arcade Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 hej! lepiej robić coś niż nie robić nic :) Oto mój koncept: przed starą, porośniętą mchem chatą z drewna siedzi dziadek. Dziadek kurzy fajkę i spogląda zamyślonym wzrokiem w dal. Na nogach ma utaplane w błocku gumowce, na głowie jakąś czapkę. Wygląda jakby stał nad grobem (70 - 80 lat). Dziadek jest ostatnią żyjącą osobą w tej wsi. Młodzi uciekli do większych miast, starzy mieszkańcy powymierali. Ta wioska to takie zapomniane miejsce :) dorzucam najnowszy update
krzysiek1712 Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 fajny temat tak jak powiedziales lepiej robic cos niz nic wiec zycze powodzenia
arcade Napisano 21 Styczeń 2005 Autor Napisano 21 Styczeń 2005 Dobra, no to mału update... Tak wyobrażam sobie główną postac (pierwszy szkic) i scenę (drugi szkic), sorrki że na kartce w kratke ale robiłem na wykładzie hyhy... Napiszcie jak wam się widzi / czy wam się widzi :) pozdry!
arcade Napisano 22 Styczeń 2005 Autor Napisano 22 Styczeń 2005 Nikt nie wstawia komentarzy :( Pracuję po omacku... (hlip) No dobra, oto twarz tego faceta. chyba będę musiał nad niąjeszcze trochę czasu spędzic. Wymodelowana dzis w 3 godz w wings3d. Coś za młodo mi wygląda... Mam nadzieję że jak dopracuję zmarszczki i zrobię fajnąteksturkę będzie git...
kubi Napisano 22 Styczeń 2005 Napisano 22 Styczeń 2005 to co na kartce, to jest zajefajne... a nad ta głowa trza jeszcze posiedzieć
Wiśnia Napisano 22 Styczeń 2005 Napisano 22 Styczeń 2005 taaaa.... świetny szkic, fakt dziad wymaga trochę zmarszczek itp., ale ogólnie kszałt głowy nie jest taki zły, życzę powodzenia p.s. pracuję nad podobnym tematem z tym że u mnie nie będzie żywej duszy:D
arcade Napisano 27 Styczeń 2005 Autor Napisano 27 Styczeń 2005 dzięki za komentarze :) Niestety, cały czas dużo pewniej czuję się na kartce niż w 3d, ale pracuję nad tym :)
arcade Napisano 27 Styczeń 2005 Autor Napisano 27 Styczeń 2005 No to mały updejt... Nie wiem czy widac to w stosunku do poprzedniej głowy, ale mocno się namachałem (kilka godzin). Zmieniłem bardzo twarz szczególnie w okolicach podbródka - teraz ma mniejszą szczękę - poprzednia mi nie pasowała. Mam nadzieję że teraz bardziej wygląda na swoje lata :). Zaczynam właśnie ferie zimowe i powinienem miec dużo więcej czasu, więc zaczynam gonic przeciwników :)
Wiśnia Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 no, no, fajne zmarszczki, ale z tym klukiem to przeeeesadziłeś:) chyba powinien być trochę krótszy i szersz, taki rozciapciany;)
arcade Napisano 27 Styczeń 2005 Autor Napisano 27 Styczeń 2005 klukiem? chodzi ci o nos? :) Postac ma nie byc realistycznaa tylko przerysowana, pewnie jeszcze w kilku miejscach proporcje przeskaluje, ale na razie nie chce mi się robic dalej tej głowy. Aplołd: Dla relaksu w tzw. międzyczasie zrobiłem ławeczkę na której będzie siedział mój grzyb oraz butelkę, która będzie stała obok :)
Wiśnia Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 jak przerysowany to przerysowany, ok, ale ja bym wolał żeby był przerysowany w szeż(szerz), bo jak jest taki długi to mi się z takim żółtodziobem kojarzy:D p.s. deski będą takie równe?
arcade Napisano 27 Styczeń 2005 Autor Napisano 27 Styczeń 2005 A są równe? myślałem że są wystarczająco nierówne... :) Ale chyba masz rację, złamię je w kilku miejscach i dorzuce może jakieś dziury. Co do nosa to jeszcze pomyśle, ale dziadek będzie chudziak jak na konceptach, a nos - kartofel mi pasuje do tłuściochów bardziej :)
RoB3rT Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 ziomus ta lawka to chyba klejem sklejona bo zadnego gwozdzia nie widze :] w wingsie to robisz?? :)
arcade Napisano 27 Styczeń 2005 Autor Napisano 27 Styczeń 2005 Heh, Robert myslałem żeby dac gwoździe na teksturze i tyle. Nie wiem czy się opłaca teraz w gwozdki bawic, tym bardziej że i tak na stilku będą bardzo mało/wogule nie widoczne :) Raczej nie będę modelował wystających łebków gwozdzi ;) Głowę dziadka modeluje w Wingsie i eksportuje do maxa dla renderu, ławeczkę zrobiłem całą w maxie.
Wiśnia Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 nie zrozumieliśmy się:), chodzi mi żę deski są same w sobie za równe, a poukładane są dobrze:]
arcade Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Napisano 28 Styczeń 2005 Wiśnia -> :) no tak, skumałem to miałeś rację, wykrzywiłem je trochę. wrzucam update tym razem z zaawansowanym światłem, bo widzę że wszyscy tak robią :)
darkelf Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 hoho, szczene to on ma jak amerykanski marine ;). wez zrob z niego poczciwego staruszka, a nie takiego zakapiora ze zmarszczkami. a co do poprzedniej glowki, to raczej tam byla znosniejsza szczeka. ogolnie popracuj jeszcze nad charakterystyka buzi :). oczywiscie IMHO wszystko ;).
max_1989 Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Nad głową jeszcze mnóstwo roboty z tego co widze... (poniżej zamieszczam głowę poczciwego staruszka być może ci się przyda :]... Jeśli chodzi o reszte to nie wygląda najgorzej ... :]. Powodzenia.
Rekomendowane odpowiedzi