Napisano 29 Styczeń 200520 l Ludzie dobrej woli pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mam taki problem: Korzystam z 3DStudioMAX'a 7, zainstalowałem Directx9c który jest wymagany przez program do XP. Instalka przebiega bezproblemowo, ale gdy coś np. robię i chcę pracę zapisać, to wyskakuje mi ERROR czy zrobić kopie pracy i zamyka mi MAX'a. Gdy chce otworzyć "backup" pracy pisze, że nie może otworzyć bo jest uszkodzony. A więc w skrócie: robie coś, chce zapisać prace, wychodzi z MAX'a. Jeżeli ktoś ma Max'a 7 i miał podobny problem niech pomoże bo mnie już h.. szczela przy kompie.
Napisano 29 Styczeń 200520 l spokojnie ;] po : 1. to błąd ktory sie pojawia w naj mniej spodziewanych momentach (ja go uwazam za integralna czesc maxa) 2. sprawdz ; Temperature procka , Jezeli procek jest podkrecony to sprawdz jak bedzie w normalnej konfiguracji ,poprostu musisz miec strasznie stabilnego kompa jezeli chcesz pracowac na maxie ... wszystko co moze uczynic z twojego kompa stabilnym bedzie milo wplyw na prace maxa
Napisano 29 Styczeń 200520 l Autor spokojnie ;] po : 1. to błąd ktory sie pojawia w naj mniej spodziewanych momentach (ja go uwazam za integralna czesc maxa) 2. sprawdz ; Temperature procka , Jezeli procek jest podkrecony to sprawdz jak bedzie w normalnej konfiguracji ,poprostu musisz miec strasznie stabilnego kompa jezeli chcesz pracowac na maxie ... wszystko co moze uczynic z twojego kompa stabilnym bedzie milo wplyw na prace maxa co do 1... to porobie może 2 min. chce zapisać i klęka, co do 2 myślę,że możesz mieć rację ponieważ mam temp. 57 C na procku.
Napisano 29 Styczeń 200520 l Autor co do 1... to porobie może 2 min. chce zapisać i klęka, co do 2 myślę,że możesz mieć rację ponieważ mam temp. 57 C na prockuprzy starcie kompa. procek nie jest podkręcony.
Napisano 29 Styczeń 200520 l 57 stopni ? Ja mam podobna konfiguracje kompa jak ty, tylko zamiast orginalnego epoxa mam podrobe Mercury, mam podreconego procka na 2600+ ale zmniejszylem napiecie najnizej jak sie dalo zeby komp startowal i utrzymuje mi sie temperatura procka okolo 47 stopni. A wracajac do problemu wieszania sie to mi max wariowal jak procek przekraczal jakies 52 stopnie. ( dokladne wyczyszczenie coolerka na procku pomoglo :D )
Napisano 29 Styczeń 200520 l dokladnie, ten error to normlka- ja moam go 2 razy na dzien... a 57 stopni to ZA DUZO ! ! !
Napisano 4 Luty 200520 l Oczywiście nie zakładam, że nie wziołeś tego pod uwagę - kiedyś miałem podobny problem, komp mi nie mógł zapisać pliku - ładował cały czas o błędzie rozwiązanie było na tyle trywialne, że aż głupie otóż max jesli chce zapisać plik w takiej lokalizacji gdzie już nie ma miejsca inteligentnie informuje, że jest to błąd zapisu zamiast informować o niewystarczającej przestrzeni dyskowej. pozdro
Napisano 12 Luty 200520 l Witam sanownych forumowiczow. Od momentu kiedy przeistalowalem system w domku i w pracy (poradzono mi abym skorzystal i zainstalowal nowinke "bila" tzw. serwice pack2) max zaczal wariowac z zapisem. Co tu robic, wlasnie przez uwage stracilem prace nad ktora siedzialem 2 dni i ..... - chyba oszaleje. Czy moze to byc przyczyna? ten servicepack2? Temperatura procka, plyty, wogule wszystkich komponentow kompa - w normie. nic nie pomaga, a podobno podczas odistalowywania sp2 wywala sie dosc bolesnie caly system... Pomocy......
Napisano 12 Luty 200520 l a ja polecam dobry wiatrak.. wczoraj zamontowalem Pentagram-a Freezon 100Cu ...i nastala cisza wraz z nikska temp. ..i juz cala noc moglem renderowac a zaden szum nie mocil mi snu ;-)
Napisano 12 Luty 200520 l Witam sanownych forumowiczow. Od momentu kiedy przeistalowalem system w domku i w pracy (poradzono mi abym skorzystal i zainstalowal nowinke "bila" tzw. serwice pack2) max zaczal wariowac z zapisem. Co tu robic, wlasnie przez uwage stracilem prace nad ktora siedzialem 2 dni i ..... - chyba oszaleje. Czy moze to byc przyczyna? ten servicepack2? Temperatura procka, plyty, wogule wszystkich komponentow kompa - w normie. nic nie pomaga, a podobno podczas odistalowywania sp2 wywala sie dosc bolesnie caly system... Pomocy...... Z SP2 jest tak.. jak juz sie zdecydowales to trzeba niestety brnac w poprawki dalej..tj. warto poczytac jakie poprawki wyszly do SP2 ;-) dopiero po kilku takil latach system powoli sie stabilizuje ... dobrym pomyslem jest przesuniecie plikow stronicowania i tempa na oddzielny dysk np. jakis sformatowany w fat16 (najszybszy format) a sam system bez innego oprogramowania zostawic na oddzielnej partycji ...ale uwaga koniecznie z zapasem miejsca (pliki konfiguracji ,pliki system restore itd) u mnie taka konfiguracja sie sprawdza.. polecam
Napisano 12 Luty 200520 l Holi szit :) to ja musze miec chyba cholernie stabilnego kompa bo niepamietam zebym takowy blad kiedykolwiek mi sie pojawil a w maxie juz troche latek siedze:) u mnie temp. proca raczej wysoka , barton 2.5 + sredni cooler = ok 65 C Pracuje caly czas na W2000 + SP4 , zadnych problemow.
Napisano 20 Luty 200520 l Witam Przeszukałem neta i znalazłem coś takiego [ troszke zbacza z tematu, ale moze pomoże ] : 3ds max 7 will frequently crash on auto-save Posted: January 25, 2005 Issue: 3ds max 7 will frequently crash on auto-save if the display quality with your video board is set to 16-bit. Solution: Set the quality of the video card to 32-bit instead. moze zmiana jakosci na 32-bity pomoże ? [ Pozdrawiam VTR ]