Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Zaczynam moj debiut w Bitwach 3D [a to juz 8 bylo]. Mam zamiar przedstawic jakos wyscig pojazdow mniej niz czterokolowych. A przynajmniej nie beda to samochody. Chcialbym jeszcze kierowcow zapodac jakies smiesznie wykonane zwierzeta, a wszystko w karykaturalnym/cartoonowym przedstawieniu. Mam nadzieje ze podolam. Pewien swoich sil ani mozliwosci zasobow czasowych postaram sie dokonczyc;]

[obrazek nizej bedzie zmieniany wraz z updatami, w celu ukazania postepu prac w dziale bitwy vel. miniaturki]

• Odpowiedzi 34
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

prubujesz zaprzeczyc stereotypom jako to ten temat nalezy poswiecic samochodom ? ;]

spoko ...

ja to wogle bym zrobil bieg na 100m na bierzni ... bo moge sie zalozyc ze wiekszosc to wyscig pojmuje tak jak z NFSU albo z Nascar lub F1 ;]

Napisano

Heh, tez wlasnie sobie mysle o tym czy z moimi mozliwosciami przystapic do bitwy, i wlasnie jak inaczej zinterpetowac Wyscig, bo jakos modelowanie samochodow mnie nie cieszy.

Napisano

marcin zgadzam sie z toba w 100% ja tez wlasnie mysle o "wyscigu" ale nie powiem o co chodzi bo odemnie odgapicie;);)

illy moze byc ciekawe tylko ciekawe co to beda za jedno kolowce:D:D:D dobrze ze nie bedzie cztero kolowca:)

Napisano

ten temat jest tak szeroki jak dupcia maryli

wyscig moze byc ...

plywanie

bieganie

Formula F1 na wodzie

Łódki

scigające sie ptaki ;]

wyscig 2 pracownikow recepcji do telefonu

mysliwce

wyscig rowerowy

cross

Babcia halinka vs. Babcia zosia -czyi kto pierwszy po mleko

ale i tak wiekszosc zrobi pie@#%@ne samochodziki :D

Napisano
illy moze byc ciekawe tylko ciekawe co to beda za jedno kolowce dobrze ze nie bedzie cztero kolowca

no jednokolowcow duzo nie ma ale jest taczka ;]

a samochodow nie bedzie, moze jakis dziwny gokart, ogolnie mam pomysl zwiazany z Big Red Racing jak ktos pamieta ;]

wyscig moze byc ...

plywanie

bieganie

Formula F1 na wodzie

Łódki

scigające sie ptaki ;]

wyscig 2 pracownikow recepcji do telefonu

mysliwce

wyscig rowerowy

cross

Babcia halinka vs. Babcia zosia -czyi kto pierwszy po mleko

kulka od lozyska vs. kulka od trackballa

Napisano

hehe mam jakąś książke do animacji w której są takie jednokołowce na okładce ;]

no skil.. illy =] czekam na renderki, bo szczerze ciekawi mnie stylizacja ;]

Napisano

Marcin: jeszcze jak powiesz jak to sie nazywa ;p, najwyzej silnik zrobie z innych printow, ale pomysl zacny, zapomnialem

Napisano

no i pierwszy render, od razu zaczynam od tego co podeslal Marcin ;] [dzieki]

btw: pierwszy link widzialem, drugi sie przyda, a w google nie wiedzialem jak szukac [one wheeler? one wheel?] bo Kerry McLean to wogole bym nie wpadl ;] grazie

Napisano

no i caly misternie ulozony plan poszedl w pi.....

nie zapisywalem przez dlugi czas i prad wysiadl, 1,5 godziny pracy w plecy grrr, musze zaczynac od ostatniego save, damn it

Napisano

nie wiem, prad siadl nagle wiec watpie zeby dzialalo, ale juz zrobilem to co mialem i mysle ze jest troche lepiej, oto: kratownica do siedzenia ;]

Napisano

powiem szczeze opona mi sie niepodoba zrob ja grubsza i... no wlasnie nie wiem co jeszcze ale mi sie niepodoba

reszta super:D:D

illy rob spokojnie nie za szybko masz wkoncu duuuzo czasu:D:D

Napisano

mam duzo czasu ale to nie jest jedyny model w tym stillu, jak napisalem chce zrobic kilka [3 albo 4] a do tego jeszcze kierowcow co jak mysle zajmie mi najwiecej czasu wiec narazie przyspiesze a pozniej bede miec chwile wytchnienia [mam nadzieje]

Napisano

dorobilem pierwsze czesci silnika i to koniec na dzisiaj bo musze sie jeszcze na egzamin na jutro pouczyc

EDIT: Dorobilem rury wydechowe [patrz drugi zalacznik]

Napisano

nietypowy ale istnieje [chociaz nie w takiej formie], a dowod na to dal Marcin parenascie postow wyzej. Z gory napisalem ze nie bede to samochody, bo tych jest bardzo duzo w Wipach, postanowilem zrobic cos smiesznego, nietypowego i innego. Zobaczymy co z tego wyjdzie...

Napisano

Update silnika, dodalem 2 pompy paliwowe, zbiornik paliwa z kapselkiem, wezyki paliwowe, i pewnie cos jeszcze o czym juz zapomnialem, pozostaje jeszcze akumulator;)

Napisano

Dodalem akumulator, okablowanie silniki z przerywaczami i to wszystko na dzisiaj. Przez noc bede myslal nad konstrukcja kierownicy [chociaz i tak nie wiem na jakiej zasadzie ona dziala? srodek ciezkosci w jedna strone?!?!?!]

Napisano

oczywiscie ze kierownica tu to jedynie atrapa na rece ... ;]

logicznie myslac to nic by tu nie zdzialala bo to pojazd jedno kolowy opierajacy sie na wychyleniu w bok przy skrecaniu ;]

weic jedynie jakis pręt do szkieletu i tyle ;]

Napisano

kiedys ogladalem jakis filmik z tym typem ze zdjecia powyzej [mial duzy silnik ale jak raz sie wypier.... wywalil to ała], i tam razem z kierownica caly silnik sie wychylal w jakims tam stosunku wartosci wychylenia. Jakos dzieki temu bardziej wygodna jest jazda niz nonstop balansowac na tym. Ale ja juz mam pomysl, dobrze ze wczsniej wymyslilem taka a nie inna konstrukcje ;]

Napisano

uwazam tamten pojazd za skonczony [brak kierowcy jedynie]

zaczalem robic teraz drugi pojazd ktory profesjonalnie nazywa sie ponoc welocyped

Napisano

taaa to chyba rzeczywiscie sie tak nazywa :P - jednak skopiowanie i zmniejszenie duzego kola i wstawienie go jako male to nie najlepszy pomysl :| - taka mala sugestion :P.

Napisano

nie jest skopiowane, jest od nowa laczone [bo nie wiem jak cos takie pomniejszyc zeby sie szprychy nie zmniejszyly [srednicy]

daje ukonczony model, sorry ze taki low detal, ale maszyna juz marudzi

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności