Napisano 20 Kwiecień 200321 l Jest taka sprawa, że zamierzam niedługo zmienić conieco sprzętu na wydajniejszy i zastąpić wysłużonego PIII 850Mhz nowym Athlonem Bartonem 2800+, tylko teraz takie 2 pytanka mam: 1. Czy opłaca się kupić 512 DDR 400Mhz czy wystarczy 333Mhz, bo różnica w cenie jest :) i tylko nie pisać, że najlepiej 1,5Gb od razu kupić ,bo musiałbym bank okraść! I jeszcze jedno, czy Kingstony naprawdę są lepsze od NONAME`ów, czy płaci się tylko za firmę? 2. Jaką płytę byście proponowali, bo jeśli o to chodzi, to ja kompletnie jestem zielony. Mam na myśli taką do 450zł, oczywiście jeśli różnica w cenie nie byłaby zbyt duża, to preferowałbym lepszą firmę (jeśli chodzi o akceleratory, to sam wolę np. WinFasta od Prolinka, rozumiecie o co chodzi, żeby nie wcisnęli mi taniego badziewia ;) Oczywiście wszystko ma chodzić najwydajniej pod kompilację w 3ds Maxie, giery są na drugim planie. BTW. Może ktoś chce kupić? Jeśli nie w całości, to na części? -PIII 850Mhz 100% stabilny przy 973Mhz ;), BOX radiator, wiatrak, certyfikat, jeszcze na gwarancji -ABIT BE6, uaktualniony BIOS -256 SDRAM 133Mhz Kingston
Napisano 20 Kwiecień 200321 l Autor ...i jeszcze jedno: jak w WinXP ustawić SWAPA, bo ilebym nie ustawił (nawet 10GB), to zawsze mam tyle samo ok.500-600 MB a miejsce na dysku jest. Może to dlatego, że mam system na partycji rozszerzonej, albo co???
Napisano 20 Kwiecień 200321 l Triple heh...czytaj uwaznie co On pisze:P (...) Athlonem Bartonem 2800+, :D
Napisano 22 Kwiecień 200321 l Autor Halo! Jest tam kto? Dotychczas odpowiedzi na nawet najtrudniejsze pytania pojawiały się nawet w kilka minut, a teraz co? Epidemia jakaś? Może SARS zaatakował? A może wszyscy wyjechali i jeszcze nie powrócili? :o
Napisano 22 Kwiecień 200321 l Originally posted by El Wieczor I jeszcze jedno, czy Kingstony naprawdę są lepsze od NONAME`ów, czy płaci się tylko za firmę? Teoretycznie markowe pamieci powinny bezproblemowo (stabilnie) pracowac na wyzszych ustawieniach CAS czy RAS jak to tam zwa w Biosie. Sa tez pewnie mniej awaryjne, a wiesz jak padnie pamiec to rozne cuda i dziwy sie moga dziac np. http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=2465 i tym podobne - blizej nie przewidywalne :) A najwazniejsze ze masz dozywotnia gwarancje - a co za tym idzie, mozesz praktycznie zawsze dogadac sie ze sprzedawca co do wymiany z doplata na nowe moduly o wiekszej pojemnosci! To niewatpliwie ogromny atut. Sam tez mam pamieci Kingstona jednak mam je na standardowych ustawieniach w Biosie. pozdr Marek
Napisano 25 Kwiecień 200321 l Autor I tak właśnie zrobiłem! Już zamówiłem AMD Athlon Barton 2500+ 333Mhz, EPOX 8RDA+ (na nForce2 oczywiście ;) i 512 DDR PC333. Może być? :D Jak sprzęt dojdzie, to napiszę, jak się sprawuje w 3dsmaxie. ;)
Napisano 25 Kwiecień 200321 l Nie no komp swietny, powinien Ci smigac w Maxie.. Czekamy na wyniki i odczucia wlasne :) Sam se qrcze niedlugo upgrade zrobie... Aha, jaka karta graficzna?
Napisano 25 Kwiecień 200321 l Autor Kartę mam WinFast GeForce 2 Ti (podkręconą oczywiście ;) ) , ale to chyba nie ma większego wpływu na rendering :( a na tym głównie mi zależy!!
Napisano 27 Maj 200321 l Jesli chodzi o DDR-y 400 i 333 to polecam 333 - wyniki są prawie takie same a czasami nawet słabsze (tzn ddr 333 szybszy od ddr 400) jak narazie do tej pory wszystkie athlony jadą po szynie 133 mhz co daje 2x133 = 266 - do takich pamięci jest przystosowany athlon - ddr 333 jest nie dla tego szybszy ze to 333 tylko z dram timing - jsli chcesz koniecznie juz kupić dd 333 (odradzam 400) to spraw sobie pamiątki KINGSTONE tylko pamiętaj o 2-ch rzeczach 1. jnajważniejsza niech to będą pamiątki z CL 2 a nie CL 2,5 2. Najlpiej aby te pamiątki były na kościach INFINEON
Napisano 28 Maj 200321 l Autor No więc pamięci rzeczywiście wziąłem Kingston 2x 256DDR 333Mhz, ponieważ procek chodzi pod 333Mhz i lepiej żeby magistrala pamięci i procka była synchroniczna. No i oczywiście w dwóch kościach wziąłem z uwagi na DUal DDR tyle że podczas startu BIOSU jest DUAL MEMORY ENABLED a podczas testów przepustowość nadal mam ok 2,4 GB!? Niby obsadzone w dwóch \"bankach\" 0 i 1. A pamięci na pudełku mają CL2,5 ale ustawiłem 2 i wszystko działa cacy :D
Napisano 1 Czerwiec 200321 l Jezeli chodzi o plyte to ja polecam EPOX RDA+ (lecz ten plus nie jest konieczny) plyta jest baaardzo wydajna sam taka posiadam i jestem z niej bardzo zadowolony + rozni sie oczywiscie cena ok 75 zl a dodatko jest firewire i lan(mnie sie to przydalo) cena plytki to ok 450 zl czyli tyle ile szanowny kolega sobie zyczyl-i jeszcze jedno, do konca czerwca jest promocja, kto kupi plyte epox dostaje pen drive 32 GRATIS!!!!!!!!!!!Zaszwe cos
Napisano 1 Czerwiec 200321 l Autor no i właśnie taką płytkę zakupiłem :D także jest EPOX RDA+, Athlon 2500+, 512 DDR333 Kingstone I chodzi extra!!!!
Napisano 5 Czerwiec 200321 l Kurcze - zgłupiałem - powiedz mi w jaki sposób procek ci chodzi NA MAGISTRALI 333 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a pozatym pamięci chodzą synchronicznie a nie asynchronicznie - ????????????
Napisano 5 Czerwiec 200321 l Autor No jak to \"jak chodzi na 333\"? Przecież Bartony mają magistralę 333Mhz (2x 166Mhz) i już :D