Napisano 9 Luty 200520 l Wie ktos moze jak renderuje sie sieciowo Brazilem ?? Moze sa jakies tutki z konkretna konfiguracja severa i klienta...mozna Brazila ustawic tak aby 2 kompy renderowaly naraz ta sama klatke ?? Bede bardzo wdzieczny jesli ktos moze powiedzice cos na ten temat...
Napisano 9 Luty 200520 l Autor Podolalem sam :D W sumie banalna robota ;) Napisze juz dla innych zainteresowanych problemem ze tak brazil bez problemow renderuje ta sama klatke na wielu kompach i to ekspresowo :) cos mi sie wydaje ze zbieram na kolejna maszyne albo zrobie wlamanie do pracowni w jakiejs szkole :P Jesli ktos chce sobie taka siec w domu postawic sluze pomoca.
Napisano 10 Luty 200520 l Banshee i po problemie - była już gadka na ten temat w tym dziale :) No i w manualu brazila też jest napisane co i jak. Fakt, faktem - przyjemnie się konfiguruje.
Napisano 10 Luty 200520 l A ja jestem zainteresowany bo mam dwa kompy w domu , ale może w mental rayu albo vrayu
Napisano 10 Luty 200520 l Autor Luke3D jesli chodzi o rendering animacji to mysle ze robi sie to dokladnie tak samo poprzez backburner'a natomiast nie wiem jaka jest mozliwosc renderingu pojedynczej klatki na kilku maszynach dla mental'a lub v-ray'a. Ehhh moze napisze dzisaj szybkiego tutka na ten temat.
Napisano 10 Luty 200520 l a możesz bardziej sprecyzować co znaczy że przez backburner'a?? Nie jestem takim zaawansowanym grafikiem i nigdy z tego nie korzystałem
Napisano 10 Luty 200520 l a możesz bardziej sprecyzować co znaczy że przez backburner'a?? Nie jestem takim zaawansowanym grafikiem i nigdy z tego nie korzystałem
Napisano 10 Luty 200520 l Autor backburner to program (skladajacy sie z trzech podprogramow - warstw jesli ktos woli) ulatwiajacy rendering sieciowy w maxie. Dostepny jest chyba od wersji 5 jesli dobrze pamietam.
Napisano 23 Luty 200520 l Atchangel to dawaj tego tutka bo mam 4 kompy na chacie i jakos nie moge sie z tym uporac choc wiem ze to banal, bede ci wdzieczny pozdro
Napisano 2 Marzec 200520 l Brazil dziala bez zadnych problemow z backburnerem. Natomiast jesli chodzi o mental raya to trzeba posiadac dodatkowa licencje (floating licence) na kazdy procesor.