Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

wiem wiem znowu cos ale nie martwcie sie pokoncze wwszystko ;)

w ramach odpoczynku od samochodow oraz w ramach podszkolenia swiatla, modelingu i materialow zaczalem robic taki sobie pokoik z kolekcji ::cantoni::

narazie jest tyle:

fotelik1.jpg

komplet.jpg

sofa.jpg

pozdrawiam ;>

• Odpowiedzi 31
  • Wyświetleń 3,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

nie no kome musisz mnie nauczyc czegos o ineterior light'cie bo mnei normalnie rozwalasz :/

Napisano
  • Autor

spoko ;) ale jezeli chodzi ci o oswietlenie tych mebelkow to nie jest to interior tylko outdoor lajtin ;>

stoliczek

stolik.jpg

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

tak hindus to bedzie interior ;> wyposazenie stolika chyba gotowe, zaraz bede robil pomieszczenie

stolik2.jpg

pozdrawiam

Napisano

hehe a powiedz kome jak długo ci sie renderuje taka scenka z interiorem ? bo jak ja sciagnełam jakiegos gotowca zeby sprawdzic jak to ma wygladac to myslałem ze mi sie piec powiesi ;) a pracka fajna - chociaz myśle ze te krzesła powinny być mniejsze ale moze sie myle bo niewidziałem ich nigdy ;)

Napisano
  • Autor

hmm nawet nie wiem ile to sie renderowalo, iradiance liczyl ok 10 minut a render jakies 20 chyba ;)

to nie fotele za duze, tylko stolik taki maly ;)

Napisano

aha, no tak czy innaczej jak wstawisz sciny to powinno byc git, a masz wogóle jakis zarys tego budyku co chcesz robić czy tak z głowy jedziesz ?

Napisano
  • Autor

troche z glowy a troche z obrazka, wlasnie sie robi render juz z zarysem pomieszczenia narazie bez materialow

Napisano

Narazie jest przyjemnie, ale moim skromnym zdaniem wszystko za bardzo przypomina boxy/cylindry. Wiem że stać Cię na więcej detali :)

Ja jeszcze poczekam... :D

Napisano
  • Autor

co do tekstury to poprostu za maly tiling byl ;) narazie taki obrazeczek (jeszcze bez okien):

room001%20p.JPG

pozdrawiam ;>

ps. piszcie cos! ;)

Napisano

no co mam ci znowu napisać:D przecie pisanie ze wypas to już nudne ;) to zeby troche było odmiany to napisze - tam z tyłu będzie wielkie okno ?

Napisano
  • Autor

tak bedzie okno :D po lewej bedzie jeszcze czarny fotelik, po prawej szafka, kilka kwiatkow, dywanik, a za oknem planuje dac ref jakichs drapaczy chmur ale nie wiem skad wziasc pasujace fotki ;> btw dzieki..

pozdrawiam ;>

Napisano

na razie nie widac za bardzo pomyslu na design. jest sobie prostokatny pokoj (typowy) a w nim meble ustawione w bardzo typowy sposób. chyba ze cwiczysz render to milkne ;)

wersja "biala" bardziej mi sie podoba i osobiscie nie "ozywialbym" obrazka rzeczami pozostawionymi na stoliku...bardziej czyste wnetrze IMHO lepiej tu pasuje.

mimo wszystko dobrze sie na to patrzy. ladny render

Napisano
  • Autor

peter_muler - ja architektem nie jestem i pomysłow nie mam ;) jak juz wspominalem, robie to na podstawie projektu, zeby tak jak mowisz pocwiczyc render ;)

pozdrawiam

Napisano

masz bardzo dobry gust jak na swoj wiek, zadziwiajace.

ale skoro nie bawisz sie w dizajn w takim razie pozostaje mi tylko ogladac dalej i cieszyc oko ;)

pozd.

Napisano
  • Autor

dziekuje Ci za te slowa :D oczywiscie nie wybralem pierwszego lepszego pokoju, grzebalem dwie godziny zanim znalazlem odpowiadajacy design ;> nie mam narazie internetu ale jak tylko bede mial dostep to bede staral sie zamieszczac. a to dzisiejszy update:

room002-p.jpg

zalaczam jeszcze obrazek z ktoreko korzystam.

pozdrawiam ;>

Napisano

Aleś przejarał render:> Modele przyjemne, materiały proszą o wyższy sampling. No i "drzewno" na meblach. Nie pasuje mi odcień. Pracuj dalej :)

Napisano

Kome jesteś bogiem!!

Z tak małego obrazka zrobiłeś zarąbiste wnętrze...

Jestem pod wrażeniem tej i innych twoich prac!!!

Napisano

no z mniejszego to chyba sie nie dało robić ;)

velkan

Kome jesteś bogiem!!
- jak chrześcijanin - nie ładnie ;)
Napisano
no z mniejszego to chyba sie nie dało robić ;)

velkan - jak chrześcijanin - nie ładnie ;)

i jeszcze z małej litery ;)

Przyjemne wnętrze - wzornictwo wzornictwem ale miekszać bym w takim mógł, jedyne co do mnie nie przemawia to metal. Jest jakby dodany i zapomniany - na jednym renderze jest mleczny, zupełnie bez refleksu a i na ostatnim nie przemawia. Poza tym ładnie. Szczególnie fotele miłe dla oka.

Napisano

wydaje mi się że ciut przepalone - ale nie będe udawał ze sie znam w tej sprawie - sam doskonale wiesz kto mnie uczy ;)

Napisano
  • Autor

dzieki za posty :D wiem ze troszke przejarane ale zmieni sie jak wrzuce za okno obrazek ;> szukam stron ze zdjeciami hires jakichs drapaczy chmur, chyba wiecie o co chodzi ;> znacie jakies takie sdresy?

sampling na materialach bedzie wyzszy, nie mialem poprostu czasu na lepszy render. nad drewnem jeszcze pracuje ;>

Marcin Y - o co chodzi z tymi metalami? ;>

pozdrawiam

Napisano

Pomimo że w poprzednim poście postanowiłem poczekać na moją ocenę, to w gruncie rzeczy już wtedy ją wystawiłem, a była ona błędna :)

Teraz widze że taki design i kurcze... No podoba mnie się :P

Pozdro!

Napisano
  • Autor

dzieki hindusq ale nie o takie mi chodzilo.. tzn dwa pierwsze od bidy moga byc ale perspektywa nie taka.. btw dzieki ;>

chris no ja mysle :D

kurde zrobilem ksiazki do tej szafki i nie pasowaly nie wiem czym zapelnic te polki

tu troche wieksze samplingi + lampa ale mysle ze ją poprawie

room003-p.jpg

pozdrawiam ;>

Napisano
  • Autor

2h 30 minut sam jestem zaskoczony, wczesniejszy na nizszych samplah tylko o 30 minut krocej ;> porobie wiecej drobiazgow to wrzuce render wysamplowany na maksa ;>