Skocz do zawartości

Renderowanie paru scen w sekwencji

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, czy jest jakiś spsób, żeby zostawić sobie kompa właczonego np. na nockę albo jak się wychodzi gdzieś i żeby renderowało się odrazu parę scen (lub ujęć z innych kamer) jedna po drugiej?

Pozdrawiam: Lucas

• Odpowiedzi 5
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

chyba tak nie można :( ale da sie wyrenderować np od klatki 0 do 200 , od 500 do 900 i tak dalej i różnymi kamerami... czyli renderuje widok z pierwsyzje kamery późneiej z drugiej.. czyli w zasadzi możan by włożyć kilka scen do jednej sceny i poumieszczać w każdej kamere odzielną.... a i jest coś takiego że np klatki od 0 do 100 mogą być równocześnie zapisywane do plików avi z różnych kamer... znaczy najpierw renderuje kamere pierwszą od 0 do 100 klatek i zapisuje pod jkakiś avi a później kamere drugą i zapisuje pod jakiś inny avi...

Napisano

Mi akurat chodziło o statyki ale to co powiedziałeś poddało mi fajny pomysł:). Zrobię sobie 2 klatki animacji do plików np .jpg, w 1 klatce kamera bedzie np. z przodu, a w drugiej z tyłu. Kurde, takie proste a dopiero teraz na to wpadłem:D.

Napisano

Ja myślę, że taki skrypcik, gdyby można było wskazywać pliki, a w nich kamery, z których ma renderować jpg\'i - to coś takiego wszystkim by się baaaardzo przydało i chyba Adek by to mógł do działu skrypty wrzucić.

To byłaby na prawdę wygodna rzecz. [wow]