Napisano 18 Styczeń 200520 l Witam wszystkich. Zaczynam moj debiut w Bitwach 3D [a to juz 8 bylo]. Mam zamiar przedstawic jakos wyscig pojazdow mniej niz czterokolowych. A przynajmniej nie beda to samochody. Chcialbym jeszcze kierowcow zapodac jakies smiesznie wykonane zwierzeta, a wszystko w karykaturalnym/cartoonowym przedstawieniu. Mam nadzieje ze podolam. Pewien swoich sil ani mozliwosci zasobow czasowych postaram sie dokonczyc;] [obrazek nizej bedzie zmieniany wraz z updatami, w celu ukazania postepu prac w dziale bitwy vel. miniaturki]
Napisano 18 Styczeń 200520 l prubujesz zaprzeczyc stereotypom jako to ten temat nalezy poswiecic samochodom ? ;] spoko ... ja to wogle bym zrobil bieg na 100m na bierzni ... bo moge sie zalozyc ze wiekszosc to wyscig pojmuje tak jak z NFSU albo z Nascar lub F1 ;]
Napisano 18 Styczeń 200520 l Heh, tez wlasnie sobie mysle o tym czy z moimi mozliwosciami przystapic do bitwy, i wlasnie jak inaczej zinterpetowac Wyscig, bo jakos modelowanie samochodow mnie nie cieszy.
Napisano 18 Styczeń 200520 l marcin zgadzam sie z toba w 100% ja tez wlasnie mysle o "wyscigu" ale nie powiem o co chodzi bo odemnie odgapicie;);) illy moze byc ciekawe tylko ciekawe co to beda za jedno kolowce:D:D:D dobrze ze nie bedzie cztero kolowca:)
Napisano 18 Styczeń 200520 l ten temat jest tak szeroki jak dupcia maryli wyscig moze byc ... plywanie bieganie Formula F1 na wodzie Łódki scigające sie ptaki ;] wyscig 2 pracownikow recepcji do telefonu mysliwce wyscig rowerowy cross Babcia halinka vs. Babcia zosia -czyi kto pierwszy po mleko ale i tak wiekszosc zrobi pie@#%@ne samochodziki :D
Napisano 18 Styczeń 200520 l No illy czekam z niecierpliwością na pierwsze updaty i jestem bardzo ciekaw jak to wyjdzie :], powodzenia, dużo powoedzenia, jeszcze więcej powodzenia :]
Napisano 18 Styczeń 200520 l Autor illy moze byc ciekawe tylko ciekawe co to beda za jedno kolowce dobrze ze nie bedzie cztero kolowca no jednokolowcow duzo nie ma ale jest taczka ;] a samochodow nie bedzie, moze jakis dziwny gokart, ogolnie mam pomysl zwiazany z Big Red Racing jak ktos pamieta ;] wyscig moze byc ... plywanie bieganie Formula F1 na wodzie Łódki scigające sie ptaki ;] wyscig 2 pracownikow recepcji do telefonu mysliwce wyscig rowerowy cross Babcia halinka vs. Babcia zosia -czyi kto pierwszy po mleko kulka od lozyska vs. kulka od trackballa
Napisano 18 Styczeń 200520 l skilo ty chyba zartujesz ;] zeby dac taczke jako jednokolowca zamiast tego ? :
Napisano 18 Styczeń 200520 l hehe mam jakąś książke do animacji w której są takie jednokołowce na okładce ;] no skil.. illy =] czekam na renderki, bo szczerze ciekawi mnie stylizacja ;]
Napisano 19 Styczeń 200520 l Autor Marcin: jeszcze jak powiesz jak to sie nazywa ;p, najwyzej silnik zrobie z innych printow, ale pomysl zacny, zapomnialem
Napisano 19 Styczeń 200520 l looknij na to ;] http://www.gizmo.com.au/go/2350/ http://www.valedo.com/5370410.gif i najwazneijsze http://images.google.pl/images?hl=pl&lr=&q=Kerry+McLean&btnG=Szukaj designer tego pojazdu nazywa sie Kerry McLean ;] google rulez ;]
Napisano 19 Styczeń 200520 l Autor no i pierwszy render, od razu zaczynam od tego co podeslal Marcin ;] [dzieki] btw: pierwszy link widzialem, drugi sie przyda, a w google nie wiedzialem jak szukac [one wheeler? one wheel?] bo Kerry McLean to wogole bym nie wpadl ;] grazie
Napisano 19 Styczeń 200520 l praca idzie na przod, tylko nie poddawaj sie w polowie drogi, wierzymy w ciebie i powodzenia
Napisano 19 Styczeń 200520 l Autor no i caly misternie ulozony plan poszedl w pi..... nie zapisywalem przez dlugi czas i prad wysiadl, 1,5 godziny pracy w plecy grrr, musze zaczynac od ostatniego save, damn it
Napisano 19 Styczeń 200520 l Autor nie wiem, prad siadl nagle wiec watpie zeby dzialalo, ale juz zrobilem to co mialem i mysle ze jest troche lepiej, oto: kratownica do siedzenia ;]
Napisano 19 Styczeń 200520 l powiem szczeze opona mi sie niepodoba zrob ja grubsza i... no wlasnie nie wiem co jeszcze ale mi sie niepodoba reszta super:D:D illy rob spokojnie nie za szybko masz wkoncu duuuzo czasu:D:D
Napisano 19 Styczeń 200520 l Autor mam duzo czasu ale to nie jest jedyny model w tym stillu, jak napisalem chce zrobic kilka [3 albo 4] a do tego jeszcze kierowcow co jak mysle zajmie mi najwiecej czasu wiec narazie przyspiesze a pozniej bede miec chwile wytchnienia [mam nadzieje]
Napisano 19 Styczeń 200520 l Autor dorobilem pierwsze czesci silnika i to koniec na dzisiaj bo musze sie jeszcze na egzamin na jutro pouczyc EDIT: Dorobilem rury wydechowe [patrz drugi zalacznik]
Napisano 19 Styczeń 200520 l illy -> dość... nietypowy pojazd, praca może być równie nietypowa witam w bitwie i powodzenia :)
Napisano 19 Styczeń 200520 l Autor nietypowy ale istnieje [chociaz nie w takiej formie], a dowod na to dal Marcin parenascie postow wyzej. Z gory napisalem ze nie bede to samochody, bo tych jest bardzo duzo w Wipach, postanowilem zrobic cos smiesznego, nietypowego i innego. Zobaczymy co z tego wyjdzie...
Napisano 20 Styczeń 200520 l Autor Update silnika, dodalem 2 pompy paliwowe, zbiornik paliwa z kapselkiem, wezyki paliwowe, i pewnie cos jeszcze o czym juz zapomnialem, pozostaje jeszcze akumulator;)
Napisano 20 Styczeń 200520 l Autor Dodalem akumulator, okablowanie silniki z przerywaczami i to wszystko na dzisiaj. Przez noc bede myslal nad konstrukcja kierownicy [chociaz i tak nie wiem na jakiej zasadzie ona dziala? srodek ciezkosci w jedna strone?!?!?!]
Napisano 20 Styczeń 200520 l oczywiscie ze kierownica tu to jedynie atrapa na rece ... ;] logicznie myslac to nic by tu nie zdzialala bo to pojazd jedno kolowy opierajacy sie na wychyleniu w bok przy skrecaniu ;] weic jedynie jakis pręt do szkieletu i tyle ;]
Napisano 20 Styczeń 200520 l Autor kiedys ogladalem jakis filmik z tym typem ze zdjecia powyzej [mial duzy silnik ale jak raz sie wypier.... wywalil to ała], i tam razem z kierownica caly silnik sie wychylal w jakims tam stosunku wartosci wychylenia. Jakos dzieki temu bardziej wygodna jest jazda niz nonstop balansowac na tym. Ale ja juz mam pomysl, dobrze ze wczsniej wymyslilem taka a nie inna konstrukcje ;]
Napisano 26 Styczeń 200520 l Autor uwazam tamten pojazd za skonczony [brak kierowcy jedynie] zaczalem robic teraz drugi pojazd ktory profesjonalnie nazywa sie ponoc welocyped
Napisano 26 Styczeń 200520 l taaa to chyba rzeczywiscie sie tak nazywa :P - jednak skopiowanie i zmniejszenie duzego kola i wstawienie go jako male to nie najlepszy pomysl :| - taka mala sugestion :P.
Napisano 26 Styczeń 200520 l Autor nie jest skopiowane, jest od nowa laczone [bo nie wiem jak cos takie pomniejszyc zeby sie szprychy nie zmniejszyly [srednicy] daje ukonczony model, sorry ze taki low detal, ale maszyna juz marudzi
Napisano 3 Luty 200520 l Autor siodelko jest wymodelowane [nawet z referencji ;p], tylko jest tak przepalone ze nie widac ;]