Luke3D Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 Na początek zrobiłem sobie monitor (w końcu od czegoś trzeba zacząć) później zrobie całe biurko i jakoś to będzie. Ale narazie proszę o ocene: http://www.luke3d.za.pl/mon.jpg (trzeba przekopiować adres do nowego okna-to takie coś co wkurza urzytkowników za.pl) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 5 Styczeń 2005 Share Napisano 5 Styczeń 2005 wrzucaj obrazy jako zalaczniki, ponizej masz [go advanced] i tam masz przycisk do zalacznikow monitor robiles z linijka? bo jakis taki kwadratowy, nie znam monitorow ale zawsze wydawalo mi sie ze ekran powinien byc szerszy niz dluzszy, i chyba w tym wypadku tak jest, ale moze mi sie tyklo tak wydaje a moze jednak nie ;p e tam glupio gadam, moglbys dac jeszcze jakiegos ciekawszego materiala na podstawke i kabel wydaje sie lekko za gruby, scena narazie jeszcze nieciekawa ale wiem ze nad nia pracujesz, pozdrawiam [ale glupi wywod dalem] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 6 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2005 dam teksture na podstawke jak tą teksture bede miał :-) a narazie to wymiary (w rzeczywistości) mierzyłem linijką-32x37, zrobiłem plane'a o wymiarach 37x32(cm), edit mesh, edit poly, uvw map, scaline(bym innym zrobił gdybym miał np.braliza) no i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Styczeń 2005 Share Napisano 6 Styczeń 2005 bym innym zrobił gdybym miał np.braliza hmmm... chyba brazila ;) ale co do scenki to dodaj jakieś śmieci na biurku: pognieciony papierek od Snickersa, ołówek, puszkę piva, jakąś książkę, na monitorku małe żółte karteczki... na razie jest tu zdecydowanie za pusto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yansen Napisano 6 Styczeń 2005 Share Napisano 6 Styczeń 2005 Spoko - u mnie nawet po przekopiowaniu pojawia się, że "zajedisty hosting" .... ja już za taki tekst bym z ich usług w życiu nie skorzystał.... "Zajebisty" to może być trójpaskowy dresik, albo mowa noworoczna ojca Rydzyka a nie hosting..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 6 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2005 tweety: ten "braliza" to tzw. Ruski błąd nie wynikający z braku wiedzy :) te śmiecie to zrobie później, narazie zrobiłem TYLKO monitor (no może tą ścianę też i biurko) Yanser: skopiuj adres (do schowka), otwórz nowe okno przeglądarki, wklej adres, naciśnij enter niedługo dam update'a i bedze cool :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 9 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2005 Jak widać dałem biurko i nic więcej. Szuflady są wysuwane za pomocą sliderów i daje dwa rendery Prosze o ocene Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 9 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2005 niech ktoś wkońcu oceni to biurko!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 9 Styczeń 2005 Share Napisano 9 Styczeń 2005 moge ocenic:D:D material mi sie nie podoba a po pierwsze render dalbys jakies podloze jakies cienie skylighta:D a biurko jak biurko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 9 Styczeń 2005 Share Napisano 9 Styczeń 2005 no narazie zabardzo nie ma co oceniac a to co jest to w miare spoko, lewa krawedz monitora w stosunku do monitora cos mi nie pasuje, jakby byla krzywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 9 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2005 z lewą krawedzią monitora jest wszystko ok i zaraz dam update'a w którym będzie podłoga, ściany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczupal Napisano 9 Styczeń 2005 Share Napisano 9 Styczeń 2005 to pewnie po sylwestrze mnie jeszcze trzyma KO :) i widze krzywe rzeczy :].... Czekamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 9 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2005 Zrobiłem podłoge, sufit, ściany (narazie same plane) później będę z tego wycinał otwory (boolean :D) i wstawiał okna, drzwi, halogeny... PS. Czy ktoś wie skąd wziąć materiał na podłogę ? Mam na myśli panele podłogowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba333 Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 Poszukaj tekstury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Snoobi Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 Mam taką skromną sugestie :-D Zamieszczaj zmiany, gdy faktycznie cos zmienisz lub dorobisz. Jak narazie to podoba mi sie tylko monitor, reszta jakos nie ma "duszy", ale moze sie czepiam (za wczesnie) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B1942 Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 ej czy niewydaje sie wam ze te biurko jest troche za szerokie??w stosunku do biurka ten monitor to 12:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 5 Luty 2005 Share Napisano 5 Luty 2005 Bardzo fajnie sie zapowiada , ładny monitorek i biurko czekam z niecierpliwością na kolejne renderki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 6 Luty 2005 Autor Share Napisano 6 Luty 2005 Sorry że tak długo nie dawałem update'ów, ale jakoś mi sie nie chciało....Zabieram sie do roboty i może już jutro coś dam :] Biurko nie jest za szerokie, bo w rzeczywistości ma 190 cm (monitor-37cm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 8 Luty 2005 Autor Share Napisano 8 Luty 2005 Po przerwie wracam do modelowania i prosze bardzo. Render: scaline, coś z innymi mi nie idzie i nie chce mi sie instalować Wiem że światło jest troche nie takie, ale w miare jak będę dostawiał nowe meble, to światło i rendery będę ulepszał. Więc proszę o ocenę tego co zrobiłem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 9 Luty 2005 Share Napisano 9 Luty 2005 Narazie ci idzie fajnie , bardzo ładny monitorek i biurko mam nadzieje że będziesz dalej sie tak przykładał jak do tej pory :] A co do ściany a szczegulnie okna to mam nadzieje że to narazie jest taka prowizorka powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 9 Luty 2005 Autor Share Napisano 9 Luty 2005 georgas: narazie okna nie ma tylko sama wnęka Przyszła pora na wstawienie lampki: Wiem że troche nóżki wyglądają tak dziwnie...popracuje troche nad tym Jest może VRay do 3dsmax'a 7 ?? Jak tak to skąd mogę ściągnąć demo lub wersję free?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SyntaxError Napisano 9 Luty 2005 Share Napisano 9 Luty 2005 O lol mam the same light as you hahaha nice one może ukradłeś moją :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 9 Luty 2005 Autor Share Napisano 9 Luty 2005 I didn't ukradłem ci any light Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acre117 Napisano 9 Luty 2005 Share Napisano 9 Luty 2005 Vray do max'a 6 działa też pod max'em 7. pozdro i powodzenia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 10 Luty 2005 Autor Share Napisano 10 Luty 2005 hmm...ale jak działa to jak sie go instaluje?? który folder trzebo przzekopiować żeby działał w max'ie 7 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 10 Luty 2005 Autor Share Napisano 10 Luty 2005 A tutaj wrzucam tą samą scenę zrenderowaną mental rayem w 49 minut i 15 sekund :/ widzę kilka wielkich błędów, ale mentalem zrenderowałem sobie tylko żeby zobaczyć jak będzie wyglądać. PS. Proszę o odpowiedź na pytanie zawarte w poprzednim poście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 10 Luty 2005 Autor Share Napisano 10 Luty 2005 A tutaj wrzucam tą samą scenę zrenderowaną mental rayem w 49 minut i 15 sekund :/ widzę kilka wielkich błędów, ale mentalem zrenderowałem sobie tylko żeby zobaczyć jak będzie wyglądać. PS. Proszę o odpowiedź na pytanie zawarte w poprzednim poście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 10 Luty 2005 Share Napisano 10 Luty 2005 pluginy do maxa 6 są w pełni (prawie wszystkie) kompatybilijne z maxem7 takze wystarczy normalnie zainstalować i wybrać sobie pod f10. Ale mental lepszy od V-raya jest przecie, tylko trzeba się naumieć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 10 Luty 2005 Share Napisano 10 Luty 2005 pluginy do maxa 6 są w pełni (prawie wszystkie) kompatybilijne z maxem7 takze wystarczy normalnie zainstalować i wybrać sobie pod f10. Ale mental lepszy od V-raya jest przecie, tylko trzeba się naumieć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 10 Luty 2005 Autor Share Napisano 10 Luty 2005 ale co trzeba zrobić żeby mi vray działał pod 3dsmax'em 7 ??? Nie ma żadnego folderu o nazwie VRay etc. a instalka sama sobie wybiera lokalizację w którą się instaluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 10 Luty 2005 Autor Share Napisano 10 Luty 2005 ale co trzeba zrobić żeby mi vray działał pod 3dsmax'em 7 ??? Nie ma żadnego folderu o nazwie VRay etc. a instalka sama sobie wybiera lokalizację w którą się instaluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 10 Luty 2005 Share Napisano 10 Luty 2005 coś kręcisz, bo ja bez najmniejszego problemu instalowałem i nic nie kopiowałem, bo zainstalowało się tam gdzie powinno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masater Napisano 10 Luty 2005 Share Napisano 10 Luty 2005 coś kręcisz, bo ja bez najmniejszego problemu instalowałem i nic nie kopiowałem, bo zainstalowało się tam gdzie powinno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 10 Luty 2005 Autor Share Napisano 10 Luty 2005 ale miałeś zainstalowane 3dsmax'a 6 i 7 czy tylko 7 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 10 Luty 2005 Autor Share Napisano 10 Luty 2005 ale miałeś zainstalowane 3dsmax'a 6 i 7 czy tylko 7 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 10 Luty 2005 Share Napisano 10 Luty 2005 vray w instalatorze pyta się o lokalizację folderu z 3ds max. podajesz mu ten folder i BUM! koniec kłopotów a co do ostatniego renderka z mentalem to wrzuć tam skylighta bo te cienie są straszne! ogólnie biureczko fajne: wielkość super, kuuupa miejsca na mychę i tablet :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 10 Luty 2005 Share Napisano 10 Luty 2005 vray w instalatorze pyta się o lokalizację folderu z 3ds max. podajesz mu ten folder i BUM! koniec kłopotów a co do ostatniego renderka z mentalem to wrzuć tam skylighta bo te cienie są straszne! ogólnie biureczko fajne: wielkość super, kuuupa miejsca na mychę i tablet :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 10 Luty 2005 Autor Share Napisano 10 Luty 2005 już mam...musiałem odinstalować wersje 6 3dsmax'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 10 Luty 2005 Autor Share Napisano 10 Luty 2005 już mam...musiałem odinstalować wersje 6 3dsmax'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 10 Luty 2005 Autor Share Napisano 10 Luty 2005 tweety: miałem zainstalowane dwie wersje 3dsmax'a, a to że renderowałem mentalem to tylko żeby zobaczyć jak wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 10 Luty 2005 Autor Share Napisano 10 Luty 2005 tweety: miałem zainstalowane dwie wersje 3dsmax'a, a to że renderowałem mentalem to tylko żeby zobaczyć jak wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 10 Luty 2005 Autor Share Napisano 10 Luty 2005 Zainstalowałem sobie wkońcu VRay'a i mogę się pochwalić renderem (oj długo sie renderował) Czemu nie widać antyaliasingu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 10 Luty 2005 Autor Share Napisano 10 Luty 2005 Zainstalowałem sobie wkońcu VRay'a i mogę się pochwalić renderem (oj długo sie renderował) Czemu nie widać antyaliasingu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acre117 Napisano 10 Luty 2005 Share Napisano 10 Luty 2005 Strasznie brzydkie krawędzie:] , takie 'kwadratowe':/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acre117 Napisano 10 Luty 2005 Share Napisano 10 Luty 2005 Strasznie brzydkie krawędzie:] , takie 'kwadratowe':/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 10 Luty 2005 Share Napisano 10 Luty 2005 No bosko, mozesz teraz robic zoom na 3 centymetry od lampki a potem odejscie kamery, to moj pomysl na animke. Ta szczegolowosc to dla treningu robiona chyba? Powodzenai w kontynuacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WToreK Napisano 10 Luty 2005 Share Napisano 10 Luty 2005 No bosko, mozesz teraz robic zoom na 3 centymetry od lampki a potem odejscie kamery, to moj pomysl na animke. Ta szczegolowosc to dla treningu robiona chyba? Powodzenai w kontynuacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 11 Luty 2005 Autor Share Napisano 11 Luty 2005 o co chodzi s tym zoomem 3cm ?? i kto wie jak tą pixeloze zlikwidować???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 11 Luty 2005 Share Napisano 11 Luty 2005 Wtorek : zoom na 3cm... niema czegoś takiego. Mylisz najazd kamery ze zmianą ogniskowej obiektywu (którą się podaje w mm i niema ona nic wspólnego z odległości kamery od filmowanego obiektu ;) ) Luke3D : poszukaj ustawień antyaliasing'u lub sampling'u (nie wiem jak się to w v-ray`u nazywa). Poza tym całkiem ładnie wyszedł render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 11 Luty 2005 Autor Share Napisano 11 Luty 2005 Znalazłem już dzięki georgasowi odpowiedni radio button który trzeba było kliknąć i prosze: Dałem jeszcze miękkie cienie Prosze o ocene renderu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi