Gotham Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 Hi, Jako że prośba się już powtórzyła to tutaj macie moją pierwszą próbę stworzenia głowy... Jak wiadomo od czegoś zacząć trzeba :), więc apeluję o nie krytykowanie osób co z CG-3D mają pierwszą styczność :). Ok te główki powstały metodą loft w 3d studio 3 lub 4 (nie pamiętam) pod Dosem... Hiehie staaaare czasy. A metody nie doradził bym najgorszemu wrogu :).
Pablo Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 heheh....zawsze sa takie pocztki..ale najwazniejsze ze ten etap zycia jest juz zamkniety hehe pzodro[piwo]
Gotham Napisano 22 Kwiecień 2003 Autor Napisano 22 Kwiecień 2003 Hihi.... Cshynoovec- Na najstarszej płycie-archiwum... Pamiętam jak latałem z dyskiem do the chosen one co wypalarkę posiadał już w erze wczesnego 486 :), to odgruzowanie dysku było niesamowitym przeżyciem :), a i na tej samej płycie wypalił mi ściągniętego całego Rapha.... Taaaak :). Pablo- Po stokroć racja :). NeZik- Także prawda. TatoTurbo- A tego nie rozumiem...
NeZik Napisano 22 Kwiecień 2003 Napisano 22 Kwiecień 2003 ja nie wiem czy nawet jakbym kcial czy bym zrobil takie rozjechane twarzyczki ;D
Pablo Napisano 22 Kwiecień 2003 Napisano 22 Kwiecień 2003 Nezik...z calym szacunkiem....zrob twarzyckze i opublikuj ja tutaj :) pzodr
Gość Karawan Napisano 23 Kwiecień 2003 Napisano 23 Kwiecień 2003 ja wiem i pablo tez dlaczego gotham sie troche \"tlumaczy\" co do poczatkow (galeria amatorow [uczeń]), hehee eee. niewazne
Gość _Kreska_ Napisano 23 Kwiecień 2003 Napisano 23 Kwiecień 2003 ej no, jak dla mnie spoko, zanim ja sie otważyłem zrobić coś co w ogóle nie przypominało głowy (chocia miało nią być) mineło dużo, dużo czasu. Najpierw musiałem przejsci przez etap kieliszków (lofcik ofkoz) których nawet nie potrafiłem zrenderować (no nikt mi nie powiedział że coś takiego istnieje) tylko waliłem \"make preview\" czy jakoś tak:D
Pablo Napisano 23 Kwiecień 2003 Napisano 23 Kwiecień 2003 Kreska hehe :)..teraz juz wiesz?:] :D heh... karawan- wiem wiem :-) pzodr
Gość _Kreska_ Napisano 23 Kwiecień 2003 Napisano 23 Kwiecień 2003 no jaha, tera pykam f9 albo f 10 i jest git:D
wingman Napisano 23 Kwiecień 2003 Napisano 23 Kwiecień 2003 jak zobaczylem te glowy to zyskalem troche wiary w siebie - nawet Gotham nie wszystko umial od razu:D
NeZik Napisano 23 Kwiecień 2003 Napisano 23 Kwiecień 2003 ale w sumie i tak miałem początki gorsze od Gothama :] Pablo nie zaczaiłem Cie :P
Pablo Napisano 23 Kwiecień 2003 Napisano 23 Kwiecień 2003 nezik oto mi chodzilo ze najezdasz na niego..ze anwet jakbys se postaral to bys gorzej nie zrobil..a sam potem mowisz ze miales gorsze poczatki...ktore nadal sa :] pzodr
NeZik Napisano 23 Kwiecień 2003 Napisano 23 Kwiecień 2003 jak bys czytał uważnie to napisałem ze sam bym takiej nie zrobił !!! a wczesniej napisałem ze śmiesznie to wygląda bo tak jest :P i nie musisz mi uświadamiać że jestem początkujący wrrr...[boks]:D
SiD Napisano 23 Kwiecień 2003 Napisano 23 Kwiecień 2003 Jak byk pisze początki mi sie wydaje ze swój początek jzu wam kiedys pokazałem to był mój pierwszy model twarzy ten Alien nie bede dawał linku bo az mi gOOpio jak teraz go przeglądalem i za kazdym nowym modelingiem sie czegos nowego ucze , i zaiste nie tlyko ja tak reaguje , pewnei wszystcy z was widzicie swoje błedy i przy kolejnym modelu próbujecie je naprawic czyzbym nie miał racji ??
Gotham Napisano 23 Kwiecień 2003 Autor Napisano 23 Kwiecień 2003 Ludzie.... Jak sobie przypomnę to była niesamowita jazda :). Rysowało się profile... Tak z 7 i na każdym musiało być tyle samo punktów bo siatka potem je jakoś magicznie przyciągała :). Do tej pory nie kapuje jak programiści wyobrażali sobie stworzenie twarzy tą metodą.... Tak w ogóle to wtedy nie było podglądów wypełnionych... Wiecie tylko siatka :) i rendering gdy chciało się zobaczyć co wyszło :). A i jeszcze jedno. Miałem 12-13 lat wtedy :). Tylko po co ja się tłumaczę??? Jakaś mania prześladowcza ;). BTW. To nie musi być mój thread :), uploadujcie swoje początki, pierwsze próby etc.
Gość Karawan Napisano 23 Kwiecień 2003 Napisano 23 Kwiecień 2003 A gotham ile ty teraz masz lat? 25? 30? więcej?
ikim Napisano 23 Kwiecień 2003 Napisano 23 Kwiecień 2003 początki to początki - oto moja 1 praca ktorą zachowałem - niesmiertelna lampka - wyraźnie widac fascynacje loftem:)
Pablo Napisano 23 Kwiecień 2003 Napisano 23 Kwiecień 2003 Ikim no jak na swoje poczatku to niezle :)..ja tez bym zmaiscil moje cpozatki..ale niestety stracilem moje stare rendry :(..mialem na serwie WWW ale go skasowali :((( pzodr
MareG Napisano 24 Kwiecień 2003 Napisano 24 Kwiecień 2003 Taa LOFT rzadzi! Swoja pierwsza glowke rzezbilem w IMAGINE 2.0 w Forms Editorze - kurde jak sobie przypomne to byla dlubanina, przeuwanie punkt po punkcie w poziomych podzialach siatki, ale niezle sie tym modelowalo nawet cale postaci. W maxowym LOFTcie robilem do wizualizacji muszle i wanny - obciach byl na calego, ale jakos to wygladalo. A pierwsza powazna maxowa glowke wyrzezbilem dopiero w R3 przez spline-surface modeling. Moze jutro ja zamieszte tutaj jesli wolno :) pozdr
Gotham Napisano 24 Kwiecień 2003 Autor Napisano 24 Kwiecień 2003 Karawan- Przecież napisałem w threadzie o wieku, a ty nawet skomentowałeś więc o co chodzi? Mareg- No to czekam(y?) :)
MareG Napisano 25 Kwiecień 2003 Napisano 25 Kwiecień 2003 No to prosze :) pierwsze podejscie do modelowania glowy w maxie: potem ambitnie ja poprawilem, calosc wumodelowana bez uzycia zdjec referencyjnych, ale korzystalem z porad plastyka, lusterka i zmyslu dotyku :P (ucho pomielone jak od zapasnika :D) niestety nie przypadl mi do gustu modeling na splajnach z wezlami typu Bezier, odkrylem wiec moja wlasna technike polegajaca na wykorzystaniu splajnow z wezlami typu Corner, i tak jest do dzis. A glowka powstala jak sie nudzilem w pracy dwa lata temu: no to tyle pozdr
Gotham Napisano 1 Maj 2003 Autor Napisano 1 Maj 2003 Hihi, no ładnie Mareg... Tyle że ty dużo twardziej stąpałeś po CG robiąc te twarze :). Aby zniwelować różnicę uploadowuję postać zrobioną nieco później :). To była moja pierwsza batalia (na poważnie) ze skórą :).
dawid Napisano 1 Maj 2003 Napisano 1 Maj 2003 to jest jeszcze wcześniejsza pracka, pierwsza jaką sobie wydrukowałem :)
MaggeM Napisano 3 Maj 2003 Napisano 3 Maj 2003 Taaa.. ja grafa zaczalem sie zajmowac 5 lat temu.. ale nie archiwizowalem od poczatku a szkooooda buuuuuu [urwanie glowy] Potem juz to robilem.. i moja 1 pracka to ta z ta panienka a reszta potem poszla z gorki :) te dwie nastepne to do gry ktora zaczalem robic.. hehe nazbieralo sie nieco ludzi i robilismy.. nic z tego potem nie wyszlo no ale doswiadczenie zdobylem bo sie wciaz uczylem tworzac to.. Ja od samego poczatku skupialem sie na efektach itp.. tak wiec robilem cala mase lokacji heh a nie postaci... Pamietam ze zawsze mi mowiono ze moje prace sa klimtyczne i cos w nich jest hihi..i faktycznie umialem dobrac oswietlenie i klimat tym bardiej ze w tamtych czasach o GI itp nie bylo sluchu ani mowy hehe..... prace te sa z 1999 roku [soczek] (tylko mi sie nie smiac hehehahhah ;))
Rekomendowane odpowiedzi