Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jak w tytule mam zamiar zrobic zapomniane miejsce czyli cmentarz jak na razie koncept mam w glowie ale juz staram sie przelac go na papier i wrzucic skana, jesli bede mial czas to ten skan znajdzie sie tutaj jutro lub nawet dzisiaj jezeli bede mial dostep do komputera ;)

Dodatkowe informacje ukaza sie wraz ze skanem :)

No i to by bylo chyba na tyle

wrzucilem tutaj co narazie zrobilem i chyba tak juz zostanie zeby od razu bylo widac postepy w mojej pracy :)

• Odpowiedzi 29
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Biedni zapomnieni umarli, cóż najwidoczniej taki ich miał być los

Czekamy na koncepty i dodatkowe info,

Witam w Bitwie, życzę powodzenia :)

Napisano

ale mam wene dzisiaj :) juz drugi koncept wymyslilem ale chyba z niego nie skorzystam

ale pochwalic zawsze sie mozna otoz przyszedl mi do glowy pomysl aby zrobic bardzo zapomniane miejsce czyli to co znajduje sie pod naszym lozkiem :)

wydaje mi sie jednak ze pozostane przy cmentarzu

przelanie mojego pomyslu na papier sie udalo ale nie wiem kiedy skan wrzuce bo mam problemy ze sterownikami do skanera

Napisano

Uważam że pomysł na cmentarz jest dobry, a co do projektu to wydaje mi się że nie ma takiego obiektu głównego, czegoś co by od razu zwróciło uwagę. Myśle że oprócz tych małych nagrobków powinno się znaleźć tam coś pierwszo planowego. Ale to tylko moje skromne zdanie.

Życzę powodzenia w bitwie.

Napisano

moze jakis zmarly by sie pojawil w tle?

lbo otwarty thumb. moze jakies male malzoleum zeby to wszystko urozmaicic?

pomysl fajny, trzymam kciuki.

jak potrzebujesz inspiracji to polecAM POCZYTAC H. P. LOVECRAFT'A

Napisano

hehheheheheh

mgla musi byc to podstawa klimatu. ale narzaie sztucznie wyglada.

ja to juz widze, pelnia i jakis wilk albo inne plugawe stworzenie na cmentarzu.

w ogole wszedzie groza i smierc

sorry za bardzo sie wczulem

Napisano

w najblizszych dniach chyba nie bedzie zadnych updatow bo mam male problemy z kompem niestety ale postaram sie tym zajac jak najszybciej

Dejot -> ten wilk tam jest tylko ze mgla jest za gesta i go nie widac :P

Napisano

jak uwazacie lepiej zaczac wszystko od nowa czy tylko modyfikowac to co zrobilem?

a co do tych gwiazd to tylko dalem tak zeby jakies byly a w standardowych z maxa nie znalazlem innych

a na razie troche zminilem ten

rozrzedzona(troszeczke) mgla i zminiony jej kolor:

Napisano

Gdy by nie ten krzyz na froncie to narazie domek nie jest zbyt cmentarny ale narazie nic nie mowie czekam na dalsze efekty. Mgla narazie sie niebaw, jest wazna, ale nie tylko ona bedzie budowac klimat. Poki co, skup sie bardziej na kompozycji i cmentarnej stylizacji obiektow.

Pozdrawiam

Napisano

kolejny update

do tej kapliczki musze dorobic jeszcze troche szczegolow potem planuje zrobic wierzyczke, ale mam pewien problem, a mianowicie nie wiem jak zrobic rozbita szybe, mozecie mi pomoc?

Napisano

czas na kolejny update :)

wymyslilem mniej wiecej jak uloze scene, otoz bedzie to wygladalo tak:

na wzniesieniu na pierwszym planie bedzie wilk(jak mi sie uda wymodelowac) a w oddali w dolinie beda znajdowac sie pozostalosci cmentarza

narazie jest taki ogolny zarys jak to ma wygladac nie ma jeszcze gorki ani nic :)

PS. Dzieki za komentarze :P bardzo duzo mi pomagaja

Napisano

ja bym popracował nad tą kaplicą jest mało strasza a co za tym idzie nie pasuje do sceny. ślę dwa przykłady z googla jak to może wyglądać. Zapewniam, że est tego tam więcej.

Napisano

krzysiek1712 -> rozważ czy jest sens robić gdzieś tam aż daleko scenę czy może zwinnie schować to co miałoby być daleko za krzakami i drzewami ? Ja tu bym parę drzew dorzucił (2 ?), które nie koniecznie są całe oskubane z liści. Popracuj nad terenem, nagrobki też by się przydało zrobić bardziej zróżnicowane i troszkę więcej wystające z ziemi bo przy mgle to po prostu znikną, bedą niewidoczne.

Napisano

wedlug mnie zly pomysl z ta perspektywa za dlaeko bedziesz mial strasznie duzo roboty aby to zapelnic:D a pozatym bezsensu cmentarz na pustyni?? musialbys sie ostro nameczyc zeby to mialo rece i nogi polecam cos blizej :D:D

aha domek albo zniszczyc:D albo cos jak simle radzi i jak mowi Leru zroznicuj nagrobki

pozdro

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności