Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 211
  • Wyświetleń 22k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wcześniej jak pracowałem w modo to używałem scryptu "PerfectCircle", króry z polygonów ewentualnie vertexów, twórzył okrąg. Po subdivision miało idealnie kolisty kształt

Napisano
  • Autor

W takim wypadku wystarczy Ci ośmiościenny cylinder i subdivision będziesz miał ładne koło czy tam okrąg jak kto woli.

Napisano

W sumie to chodzi mi bardziej o extrudowanie kolistych rzeczy z mesha, takich jak chociażby rurki. Próbowałem snapować rzeczy do punktów na krzywej, okazało się jednak niewygodne.

Napisano

W końcu dochodzimy do sedna.

Szczerze, to nie chce mi się tego tłumaczyć, ale dam wskazówkę. Walnij se cylindra i potnij poly korzystając z cylindra jako referencji. Jeśli wszystko zrobisz ok, to będziesz miał to co chcesz.

Napisano

ja mam troszku truwialne pytanko - pobrałem wersje 30dniowa z oficjalnej stronki i nie wiem czy to ograniczenie tej wersji czy ja coś źle robie ale nie można otworzyc żadnej zapisanej scenki - help :)

Napisano

Coś robisz źle ;)

Wywali Ci może jakiś błąd czy po prostu sam się zamyka - a i czy próbowałeś otworzyć dopiero co zapisaną własną scenkę ? (bo z otwieraniem starych to XSI często ma problemy :] )

Napisano

próbowałem scenke która własnie co zapisałem jak i te które sa juz w wersji instalacyjnej - pisze tylko ze nie może załadowac danej scenki "nazwa pliku" - nawet jak tworze nowy projekt i tam zapisuje scenke to samo.

Napisano

Mrw1980 - słyszałem o takiej sytuacji (dość podobnej), po instalacji XSI nie można użyć programu do czyszczenia rejestrów bo się sceny nie otwierają.

Zostaje ci odinstalować XSI i jeszcze raz go zainstalować.

Mam nadzieje że to pomoże.

Napisano

Mam taki "mały" problem mianowicie: otwieram jakąś tam scenke i wyskakuje mi okinko z napisem: "(ścieżka pliku). scn could not be" scenka się nie otwiera. I powtarza się to co jakiś czas, mniej więcej po tygodniu od instalacji... Co mam zrobić aby tego uniknąć?

Napisano
  czajna666 napisał:
Mam taki "mały" problem mianowicie: otwieram jakąś tam scenke i wyskakuje mi okinko z napisem: "(ścieżka pliku). scn could not be" scenka się nie otwiera. I powtarza się to co jakiś czas, mniej więcej po tygodniu od instalacji... Co mam zrobić aby tego uniknąć?

czyli mam rozumieć ze zaraz po instalacji ta scena się otwiera a później znowu nie?