Jump to content

Recommended Posts

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wrzucaj obrazy jako zalaczniki, ponizej masz [go advanced] i tam masz przycisk do zalacznikow

monitor robiles z linijka? bo jakis taki kwadratowy, nie znam monitorow ale zawsze wydawalo mi sie ze ekran powinien byc szerszy niz dluzszy, i chyba w tym wypadku tak jest, ale moze mi sie tyklo tak wydaje

LG_1710B_0.jpg

a moze jednak nie ;p

2LG1710b.jpg

e tam glupio gadam, moglbys dac jeszcze jakiegos ciekawszego materiala na podstawke i kabel wydaje sie lekko za gruby, scena narazie jeszcze nieciekawa ale wiem ze nad nia pracujesz, pozdrawiam [ale glupi wywod dalem]

Posted

dam teksture na podstawke jak tą teksture bede miał :-)

a narazie to wymiary (w rzeczywistości) mierzyłem linijką-32x37, zrobiłem plane'a o wymiarach 37x32(cm), edit mesh, edit poly, uvw map, scaline(bym innym zrobił gdybym miał np.braliza) no i tyle

Posted
bym innym zrobił gdybym miał np.braliza

hmmm... chyba brazila ;)

ale co do scenki to dodaj jakieś śmieci na biurku: pognieciony papierek od Snickersa, ołówek, puszkę piva, jakąś książkę, na monitorku małe żółte karteczki...

na razie jest tu zdecydowanie za pusto

Posted

Spoko - u mnie nawet po przekopiowaniu pojawia się, że "zajedisty hosting" .... ja już za taki tekst bym z ich usług w życiu nie skorzystał.... "Zajebisty" to może być trójpaskowy dresik, albo mowa noworoczna ojca Rydzyka a nie hosting.....

Posted

tweety: ten "braliza" to tzw. Ruski błąd nie wynikający z braku wiedzy :)

te śmiecie to zrobie później, narazie zrobiłem TYLKO monitor (no może tą ścianę też i biurko)

Yanser: skopiuj adres (do schowka), otwórz nowe okno przeglądarki, wklej adres, naciśnij enter

niedługo dam update'a i bedze cool :)

Posted

Zrobiłem podłoge, sufit, ściany (narazie same plane) później będę z tego wycinał otwory (boolean :D) i wstawiał okna, drzwi, halogeny...

3.jpg

PS. Czy ktoś wie skąd wziąć materiał na podłogę ? Mam na myśli panele podłogowe

Posted

Mam taką skromną sugestie :-D

Zamieszczaj zmiany, gdy faktycznie cos zmienisz lub dorobisz.

Jak narazie to podoba mi sie tylko monitor, reszta jakos nie ma "duszy", ale moze sie czepiam (za wczesnie) :)

Posted

Sorry że tak długo nie dawałem update'ów, ale jakoś mi sie nie chciało....Zabieram sie do roboty i może już jutro coś dam :] Biurko nie jest za szerokie, bo w rzeczywistości ma 190 cm (monitor-37cm)

Posted

Po przerwie wracam do modelowania i prosze bardzo.

Render: scaline, coś z innymi mi nie idzie i nie chce mi sie instalować

Wiem że światło jest troche nie takie, ale w miare jak będę dostawiał nowe meble, to światło i rendery będę ulepszał.

Więc proszę o ocenę tego co zrobiłem:

4.jpg

Posted

Narazie ci idzie fajnie , bardzo ładny monitorek i biurko

mam nadzieje że będziesz dalej sie tak przykładał jak do tej pory :]

A co do ściany a szczegulnie okna to mam nadzieje że to narazie jest taka prowizorka

powodzenia

Posted

georgas: narazie okna nie ma tylko sama wnęka

Przyszła pora na wstawienie lampki:

5.jpg

6.jpg

Wiem że troche nóżki wyglądają tak dziwnie...popracuje troche nad tym

Jest może VRay do 3dsmax'a 7 ?? Jak tak to skąd mogę ściągnąć demo lub wersję free??

Posted

A tutaj wrzucam tą samą scenę zrenderowaną mental rayem w 49 minut i 15 sekund :/

7.jpg

widzę kilka wielkich błędów, ale mentalem zrenderowałem sobie tylko żeby zobaczyć jak będzie wyglądać.

PS. Proszę o odpowiedź na pytanie zawarte w poprzednim poście

Posted

A tutaj wrzucam tą samą scenę zrenderowaną mental rayem w 49 minut i 15 sekund :/

7.jpg

widzę kilka wielkich błędów, ale mentalem zrenderowałem sobie tylko żeby zobaczyć jak będzie wyglądać.

PS. Proszę o odpowiedź na pytanie zawarte w poprzednim poście

Posted

pluginy do maxa 6 są w pełni (prawie wszystkie) kompatybilijne z maxem7 takze wystarczy normalnie zainstalować i wybrać sobie pod f10. Ale mental lepszy od V-raya jest przecie, tylko trzeba się naumieć :)

Posted

pluginy do maxa 6 są w pełni (prawie wszystkie) kompatybilijne z maxem7 takze wystarczy normalnie zainstalować i wybrać sobie pod f10. Ale mental lepszy od V-raya jest przecie, tylko trzeba się naumieć :)

Posted

ale co trzeba zrobić żeby mi vray działał pod 3dsmax'em 7 ??? Nie ma żadnego folderu o nazwie VRay etc. a instalka sama sobie wybiera lokalizację w którą się instaluje

Posted

ale co trzeba zrobić żeby mi vray działał pod 3dsmax'em 7 ??? Nie ma żadnego folderu o nazwie VRay etc. a instalka sama sobie wybiera lokalizację w którą się instaluje

Posted

vray w instalatorze pyta się o lokalizację folderu z 3ds max. podajesz mu ten folder i BUM! koniec kłopotów

a co do ostatniego renderka z mentalem to wrzuć tam skylighta bo te cienie są straszne!

ogólnie biureczko fajne: wielkość super, kuuupa miejsca na mychę i tablet :D

Posted

vray w instalatorze pyta się o lokalizację folderu z 3ds max. podajesz mu ten folder i BUM! koniec kłopotów

a co do ostatniego renderka z mentalem to wrzuć tam skylighta bo te cienie są straszne!

ogólnie biureczko fajne: wielkość super, kuuupa miejsca na mychę i tablet :D

Posted

No bosko, mozesz teraz robic zoom na 3 centymetry od lampki a potem odejscie kamery, to moj pomysl na animke. Ta szczegolowosc to dla treningu robiona chyba? Powodzenai w kontynuacji

Posted

No bosko, mozesz teraz robic zoom na 3 centymetry od lampki a potem odejscie kamery, to moj pomysl na animke. Ta szczegolowosc to dla treningu robiona chyba? Powodzenai w kontynuacji

Posted

Wtorek : zoom na 3cm... niema czegoś takiego. Mylisz najazd kamery ze zmianą ogniskowej obiektywu (którą się podaje w mm i niema ona nic wspólnego z odległości kamery od filmowanego obiektu ;) )

Luke3D : poszukaj ustawień antyaliasing'u lub sampling'u (nie wiem jak się to w v-ray`u nazywa).

Poza tym całkiem ładnie wyszedł render.

Posted

Znalazłem już dzięki georgasowi odpowiedni radio button który trzeba było kliknąć i prosze:

9.jpg

Dałem jeszcze miękkie cienie

Prosze o ocene renderu