Napisano 5 Styczeń 200520 l Na początek zrobiłem sobie monitor (w końcu od czegoś trzeba zacząć) później zrobie całe biurko i jakoś to będzie. Ale narazie proszę o ocene: http://www.luke3d.za.pl/mon.jpg (trzeba przekopiować adres do nowego okna-to takie coś co wkurza urzytkowników za.pl)
Napisano 5 Styczeń 200520 l wrzucaj obrazy jako zalaczniki, ponizej masz [go advanced] i tam masz przycisk do zalacznikow monitor robiles z linijka? bo jakis taki kwadratowy, nie znam monitorow ale zawsze wydawalo mi sie ze ekran powinien byc szerszy niz dluzszy, i chyba w tym wypadku tak jest, ale moze mi sie tyklo tak wydaje a moze jednak nie ;p e tam glupio gadam, moglbys dac jeszcze jakiegos ciekawszego materiala na podstawke i kabel wydaje sie lekko za gruby, scena narazie jeszcze nieciekawa ale wiem ze nad nia pracujesz, pozdrawiam [ale glupi wywod dalem]
Napisano 6 Styczeń 200520 l Autor dam teksture na podstawke jak tą teksture bede miał :-) a narazie to wymiary (w rzeczywistości) mierzyłem linijką-32x37, zrobiłem plane'a o wymiarach 37x32(cm), edit mesh, edit poly, uvw map, scaline(bym innym zrobił gdybym miał np.braliza) no i tyle
Napisano 6 Styczeń 200520 l bym innym zrobił gdybym miał np.braliza hmmm... chyba brazila ;) ale co do scenki to dodaj jakieś śmieci na biurku: pognieciony papierek od Snickersa, ołówek, puszkę piva, jakąś książkę, na monitorku małe żółte karteczki... na razie jest tu zdecydowanie za pusto
Napisano 6 Styczeń 200520 l Spoko - u mnie nawet po przekopiowaniu pojawia się, że "zajedisty hosting" .... ja już za taki tekst bym z ich usług w życiu nie skorzystał.... "Zajebisty" to może być trójpaskowy dresik, albo mowa noworoczna ojca Rydzyka a nie hosting.....
Napisano 6 Styczeń 200520 l Autor tweety: ten "braliza" to tzw. Ruski błąd nie wynikający z braku wiedzy :) te śmiecie to zrobie później, narazie zrobiłem TYLKO monitor (no może tą ścianę też i biurko) Yanser: skopiuj adres (do schowka), otwórz nowe okno przeglądarki, wklej adres, naciśnij enter niedługo dam update'a i bedze cool :)
Napisano 9 Styczeń 200520 l Autor Jak widać dałem biurko i nic więcej. Szuflady są wysuwane za pomocą sliderów i daje dwa rendery Prosze o ocene
Napisano 9 Styczeń 200520 l moge ocenic:D:D material mi sie nie podoba a po pierwsze render dalbys jakies podloze jakies cienie skylighta:D a biurko jak biurko
Napisano 9 Styczeń 200520 l no narazie zabardzo nie ma co oceniac a to co jest to w miare spoko, lewa krawedz monitora w stosunku do monitora cos mi nie pasuje, jakby byla krzywa
Napisano 9 Styczeń 200520 l Autor z lewą krawedzią monitora jest wszystko ok i zaraz dam update'a w którym będzie podłoga, ściany
Napisano 9 Styczeń 200520 l to pewnie po sylwestrze mnie jeszcze trzyma KO :) i widze krzywe rzeczy :].... Czekamy
Napisano 9 Styczeń 200520 l Autor Zrobiłem podłoge, sufit, ściany (narazie same plane) później będę z tego wycinał otwory (boolean :D) i wstawiał okna, drzwi, halogeny... PS. Czy ktoś wie skąd wziąć materiał na podłogę ? Mam na myśli panele podłogowe
Napisano 23 Styczeń 200520 l Mam taką skromną sugestie :-D Zamieszczaj zmiany, gdy faktycznie cos zmienisz lub dorobisz. Jak narazie to podoba mi sie tylko monitor, reszta jakos nie ma "duszy", ale moze sie czepiam (za wczesnie) :)
Napisano 24 Styczeń 200520 l ej czy niewydaje sie wam ze te biurko jest troche za szerokie??w stosunku do biurka ten monitor to 12:P
Napisano 5 Luty 200520 l Bardzo fajnie sie zapowiada , ładny monitorek i biurko czekam z niecierpliwością na kolejne renderki
Napisano 6 Luty 200520 l Autor Sorry że tak długo nie dawałem update'ów, ale jakoś mi sie nie chciało....Zabieram sie do roboty i może już jutro coś dam :] Biurko nie jest za szerokie, bo w rzeczywistości ma 190 cm (monitor-37cm)
Napisano 8 Luty 200520 l Autor Po przerwie wracam do modelowania i prosze bardzo. Render: scaline, coś z innymi mi nie idzie i nie chce mi sie instalować Wiem że światło jest troche nie takie, ale w miare jak będę dostawiał nowe meble, to światło i rendery będę ulepszał. Więc proszę o ocenę tego co zrobiłem:
Napisano 9 Luty 200520 l Narazie ci idzie fajnie , bardzo ładny monitorek i biurko mam nadzieje że będziesz dalej sie tak przykładał jak do tej pory :] A co do ściany a szczegulnie okna to mam nadzieje że to narazie jest taka prowizorka powodzenia
Napisano 9 Luty 200520 l Autor georgas: narazie okna nie ma tylko sama wnęka Przyszła pora na wstawienie lampki: Wiem że troche nóżki wyglądają tak dziwnie...popracuje troche nad tym Jest może VRay do 3dsmax'a 7 ?? Jak tak to skąd mogę ściągnąć demo lub wersję free??
Napisano 10 Luty 200520 l Autor hmm...ale jak działa to jak sie go instaluje?? który folder trzebo przzekopiować żeby działał w max'ie 7 ??
Napisano 10 Luty 200520 l Autor A tutaj wrzucam tą samą scenę zrenderowaną mental rayem w 49 minut i 15 sekund :/ widzę kilka wielkich błędów, ale mentalem zrenderowałem sobie tylko żeby zobaczyć jak będzie wyglądać. PS. Proszę o odpowiedź na pytanie zawarte w poprzednim poście
Napisano 10 Luty 200520 l Autor A tutaj wrzucam tą samą scenę zrenderowaną mental rayem w 49 minut i 15 sekund :/ widzę kilka wielkich błędów, ale mentalem zrenderowałem sobie tylko żeby zobaczyć jak będzie wyglądać. PS. Proszę o odpowiedź na pytanie zawarte w poprzednim poście
Napisano 10 Luty 200520 l pluginy do maxa 6 są w pełni (prawie wszystkie) kompatybilijne z maxem7 takze wystarczy normalnie zainstalować i wybrać sobie pod f10. Ale mental lepszy od V-raya jest przecie, tylko trzeba się naumieć :)
Napisano 10 Luty 200520 l pluginy do maxa 6 są w pełni (prawie wszystkie) kompatybilijne z maxem7 takze wystarczy normalnie zainstalować i wybrać sobie pod f10. Ale mental lepszy od V-raya jest przecie, tylko trzeba się naumieć :)
Napisano 10 Luty 200520 l Autor ale co trzeba zrobić żeby mi vray działał pod 3dsmax'em 7 ??? Nie ma żadnego folderu o nazwie VRay etc. a instalka sama sobie wybiera lokalizację w którą się instaluje
Napisano 10 Luty 200520 l Autor ale co trzeba zrobić żeby mi vray działał pod 3dsmax'em 7 ??? Nie ma żadnego folderu o nazwie VRay etc. a instalka sama sobie wybiera lokalizację w którą się instaluje
Napisano 10 Luty 200520 l coś kręcisz, bo ja bez najmniejszego problemu instalowałem i nic nie kopiowałem, bo zainstalowało się tam gdzie powinno
Napisano 10 Luty 200520 l coś kręcisz, bo ja bez najmniejszego problemu instalowałem i nic nie kopiowałem, bo zainstalowało się tam gdzie powinno
Napisano 10 Luty 200520 l vray w instalatorze pyta się o lokalizację folderu z 3ds max. podajesz mu ten folder i BUM! koniec kłopotów a co do ostatniego renderka z mentalem to wrzuć tam skylighta bo te cienie są straszne! ogólnie biureczko fajne: wielkość super, kuuupa miejsca na mychę i tablet :D
Napisano 10 Luty 200520 l vray w instalatorze pyta się o lokalizację folderu z 3ds max. podajesz mu ten folder i BUM! koniec kłopotów a co do ostatniego renderka z mentalem to wrzuć tam skylighta bo te cienie są straszne! ogólnie biureczko fajne: wielkość super, kuuupa miejsca na mychę i tablet :D
Napisano 10 Luty 200520 l Autor tweety: miałem zainstalowane dwie wersje 3dsmax'a, a to że renderowałem mentalem to tylko żeby zobaczyć jak wygląda
Napisano 10 Luty 200520 l Autor tweety: miałem zainstalowane dwie wersje 3dsmax'a, a to że renderowałem mentalem to tylko żeby zobaczyć jak wygląda
Napisano 10 Luty 200520 l Autor Zainstalowałem sobie wkońcu VRay'a i mogę się pochwalić renderem (oj długo sie renderował) Czemu nie widać antyaliasingu ??
Napisano 10 Luty 200520 l Autor Zainstalowałem sobie wkońcu VRay'a i mogę się pochwalić renderem (oj długo sie renderował) Czemu nie widać antyaliasingu ??
Napisano 10 Luty 200520 l No bosko, mozesz teraz robic zoom na 3 centymetry od lampki a potem odejscie kamery, to moj pomysl na animke. Ta szczegolowosc to dla treningu robiona chyba? Powodzenai w kontynuacji
Napisano 10 Luty 200520 l No bosko, mozesz teraz robic zoom na 3 centymetry od lampki a potem odejscie kamery, to moj pomysl na animke. Ta szczegolowosc to dla treningu robiona chyba? Powodzenai w kontynuacji
Napisano 11 Luty 200520 l Autor o co chodzi s tym zoomem 3cm ?? i kto wie jak tą pixeloze zlikwidować????
Napisano 11 Luty 200520 l Wtorek : zoom na 3cm... niema czegoś takiego. Mylisz najazd kamery ze zmianą ogniskowej obiektywu (którą się podaje w mm i niema ona nic wspólnego z odległości kamery od filmowanego obiektu ;) ) Luke3D : poszukaj ustawień antyaliasing'u lub sampling'u (nie wiem jak się to w v-ray`u nazywa). Poza tym całkiem ładnie wyszedł render.
Napisano 11 Luty 200520 l Autor Znalazłem już dzięki georgasowi odpowiedni radio button który trzeba było kliknąć i prosze: Dałem jeszcze miękkie cienie Prosze o ocene renderu