illy Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Witam wszystkich. Zaczynam moj debiut w Bitwach 3D [a to juz 8 bylo]. Mam zamiar przedstawic jakos wyscig pojazdow mniej niz czterokolowych. A przynajmniej nie beda to samochody. Chcialbym jeszcze kierowcow zapodac jakies smiesznie wykonane zwierzeta, a wszystko w karykaturalnym/cartoonowym przedstawieniu. Mam nadzieje ze podolam. Pewien swoich sil ani mozliwosci zasobow czasowych postaram sie dokonczyc;] [obrazek nizej bedzie zmieniany wraz z updatami, w celu ukazania postepu prac w dziale bitwy vel. miniaturki] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 prubujesz zaprzeczyc stereotypom jako to ten temat nalezy poswiecic samochodom ? ;] spoko ... ja to wogle bym zrobil bieg na 100m na bierzni ... bo moge sie zalozyc ze wiekszosc to wyscig pojmuje tak jak z NFSU albo z Nascar lub F1 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Heh, tez wlasnie sobie mysle o tym czy z moimi mozliwosciami przystapic do bitwy, i wlasnie jak inaczej zinterpetowac Wyscig, bo jakos modelowanie samochodow mnie nie cieszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 marcin zgadzam sie z toba w 100% ja tez wlasnie mysle o "wyscigu" ale nie powiem o co chodzi bo odemnie odgapicie;);) illy moze byc ciekawe tylko ciekawe co to beda za jedno kolowce:D:D:D dobrze ze nie bedzie cztero kolowca:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 ten temat jest tak szeroki jak dupcia maryli wyscig moze byc ... plywanie bieganie Formula F1 na wodzie Łódki scigające sie ptaki ;] wyscig 2 pracownikow recepcji do telefonu mysliwce wyscig rowerowy cross Babcia halinka vs. Babcia zosia -czyi kto pierwszy po mleko ale i tak wiekszosc zrobi pie@#%@ne samochodziki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 No illy czekam z niecierpliwością na pierwsze updaty i jestem bardzo ciekaw jak to wyjdzie :], powodzenia, dużo powoedzenia, jeszcze więcej powodzenia :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 dobry pomysl a poza tym przy samopchodach byloby sporo roboty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 18 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2005 illy moze byc ciekawe tylko ciekawe co to beda za jedno kolowce dobrze ze nie bedzie cztero kolowca no jednokolowcow duzo nie ma ale jest taczka ;] a samochodow nie bedzie, moze jakis dziwny gokart, ogolnie mam pomysl zwiazany z Big Red Racing jak ktos pamieta ;] wyscig moze byc ... plywanie bieganie Formula F1 na wodzie Łódki scigające sie ptaki ;] wyscig 2 pracownikow recepcji do telefonu mysliwce wyscig rowerowy cross Babcia halinka vs. Babcia zosia -czyi kto pierwszy po mleko kulka od lozyska vs. kulka od trackballa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 skilo ty chyba zartujesz ;] zeby dac taczke jako jednokolowca zamiast tego ? : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 hehe mam jakąś książke do animacji w której są takie jednokołowce na okładce ;] no skil.. illy =] czekam na renderki, bo szczerze ciekawi mnie stylizacja ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 18 Styczeń 2005 Share Napisano 18 Styczeń 2005 Illy powodzenia i szczęścia ;) (nie żebym w Ciebie niewieżył) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 19 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2005 Marcin: jeszcze jak powiesz jak to sie nazywa ;p, najwyzej silnik zrobie z innych printow, ale pomysl zacny, zapomnialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 19 Styczeń 2005 Share Napisano 19 Styczeń 2005 looknij na to ;] http://www.gizmo.com.au/go/2350/ http://www.valedo.com/5370410.gif i najwazneijsze http://images.google.pl/images?hl=pl&lr=&q=Kerry+McLean&btnG=Szukaj designer tego pojazdu nazywa sie Kerry McLean ;] google rulez ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 19 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2005 no i pierwszy render, od razu zaczynam od tego co podeslal Marcin ;] [dzieki] btw: pierwszy link widzialem, drugi sie przyda, a w google nie wiedzialem jak szukac [one wheeler? one wheel?] bo Kerry McLean to wogole bym nie wpadl ;] grazie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 19 Styczeń 2005 Share Napisano 19 Styczeń 2005 praca idzie na przod, tylko nie poddawaj sie w polowie drogi, wierzymy w ciebie i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 19 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2005 no i caly misternie ulozony plan poszedl w pi..... nie zapisywalem przez dlugi czas i prad wysiadl, 1,5 godziny pracy w plecy grrr, musze zaczynac od ostatniego save, damn it Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 19 Styczeń 2005 Share Napisano 19 Styczeń 2005 a autobak ? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 19 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2005 nie wiem, prad siadl nagle wiec watpie zeby dzialalo, ale juz zrobilem to co mialem i mysle ze jest troche lepiej, oto: kratownica do siedzenia ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Styczeń 2005 Share Napisano 19 Styczeń 2005 powiem szczeze opona mi sie niepodoba zrob ja grubsza i... no wlasnie nie wiem co jeszcze ale mi sie niepodoba reszta super:D:D illy rob spokojnie nie za szybko masz wkoncu duuuzo czasu:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 19 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2005 mam duzo czasu ale to nie jest jedyny model w tym stillu, jak napisalem chce zrobic kilka [3 albo 4] a do tego jeszcze kierowcow co jak mysle zajmie mi najwiecej czasu wiec narazie przyspiesze a pozniej bede miec chwile wytchnienia [mam nadzieje] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 19 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2005 dorobilem pierwsze czesci silnika i to koniec na dzisiaj bo musze sie jeszcze na egzamin na jutro pouczyc EDIT: Dorobilem rury wydechowe [patrz drugi zalacznik] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 19 Styczeń 2005 Share Napisano 19 Styczeń 2005 illy -> dość... nietypowy pojazd, praca może być równie nietypowa witam w bitwie i powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 19 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2005 nietypowy ale istnieje [chociaz nie w takiej formie], a dowod na to dal Marcin parenascie postow wyzej. Z gory napisalem ze nie bede to samochody, bo tych jest bardzo duzo w Wipach, postanowilem zrobic cos smiesznego, nietypowego i innego. Zobaczymy co z tego wyjdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2005 Update silnika, dodalem 2 pompy paliwowe, zbiornik paliwa z kapselkiem, wezyki paliwowe, i pewnie cos jeszcze o czym juz zapomnialem, pozostaje jeszcze akumulator;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Styczeń 2005 Share Napisano 20 Styczeń 2005 ladnie to wyglada tylko bez oponki:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2005 oj czepiasz sie tej opony, a jej i tak pewnie nie bedzie widac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2005 Dodalem akumulator, okablowanie silniki z przerywaczami i to wszystko na dzisiaj. Przez noc bede myslal nad konstrukcja kierownicy [chociaz i tak nie wiem na jakiej zasadzie ona dziala? srodek ciezkosci w jedna strone?!?!?!] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 20 Styczeń 2005 Share Napisano 20 Styczeń 2005 oczywiscie ze kierownica tu to jedynie atrapa na rece ... ;] logicznie myslac to nic by tu nie zdzialala bo to pojazd jedno kolowy opierajacy sie na wychyleniu w bok przy skrecaniu ;] weic jedynie jakis pręt do szkieletu i tyle ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2005 kiedys ogladalem jakis filmik z tym typem ze zdjecia powyzej [mial duzy silnik ale jak raz sie wypier.... wywalil to ała], i tam razem z kierownica caly silnik sie wychylal w jakims tam stosunku wartosci wychylenia. Jakos dzieki temu bardziej wygodna jest jazda niz nonstop balansowac na tym. Ale ja juz mam pomysl, dobrze ze wczsniej wymyslilem taka a nie inna konstrukcje ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 26 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2005 uwazam tamten pojazd za skonczony [brak kierowcy jedynie] zaczalem robic teraz drugi pojazd ktory profesjonalnie nazywa sie ponoc welocyped Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_LoGaN_ Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 taaa to chyba rzeczywiscie sie tak nazywa :P - jednak skopiowanie i zmniejszenie duzego kola i wstawienie go jako male to nie najlepszy pomysl :| - taka mala sugestion :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 26 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2005 nie jest skopiowane, jest od nowa laczone [bo nie wiem jak cos takie pomniejszyc zeby sie szprychy nie zmniejszyly [srednicy] daje ukonczony model, sorry ze taki low detal, ale maszyna juz marudzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 3 Luty 2005 Share Napisano 3 Luty 2005 Jedziesz illy ale mysle ze Siodełko i raczka na pewno będą poprawione :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 3 Luty 2005 Autor Share Napisano 3 Luty 2005 siodelko jest wymodelowane [nawet z referencji ;p], tylko jest tak przepalone ze nie widac ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amigafan Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 Fajny klimacik sie szykuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi