Napisano 8 Luty 200520 l Witam wszystkich, jako pocz膮tkuj膮cy mimo 偶e obserwuj臋 prace innych d艂u偶szy czas postanowi艂em wymodelowa膰 model robota z tutorialka / 3d-palace/ oraz o animacj臋 z nim w roli g艂贸wnej :) .Do tego dojdzie hangar naprawczy
Napisano 8 Luty 200520 l fajnie ze edytujesz posty :P a co do modelu to popracuj jeszcze nad nogami bo ma艂o detali ;) pozdro.
Napisano 8 Luty 200520 l zdecydowanie za malo detali:( i moze najpierw zrob cos troszke wiecej a puzniej umiesc do oceny i pomocy bo to jest troszke malutko zeby cos o tym powiedziec pozdrawiam serdecznie i powodzenia:)
Napisano 8 Luty 200520 l moim zdaniem niepowinno sie umieszcza膰 na forum dzie艂ek z tutk贸w bo jedyne co mo偶na ocenia膰 to kopie albo nieudan膮 kopie nic fajniejszego (model) niepokarzesz !!!
Napisano 8 Luty 200520 l Autor model ten jest dla mnie 膰wiczeniem poza tym chc臋 rozbudowa膰 ca艂o艣膰 艂膮cznie z hangarem ,niestety ka偶dy jako艣 zaczyna :) no i avik to chyba nie jest ze mn膮 a偶 tak 藕le? :) No i dzi臋kuj臋 za komentarze :)
Napisano 8 Luty 200520 l Hmm znawc膮 to ja nie jestem, ale okr臋gi w miejscach zgi臋膰 jak dla mnie zdecydowanie s膮 za du偶e, po za tym s膮 zbyt kanciaste, mo偶e finalny rendrer ma by膰 z daleka ? Kabina jest rodem z d藕wigu lub koparki tak ma by膰 ?? Pozdrawiam
Napisano 8 Luty 200520 l Autor kanciki b臋d膮 wyg艂adzone,je偶eli chodzi o miejsca zgi臋膰 to wed艂ug mnie s膮 ok,a co do kabiny Hmmmmm najprawdopodobniej j膮 przebuduj臋 po swojemu
Napisano 8 Luty 200520 l Autor Tw贸j model, Twoje dzie艂o, wa偶ne by na ko艅cu wszystko dobrze wsp贸艂gra艂o Oj motocyklisto nie czytasz ca艂ych post贸w :)
Napisano 9 Luty 200520 l Autor zabra艂em si臋 za hangar,hmmm to dopiero pocz膮tek ale czy jest sens bawi膰 si臋 w detale skoro prawie ich nie wida膰 jak np. winda.No i kwestia o艣wietlenia to dla ,mnie jak narazie magia :(
Napisano 9 Luty 200520 l Baw sie w detale nawet jezeli ich nie wida膰 :) wycwiczysz sobie przez to warsztat :> A co do scenki, to jak postarasz, jakie艣 fajne oswietlenie zrobisz to napewno mi艂o wyjdzie, nie genialnie ale mi艂o :) powodzenia
Napisano 10 Luty 200520 l Ojej znowu robot ala "ed 209" z robocopa:( Dwunogie metalowe paskudy strasznie si臋 ostatnio rozpleni艂y. Scenka taka se. Rzeczywi艣cie jak popracujesz i zarzucisz widza detalami to mo偶e w amoku uzna to za naprawd臋 niez艂膮 scenk臋. No i przydaloby si臋 tutaj jakie艣 fajne o艣wietlenie, ono mo偶e rzeczywi艣cie sporo uratowa膰. Pozdrawiam
Napisano 10 Luty 200520 l no porsze...bravo bravo jak na debiut bardzo ambitnie.. na razie wyglada fajnie.. tazk trzymaj DAREk.. b臋d膮 z Ciebie ludzie informuj mnie na bierzaco o post臋pach pozdrawiam
Napisano 10 Luty 200520 l no porsze...bravo bravo jak na debiut bardzo ambitnie.. na razie wyglada fajnie.. tazk trzymaj DAREk.. b臋d膮 z Ciebie ludzie informuj mnie na bierzaco o post臋pach pozdrawiam
Napisano 13 Luty 200520 l Autor Wyd艂uba艂em teleport,ale miejsce umiejscowienia go jest mi jeszcze niewiadome,mo偶e jakie艣 propozycje panowie?Bo ustawia艂em go w wielu miejscach i nie mog艂em si臋 ostatecznie zdecydowa膰. :(
Napisano 14 Luty 200520 l Autor Kolejny wyd艂ubany element hali.Zbiorniki paliwowe.Dodane ju偶 do sceny w pierwszym po艣cie (jak zwykle) :)
Napisano 14 Luty 200520 l jaka jest tego skala? bo jak to jest duze (a sadzac po innych objektach jest), to przydalaby sie jakas konstrukcja zeby rury podtrzymac, i drabinka zeby na to wlezc i ewentualnie cos naprawic.
Napisano 14 Luty 200520 l Autor Oczywi艣cie drabinki b臋d膮 ale je偶eli chodzi o konstrukcj臋 to nie s膮dz臋 aby by艂a potrzebna,mieszkam w gda艅sku dosy膰 cz臋sto przeje偶dza艂em ostatnio ko艂o rafinerii i przygl膮da艂em si臋 rurkom :) jest to zale偶ne od wysoko艣ci a tu wysoko艣膰 jest jeszcze za ma艂a aby robi膰 wi臋ksze podparcia
Napisano 15 Luty 200520 l Autor Winda,co prawda wersja jeszcze nie end ale blisko :) Scenka w pierwszym po艣cie uaktualniona
Napisano 16 Luty 200520 l Autor Mam takie pytanko,czy wiecie gdzie mog臋 dorwa膰 tutka na temat animowania 艣wiat艂a? Lub jak z animowa膰 dajmy na to strza艂 z laseru aby lecia艂 po danej trajektorii
Napisano 16 Luty 200520 l bardzo fajnie darus ta scenka zaczyna naprawde zyc...wyobrazam sobie jeszcze tutaj dziesiatki ludzi biegajace po hangarze kombinujace cos prz roznych sprzetach ... ktos spawa ktos naprawia ag贸lnie gwar jak w stoczni przy statku:).. jak dasz odpowiednie swiatlo i textorki to bedzie primo 聽 patrzac na ten projekt przychodzui mi na mysl scena z 5 epizodu star wars mianowicie baza rebeliant贸w na lodowej planecie.. edzie dobrze:) pozdrawiam
Napisano 17 Luty 200520 l Autor Dzi臋ki Sith :) za podpowied藕,艣wietny pomys艂,na pocz膮tku bazowa艂em raczej na samych robotach ale bym chyba pope艂ni艂 b艂膮d gdybym wykluczy艂 w tej scenie cz艂owieka lub 偶ywej istoty cz艂owiekopodobnej :).Jezeli chodzi o o艣wietlenie to ze mnie kompletna kompanian idiot :) musia艂bym znale藕膰 jakiegos dobrego tutka aby si臋 podszkoli膰 i najlepiej w wersji pl :)
Napisano 19 Luty 200520 l Autor Mam takie pytanie? Czy wszystko jest ok bo jako艣 nie ma 偶adnego odzewu ze strony przegl膮daj膮cych?
Napisano 28 Luty 200520 l hmm...no bardzo 艂adna ta scena. Wg. mnie mog艂bys jush powoli zacz膮膰 teksturowa膰. Ile renderuje Ci sie aktualna scenka ? Jesli powyzej 15 min to ja wspo艂czuje przy robieniu tej animki. Takie ma艂e obliczenia jesli animka bedzie mia艂a powiedzmy 200 klatek a rendering jednej potrwa ok. 15 min. to animacja powinna sie wyrenderowac w ok. 50 godzin :| 聽 pozdrawiam i zycze powowdzenia
Napisano 28 Luty 200520 l Autor Przy renderowaniu nie b臋d臋 go wrzuca艂 od razu do avika,z renderuje go jako pojedy艅cze pliki graficzne i potem po艂膮cz臋 je w siakim艣 programiku do obr贸bki avik贸w,przez to jak mi sie wykosi w razie czego nie trac臋 czasu na renderowanie ponowne,kilka spacerk贸w rodzinnych i scenka sie z renderuje.Problemem b臋dzie dobre o艣wietlenie oraz teksturka,po za tym modelowanka jeszcze co niemiara,nie poddam si臋 :) Pozdrowienia
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto