Jump to content

Psia pomoc

Pepe99

Recommended Posts

Cześć, mam problem !! :(

Czy ktoś wie skąd można ściągnąć referka (najlepiej animowanego) chodu, chodzenia, spacerowania, poruszania, biegu, sprintu... etc. PSA ??!!

Stworzyłem model pieska, zrigowałem go, i za pana Wacława nie wiem jak się pies porusza :P

Pozdrawiam

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

hehheehe- a sam mi mowiles o robieniu samemu, o tym ze, to nie uczciewe, i ze, bla bla bla , hehehe..............- ja bym zrobil ruch tego psa w CAT-ie - tam masz gotowy rig, gotowy ruch ktory tylko edytujesz na potrzeby wlasnej animacji - i to nie jest ..sciaganie, gotowiec czy takie tam ....- pozdr.

Tak w ogóle to prosiłem o pomoc a Ty mi tu z off topickiem wyjeżdżasz ! Grrrrr

Boże gościu naucz się czytać...

kurt - "a sam mi mowiles o robieniu samemu..." A co napisałem w moim poście ?!?! Może Ci przytoczę; "Stworzyłem model pieska, zrigowałem go" Jak widzisz zrobiłem SAM !!!

Wg mnie to co Ty wyrabiasz to właśnie jest ściąganie i nic innego niż przerabianie GOTOWCÓW !!! Radzę Ci w ogóle zrezygnować z animacji.... upppsss sorki ja jeszcze nie widziałem żebyć w ogóle coś zaanimował ;) ..... SAM .....

A wracając do mojej prośby; nie chodziło mi o to żebyście zaanimowali mojego pieseczka ;P tylko zapytałem czy macie jakieś filmiki jak się porusza pies, bo ja nie dysponuję żadnym czworonożnym zwierzakiem i nie mam raczej jak podpatrzeć ów chodu. ;)

Pozdrawiam

poszukaj u mnie aders jest na dole (często jak ściąga się modele za free są krótkie animki :]

(Jak obudzi się obudzi mój pieseck "LEO" to zobacze jak on chodzi, biega, bo nestety jeszcze niezapamiętałem jak on biega bo mam go od 2 miesięcy (jest takii malusii :)

Pepe... no poszukaj w sieci... na pewno znajdziesz.. :) Psa jeszcze nie animowałem, ale na pewno jest jakas pomoc.... albo idź do parku z kamerą... albo bystrym okiem około 18... bo to raczej standartowa pora srania psów ;)

Pozdrawiam

[edit] no i jeszcze ważne pytania:

pies jest mały czy duży?

chory czy zdrowy?

stary czy młody?

biega czy chodzi?

rasa czasem tez gra rolę, bo np boxery i amstaffy chodzą inaczej niż charty ;)

[/edit]

Webmaster - wielkie dzięki za odp. zaraz wchodzę w Twojego linkuska i poszperam trochę ;)

asblaze - szukałem szukałem w sieci... jedyne co mi się udało znaleźć to animowanego gifa z biegającym psem (zawsze coś ;) ) Gdyby nie to wiatrzysko to bym chodził za każdym psem i podglądał ich włochate dupska ;P A psiak taki średni, wielkością coś ok. wilczura, 100% zdrowej psiej masy ! Dzięki za odp.

Pozdrawiam