DaveBorck Napisano 8 Styczeń 2005 Napisano 8 Styczeń 2005 Witam wszystkich ! :) Tak sobie pomyślałem, jako że jestem stałym bywalcem tego serwisu (który wg mnie jest jednym z lepszych o cg), że najwyższy czas pokazać coś od siebie, żeby wysłuchać jakieś opinie fachowców i może podbudować się do dalszej pracy. Powiem tylko tyle, że po obejżeniu "ghost in the shell" utknął mi w głowie pewien mech (końcówka filmu). I stwierdziłem, że go sobie luźno (z pamięci) przeniosę w świat 3d i tak oto powstał model. A animacja wyszła już sama. W sumie to już dosyć stare ale mimo wrzucam. Plik waży jakieś 18 mega. http://paulinaborkiewicz.com/aracha.avi Opinie mile widziane. I jeden screen z animacji.
kolegaalek Napisano 8 Styczeń 2005 Napisano 8 Styczeń 2005 ładna animka, stały bywalcu, ale przydałaby się jakaś fabuła, nie?
DaveBorck Napisano 9 Styczeń 2005 Autor Napisano 9 Styczeń 2005 tak, yyy, no właśnie, jak już pisałem, to był raczej taki spontan. Żeby sobie trochę poanimować:) tyle mogę jedynie odnośnie fabuły powiedzieć
LHT Napisano 9 Styczeń 2005 Napisano 9 Styczeń 2005 Fajny klimacik. Kamerka na ramieniu fajna ale samo ramie można by jeszcze dopracować (ale to chyba nie jest najważniejsze). Mały robocik pajęczak przyjemny. Jak zrobiłeś te efekty kamery? (zmiana kolorów głównie mnie interesuje). A tak wogóle jakie znacie dobre programy służące do sklejania i obróbki gotowych animek? Aha i jeszcze coś: dlaczego wg. Was wszystko musi mieć fabułe? To jest przecież prezentacja - ma treść i to wystarczy. (ale to tylko moje skromne zdanie ;-) Pozdrawiam
DaveBorck Napisano 9 Styczeń 2005 Autor Napisano 9 Styczeń 2005 Jendym z najlepszych jest After Effect i w nim robiłem większość efektów, dobra jest też Premiera ale raczej do komputerów Avida ( do składu materiału filmowego)
prabab Napisano 9 Styczeń 2005 Napisano 9 Styczeń 2005 Świetne! Aż zalatuje profesjonalizmem (czemu, to ja nie wiem)... Co to za utwór w tle? :)
darkelf Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 fajne, a czasami nie :)... no nie wiem, niby taki efekciarski matrix, ale czasami mi jakos harmonijnie nie wspolgra ;)... co nie znaczy, ze animka jako taka fajna, tylko te takie male watpliwosci laika.
Webmaster Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Bardzo dużo ten filmik zajmuje miejsca... Ciekaw jestem dlaczego. (dopiero ściąga mi się filmik) Przecież Katedra tyle nie zajmuje
Pawel Lipka Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 fajnie zrobiony,aczkolwiek za dlugi jak na mala ilosc konkretnej animacji postaci. aa...niech ktos wypisze stad Webmastera pliz..hehe
DaveBorck Napisano 3 Luty 2005 Autor Napisano 3 Luty 2005 utwór w tle to jak jest na początku napisane ( wiem, wiem za krótko, niewyraźnie i nie wiadomo o co chodzi) zespół-Autechre (z wytwórni Aphex twina:) utwór-Laughing Quarter Jak znajdę trochę czasu to może go spakuję divx a nie indeo A animacji postaci mało, bo to była postać trudna do animowania z racji mojego całkowitego nieobeznania w tej tematyce (czyt. złe rigowanie no i sześć latających we wszystkie strony nóg) a także brak ku temu jakichkolwiek umiejętności czyt. talentu.
Gość jagi Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 Bardzo dużo ten filmik zajmuje miejsca... Ciekaw jestem dlaczego. (dopiero ściąga mi się filmik) Przecież Katedra tyle nie zajmuje o ile pamietam to katedra zajmowala jakies 180 mb :) a filmik sciagam zobaczymy... :P
Baldack Napisano 19 Luty 2005 Napisano 19 Luty 2005 18 mb ale mi duzo...a katerdre to do 50 mozna bylo skompresowac
Ferdkowaty Napisano 22 Luty 2005 Napisano 22 Luty 2005 Wspaniala animacja.Sam pomysł na ruchy kamer jest podobny do Aparatusa ale wykonanie jest juz całkiem inne.Jak dla mnie super
Ferdkowaty Napisano 18 Marzec 2005 Napisano 18 Marzec 2005 Mam pytanie do ciebie Dave. Jak zrobiłeś podłoże, jak to zrobiłeś, że jakby ciągnie się w nieskończoność? Z góry dzięki
Rekomendowane odpowiedzi