Gordy Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 nie kumam o co ci biega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Source Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 Wcześniej jak pracowałem w modo to używałem scryptu "PerfectCircle", króry z polygonów ewentualnie vertexów, twórzył okrąg. Po subdivision miało idealnie kolisty kształt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 24 Listopad 2006 Autor Share Napisano 24 Listopad 2006 W takim wypadku wystarczy Ci ośmiościenny cylinder i subdivision będziesz miał ładne koło czy tam okrąg jak kto woli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Source Napisano 24 Listopad 2006 Share Napisano 24 Listopad 2006 W sumie to chodzi mi bardziej o extrudowanie kolistych rzeczy z mesha, takich jak chociażby rurki. Próbowałem snapować rzeczy do punktów na krzywej, okazało się jednak niewygodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 25 Listopad 2006 Share Napisano 25 Listopad 2006 W końcu dochodzimy do sedna. Szczerze, to nie chce mi się tego tłumaczyć, ale dam wskazówkę. Walnij se cylindra i potnij poly korzystając z cylindra jako referencji. Jeśli wszystko zrobisz ok, to będziesz miał to co chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 25 Listopad 2006 Autor Share Napisano 25 Listopad 2006 Jakby się uprzeć to można też bazować na kwadracie. Zależy od wielkości tych rurek w scenie końcowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrw1980 Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 ja mam troszku truwialne pytanko - pobrałem wersje 30dniowa z oficjalnej stronki i nie wiem czy to ograniczenie tej wersji czy ja coś źle robie ale nie można otworzyc żadnej zapisanej scenki - help :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy_a Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 Coś robisz źle ;) Wywali Ci może jakiś błąd czy po prostu sam się zamyka - a i czy próbowałeś otworzyć dopiero co zapisaną własną scenkę ? (bo z otwieraniem starych to XSI często ma problemy :] ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrw1980 Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 próbowałem scenke która własnie co zapisałem jak i te które sa juz w wersji instalacyjnej - pisze tylko ze nie może załadowac danej scenki "nazwa pliku" - nawet jak tworze nowy projekt i tam zapisuje scenke to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarodziej3D Napisano 2 Grudzień 2006 Share Napisano 2 Grudzień 2006 Mrw1980 - słyszałem o takiej sytuacji (dość podobnej), po instalacji XSI nie można użyć programu do czyszczenia rejestrów bo się sceny nie otwierają. Zostaje ci odinstalować XSI i jeszcze raz go zainstalować. Mam nadzieje że to pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czajna666 Napisano 24 Grudzień 2006 Share Napisano 24 Grudzień 2006 Mam taki "mały" problem mianowicie: otwieram jakąś tam scenke i wyskakuje mi okinko z napisem: "(ścieżka pliku). scn could not be" scenka się nie otwiera. I powtarza się to co jakiś czas, mniej więcej po tygodniu od instalacji... Co mam zrobić aby tego uniknąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral Napisano 16 Styczeń 2007 Share Napisano 16 Styczeń 2007 Mam taki "mały" problem mianowicie: otwieram jakąś tam scenke i wyskakuje mi okinko z napisem: "(ścieżka pliku). scn could not be" scenka się nie otwiera. I powtarza się to co jakiś czas, mniej więcej po tygodniu od instalacji... Co mam zrobić aby tego uniknąć? czyli mam rozumieć ze zaraz po instalacji ta scena się otwiera a później znowu nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi