Martiner Napisano 22 Styczeń 2005 Napisano 22 Styczeń 2005 Witam jestem początkujący i mam takie pytania : jest dajmy na to jakis poligon jak moge go podzielic na 2 lub 4 czesci ? albo jak innymi sposobami zgęścić siatke ? Pozdrawiam
F/X Napisano 22 Styczeń 2005 Napisano 22 Styczeń 2005 1: Editablepoly i narzędzie cut albo chamfer 2: Meshsmoth (modyfikator)
sanki Napisano 22 Styczeń 2005 Napisano 22 Styczeń 2005 tesselate jezeli chcesz tylko tego poligona podzielic, meshsmooth tez daje rade, cut moze byc ok, slice plane tez sie czasem przydaje albo quick slice moze. Jezeli zadna z podanych nazw nic ci nie mowi wcisnij F1 i poczytaj :-)
Martiner Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Napisano 23 Styczeń 2005 Dzieki , biore sie za modelowanie ale mam jeszcze jedno pytanie jak moge wyprostować siatke np. kilka punktów wzgledem osi x czy jest jakas funkcje potrafiąca to ?? albo jak 3 punkty ustawić idealnie wzgledem siebie np tez w osi x ?? czy musze to wszystko robic ręcznie ? Pozdrawiam
Zakhan Napisano 24 Styczeń 2005 Napisano 24 Styczeń 2005 ja uzywam grid to algin (albo odwrotnie ;)), tylko potem trzaba te np 3 vertexy ustawic spowrotem na miejscu. tylko pewnie jak znam zycie to istnieje inny sposob
Chalek Napisano 24 Styczeń 2005 Napisano 24 Styczeń 2005 mozesz tez zaznaczy te punkty i przeskalowac wg odpowiedniej osi
Martiner Napisano 24 Styczeń 2005 Autor Napisano 24 Styczeń 2005 no własnie o to mi chodzi , tylko jak to sie robi ?:/
Jakub Krakowiak Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 nie wiem czy o to ci chodzi, ale jak zaznaczysz punkt to na dole pokazuja ci sie jego współrzedne, wiec mozesz ustalic takie same współrzedne dla wybranych punktów
thud Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 no własnie o to mi chodzi , tylko jak to sie robi ?:/ kliknij ikonke skalowania i przeciagnij (po zaznaczeniu vertexow) wzdluz odpowiedniej osi; jak chcesz wyrownac poligony "wzgledem siebie" to jest opcja Make Planar
Rekomendowane odpowiedzi