Napisano 5 Luty 200520 l wiem wiem znowu cos ale nie martwcie sie pokoncze wwszystko ;) w ramach odpoczynku od samochodow oraz w ramach podszkolenia swiatla, modelingu i materialow zaczalem robic taki sobie pokoik z kolekcji ::cantoni:: narazie jest tyle: pozdrawiam ;>
Napisano 5 Luty 200520 l nie no kome musisz mnie nauczyc czegos o ineterior light'cie bo mnei normalnie rozwalasz :/
Napisano 5 Luty 200520 l Autor spoko ;) ale jezeli chodzi ci o oswietlenie tych mebelkow to nie jest to interior tylko outdoor lajtin ;> stoliczek pozdrawiam
Napisano 5 Luty 200520 l Autor tak hindus to bedzie interior ;> wyposazenie stolika chyba gotowe, zaraz bede robil pomieszczenie pozdrawiam
Napisano 5 Luty 200520 l hehe a powiedz kome jak długo ci sie renderuje taka scenka z interiorem ? bo jak ja sciagnełam jakiegos gotowca zeby sprawdzic jak to ma wygladac to myslałem ze mi sie piec powiesi ;) a pracka fajna - chociaz myśle ze te krzesła powinny być mniejsze ale moze sie myle bo niewidziałem ich nigdy ;)
Napisano 5 Luty 200520 l Autor hmm nawet nie wiem ile to sie renderowalo, iradiance liczyl ok 10 minut a render jakies 20 chyba ;) to nie fotele za duze, tylko stolik taki maly ;)
Napisano 5 Luty 200520 l aha, no tak czy innaczej jak wstawisz sciny to powinno byc git, a masz wogóle jakis zarys tego budyku co chcesz robić czy tak z głowy jedziesz ?
Napisano 5 Luty 200520 l Autor troche z glowy a troche z obrazka, wlasnie sie robi render juz z zarysem pomieszczenia narazie bez materialow
Napisano 5 Luty 200520 l Narazie jest przyjemnie, ale moim skromnym zdaniem wszystko za bardzo przypomina boxy/cylindry. Wiem że stać Cię na więcej detali :) Ja jeszcze poczekam... :D
Napisano 5 Luty 200520 l Autor co do tekstury to poprostu za maly tiling byl ;) narazie taki obrazeczek (jeszcze bez okien): pozdrawiam ;> ps. piszcie cos! ;)
Napisano 5 Luty 200520 l no co mam ci znowu napisać:D przecie pisanie ze wypas to już nudne ;) to zeby troche było odmiany to napisze - tam z tyłu będzie wielkie okno ?
Napisano 5 Luty 200520 l Autor tak bedzie okno :D po lewej bedzie jeszcze czarny fotelik, po prawej szafka, kilka kwiatkow, dywanik, a za oknem planuje dac ref jakichs drapaczy chmur ale nie wiem skad wziasc pasujace fotki ;> btw dzieki.. pozdrawiam ;>
Napisano 5 Luty 200520 l na razie nie widac za bardzo pomyslu na design. jest sobie prostokatny pokoj (typowy) a w nim meble ustawione w bardzo typowy sposób. chyba ze cwiczysz render to milkne ;) wersja "biala" bardziej mi sie podoba i osobiscie nie "ozywialbym" obrazka rzeczami pozostawionymi na stoliku...bardziej czyste wnetrze IMHO lepiej tu pasuje. mimo wszystko dobrze sie na to patrzy. ladny render
Napisano 5 Luty 200520 l Autor peter_muler - ja architektem nie jestem i pomysłow nie mam ;) jak juz wspominalem, robie to na podstawie projektu, zeby tak jak mowisz pocwiczyc render ;) pozdrawiam
Napisano 5 Luty 200520 l masz bardzo dobry gust jak na swoj wiek, zadziwiajace. ale skoro nie bawisz sie w dizajn w takim razie pozostaje mi tylko ogladac dalej i cieszyc oko ;) pozd.
Napisano 6 Luty 200520 l Autor dziekuje Ci za te slowa :D oczywiscie nie wybralem pierwszego lepszego pokoju, grzebalem dwie godziny zanim znalazlem odpowiadajacy design ;> nie mam narazie internetu ale jak tylko bede mial dostep to bede staral sie zamieszczac. a to dzisiejszy update: zalaczam jeszcze obrazek z ktoreko korzystam. pozdrawiam ;>
Napisano 6 Luty 200520 l Aleś przejarał render:> Modele przyjemne, materiały proszą o wyższy sampling. No i "drzewno" na meblach. Nie pasuje mi odcień. Pracuj dalej :)
Napisano 6 Luty 200520 l Kome jesteś bogiem!! Z tak małego obrazka zrobiłeś zarąbiste wnętrze... Jestem pod wrażeniem tej i innych twoich prac!!!
Napisano 6 Luty 200520 l no z mniejszego to chyba sie nie dało robić ;) velkan Kome jesteś bogiem!! - jak chrześcijanin - nie ładnie ;)
Napisano 7 Luty 200520 l no z mniejszego to chyba sie nie dało robić ;) velkan - jak chrześcijanin - nie ładnie ;) i jeszcze z małej litery ;) Przyjemne wnętrze - wzornictwo wzornictwem ale miekszać bym w takim mógł, jedyne co do mnie nie przemawia to metal. Jest jakby dodany i zapomniany - na jednym renderze jest mleczny, zupełnie bez refleksu a i na ostatnim nie przemawia. Poza tym ładnie. Szczególnie fotele miłe dla oka.
Napisano 7 Luty 200520 l wydaje mi się że ciut przepalone - ale nie będe udawał ze sie znam w tej sprawie - sam doskonale wiesz kto mnie uczy ;)
Napisano 7 Luty 200520 l Autor dzieki za posty :D wiem ze troszke przejarane ale zmieni sie jak wrzuce za okno obrazek ;> szukam stron ze zdjeciami hires jakichs drapaczy chmur, chyba wiecie o co chodzi ;> znacie jakies takie sdresy? sampling na materialach bedzie wyzszy, nie mialem poprostu czasu na lepszy render. nad drewnem jeszcze pracuje ;> Marcin Y - o co chodzi z tymi metalami? ;> pozdrawiam
Napisano 7 Luty 200520 l na razie tylko to :( http://www.betterphoto.com/uploads/processed/0019/04081806585017456936-o_filtered_filter.jpg http://www.betterphoto.com/uploads/processed/0010/021020225437medical_center_bu.jpg http://images3.deviantart.com/i/2004/169/e/f/unttld_723.jpg edit ;] ten ejst dobry mysle tylko ze w nocy :/ http://www.btinternet.com/~digital.wallpapers/city_at_night.jpg
Napisano 7 Luty 200520 l Pomimo że w poprzednim poście postanowiłem poczekać na moją ocenę, to w gruncie rzeczy już wtedy ją wystawiłem, a była ona błędna :) Teraz widze że taki design i kurcze... No podoba mnie się :P Pozdro!
Napisano 8 Luty 200520 l Autor dzieki hindusq ale nie o takie mi chodzilo.. tzn dwa pierwsze od bidy moga byc ale perspektywa nie taka.. btw dzieki ;> chris no ja mysle :D kurde zrobilem ksiazki do tej szafki i nie pasowaly nie wiem czym zapelnic te polki tu troche wieksze samplingi + lampa ale mysle ze ją poprawie pozdrawiam ;>
Napisano 8 Luty 200520 l Autor 2h 30 minut sam jestem zaskoczony, wczesniejszy na nizszych samplah tylko o 30 minut krocej ;> porobie wiecej drobiazgow to wrzuce render wysamplowany na maksa ;>