Napisano 25 Styczeń 200520 l Czasu tworzenia raczej nie podam, bo model robiłem w bardzo drobnych ratach z powodubraku czasu. Dziś nałozyłem texturkę, z która miałem sporo problemówi teraz też widzę błedy. Szczególnie w okolicach włosów i cieni pod piersiami. 656 trójkątów Tutaj jeszcze koncept według którego zrobiłem tą postać. Zaznaczam, że nie jestem jego autorem.
Napisano 26 Styczeń 200520 l ogolnie to niezadobrze to wyglada, textura jak byc byle jaki kolor nalozyl z przebarwieniami gdzieniegdzie, siatki nie widze ale do gustu mi ksztalty nie podchodza, pokaz siatke to moze podejdzie.. "jestem na NIE" :)
Napisano 26 Styczeń 200520 l Ja kiedyś taką zrobiłem, ale teraz już mi się nie podoba hehe: http://www.forum3d.kom-net.pl/f3dbb/post_pics/58632_1.jpg Twoja piersi ma dziwne, no i podmaluj cienie/rozświetlenia, dodaj do texturki więcej detali, szczegółów, jak narazie wygląda jak z gliny, nie z kamienia. Jaką rozdzielczość ma texturka? No i chyba masz mapowanie spaprane na włosach.
Napisano 26 Styczeń 200520 l Autor Trochę pobawiłem się texturą. Jej rozmiar to niestety 256x256. "Niestetety" dlatego, że mam wrażenie zmarnowania tego obszaru, chociaż na 128x128 czy 128x256 bym sie nie zmieścił. A tutaj siatka, w czasie optymalizacji uległa różnym zmianom, więc idealna nie jest. Ważne, że liczy sobie mało trójkątów, model nie bedzie przecież animowany. P.S. Dzięki za rady są bardzo przydatne i zachęcają do pracy.
Napisano 26 Styczeń 200520 l Teraz jest już lepsza. Texturka lepsza no i co najlepsze poprawiłeś tę nieszczęśnie rozmytą twarz :)
Napisano 27 Styczeń 200520 l Dlaczego właściwie nie namalujesz detali ? Oczy, usta- nawet jeśli to posąg to coś tam powinien mieć zaznaczone...