Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Zdecydowalem sie juz pozostawic projekt muzeum;) (nic jeszcze nigdy nie skonczylem:P) i zajac sie wymodelowaniem pewnej wiezy... mam nadzieje ze tym razem ukoncze ten projekt:)

A o to co "wyskrobalem":P

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jeszcze nie ma co oceniać ;]

Napisano
  • Autor

Skoro to jest WIP to moge tu prosic Was o pomoc, prawda?:P

Wiec mam pytanie jak zaokraglic (wygladzic) ten poly bez nakladania meshsmooth bo gubie sie w jego grupach:) a AutoSmooth nie dziala...

Napisano

nie wiem jaki poly ale mozesz zaznaczyc edge tj krawędz bo mysle ze o niej mowa, i dać podwójny chamfer - to jest jeden po drugim ;) pozdro.

Napisano
  • Autor

Thx:) Kurcze cos wlaczylem i nie mam pojecia dlaczego undo mi nie dziala:( jak je wlaczy ponownie?

Napisano

Prawdopodobnie tryb klawiatury sie zmienil. Musisz ustawic klawiature na polski (w windowsie). Ponowne uruchomienie kompa tez powinno pomoc.

Napisano

zmiane ustawien klawiatury robi sie ctrl+shift albo alt+shift sproboj a co do zaokraglania bez ms najlepsza meteda sa chamfery - coraz mniejsze coraz mniejsze a potem auto smooth :0

pozdro ;)

Napisano
  • Autor

Wielkie Dzieki pomoglo:)

To jest moj update... nie wiele tego ale zmeczony jestem a jutro mam egzamin z metod organizacji i zarzadzania... mowie wam nic ciekawego:)

Napisano
  • Autor

Wiatam po ciezkim tygodniu wracam do 3Ds maxa...i mam prosbe czy moglby mi ktos pokazac w jakis posob moge stworzyc okno? ale takie z lukiem u gory...bo nie moge sobie z vertexami poradzic...czy moglby mi ktos pokazac jak to zrobic...ale prosze nie mowicie nic o VIZ

Napisano
  • Autor

Kurcze nie wiele tego ale zawsze cos:)

Przesiadlem sie na V-raya i mam problem... dlaczego ON tak wszystko wolno liczy? A moze tak ma byc? ta scena renderowala mi sie wieki:( moze mozna cos na to poradzic aby ten skylight renderewol sie co najmniej tak szybko jak w brazilu? Sam render trwa krotko ale te prepas'y cholernie sie dluza...a i jeszcze wyrenderowalo sie z jakimis bledami...error:UNHALTED EXEPTION

A to co zrobilem do tej pory...

Napisano
  • Autor

Vray rendereruje juz tak jak nalezy:)

Maky progress... niestety tylko takie male postepy moge zamieszczac bo niestety nie mam zbyt duzo czasu na maxa:) a jak chyba kazdy poczatkujacy chce sie pochwalic tym co zrobilem:P

Napisano
  • Autor

Witam!

Chcialbym Te wieze otekstyrowac i mam problem bo jak daje UVW mapping i boh to on przypisuje sie do calej wiezy? a co jakbym chcial inaczej oteksturowac wejscie, ktore jakby nie bylo jest czescia wiezy:P

Albo jak zrobic zeby wieza tak do 1/3 wysokosci byla inaczej oteksturowana a po wyzej jeszcze inaczej?

POZDRAWIAM

Napisano

zrób materiał multi/sub-obiect i niebędzie problemu daj znać na gg jak coś

Napisano

Mam pytanie w czym to renderujesz ze na dole podaje informacje na temat renderingu?? jak cos to na gg 2285179 thx