Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wie ktos moze jak renderuje sie sieciowo Brazilem ?? Moze sa jakies tutki z konkretna konfiguracja severa i klienta...mozna Brazila ustawic tak aby 2 kompy renderowaly naraz ta sama klatke ?? Bede bardzo wdzieczny jesli ktos moze powiedzice cos na ten temat...

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Podolalem sam :D W sumie banalna robota ;) Napisze juz dla innych zainteresowanych problemem ze tak brazil bez problemow renderuje ta sama klatke na wielu kompach i to ekspresowo :) cos mi sie wydaje ze zbieram na kolejna maszyne albo zrobie wlamanie do pracowni w jakiejs szkole :P Jesli ktos chce sobie taka siec w domu postawic sluze pomoca.

Gość User190
Napisano

Banshee i po problemie - była już gadka na ten temat w tym dziale :) No i w manualu brazila też jest napisane co i jak. Fakt, faktem - przyjemnie się konfiguruje.

Napisano

Luke3D jesli chodzi o rendering animacji to mysle ze robi sie to dokladnie tak samo poprzez backburner'a natomiast nie wiem jaka jest mozliwosc renderingu pojedynczej klatki na kilku maszynach dla mental'a lub v-ray'a. Ehhh moze napisze dzisaj szybkiego tutka na ten temat.

Napisano

a możesz bardziej sprecyzować co znaczy że przez backburner'a?? Nie jestem takim zaawansowanym grafikiem i nigdy z tego nie korzystałem

Napisano

a możesz bardziej sprecyzować co znaczy że przez backburner'a?? Nie jestem takim zaawansowanym grafikiem i nigdy z tego nie korzystałem

Napisano

backburner to program (skladajacy sie z trzech podprogramow - warstw jesli ktos woli) ulatwiajacy rendering sieciowy w maxie. Dostepny jest chyba od wersji 5 jesli dobrze pamietam.

Napisano

Brazil dziala bez zadnych problemow z backburnerem. Natomiast jesli chodzi o mental raya to trzeba posiadac dodatkowa licencje (floating licence) na kazdy procesor.