 l najwazniejsze zeby jeden monitor byl podpiety np w twoim pokoju a drugi mial zasilanie z innego. ja mam R 9600 i podpinalem 19" LCD i 17" CRT tak dla proby i zadnych migotan na crt oczywiscie nie bylo. ps. 2 x 20" crt. po paru godz. pracy pewnie swiecisz jak choinka. nie szkoda oczu.
Napisano 30 Grudzień 200420 l Autor o moje oka sie nei boj ;] lubie extreme ;] ale poluje juz an te filtry do monitorow ... do 20" ciezko znalesc ...
Napisano 30 Grudzień 200420 l buahaha Marcin, jesteś dla mnie uosobienie monitorowego masochizmu :D 2 x crt 20" oczywiście stare i z allegro, żeby odopowiednio dużo promieniowania było 1280x1024@75hz na 20" LOL zarezerwuj wizytę u okulisty, ostatnio rejestruje się w nfz z pół rocznym wyprzedzeniem, będzie akurat :D