Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Postanowilem zrobic moją ulubioną bron z sagi SW miecz świetlany a konkretniej Laske świetlną oto jak sie narazie prezentuje moj 2 powazniejszy pojekt :P

Radzcie i oceniajcie :D

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam!

mieczyk fajny , ale niemam pojecia jak można nim walczyć (moze coś jak boomerang :D), jak masz jakiś pomysł to napisz :D a co do modelu to się nie wypowiadam bo niejestem expertem :D

Napisano
  • Autor

To wlasnie concept. Moze jakis Mistrz jedi w 9 czesci bedzie takim walczyl :D

Napisano

Szczerze to ta broń nie bedzie skuteczna. Jest niewyważona (w ręku przekręcałaby się ostrzami do dołu) i niewygodna w uzyciu. Domyślam się, że pierwsza próba walki tą bronia skonczyla by sie nagłą śmiercią użytkownika :/. Wyprostuj to a bedzie fajnie :D.

Napisano

jesli to ma dzialac jak bumerang to chyba niechcialbym uczyc sie nim rzucac a w szczegolnosci lapac :)

Napisano
  • Autor

Dobra niech wam będzie teraz wyprostowalem i inny kolorek jak podoba sie teraz?? :D W 1 renderze prawa cześc wydaje sie krotsza ale zapewniam ze sa takie same :D Jak myślicie wrzucic to do Finished?? :D

Napisano

DraB - jak dla mnie poprzednia wersja była łądniejsza bo mi sie to kojarzyło z munczako ( nie wiem jak to sie pisze)... Mi się podoba

Napisano

Śliczny kolorek :). Ja bym jeszcze poprawił materiał rączki, bo jest mało metalowy, pobaw się nim jeszcze, a będzie piękny mieczyk dla Jedi :> Sith Lordzi (nie ci na forum:P) będą trząść portkami ;).

Napisano
  • Autor

Jeszcze nie jestem w materialach dobry wic... :/ Mi si ataka rekojesc podoba :P

Napisano

ej mozesz powiedziec jak uzyskales efek tego swiatla ktoore otacza ostrze??

bym byl bardzo wdzieczny:)

Napisano
  • Autor

Robisz cylinder i zaznaczasz okno perspectiv. Klikasz na pasku zadan REndering>VIdeo Post Otwiera sie okienko klikasz Na pasku ten taki CZajniczek "Ad Scene Event" ok 2 raz klikasz na ten prostokącik z falka " Add image filter event" I teraz wybierasz z rozwijanego meny "Lens Effect Glow". Klikasz Setup. Otwiera sie okienko. W zakladce propertories Zaczekuj pola Object i Efekt ID zmien wartosci na 2. Teraz do zakladaki gradients i pobaw sie suwakami zeby miec taki kolor jaki chcesz. TEraz do zakladki Preferencysz zaznacz czekbox gradient zmien wartosć SIze na 4 i wiola Kliknij OK na dole. Teraz kliknij tego czarnego ludzike "Execute Scene" I tyle :D

Napisano
  DraB napisał:
... Jak myślicie wrzucic to do Finished?? :D

Dorób jeszcze kilka mało znaczących drobiazgów jak Mistrz Jedi który trzyma miecz, jego przeciwnik, wrzuć ich na Tatooine i wtedy możesz dać do Finished ;)

Napisano

nie mogę się powstrzymać od napisania tego :D ... z łzami w oczach .. sorki muszę ... na pierwszym screeneni wygląda jak jakiś super bajerancki podświetlany wibrator dla less :D

HAHAHHAHAhahahhahhaha sory dude .... :D:D:D:D:D:D:D:D

P.S.

ojej :D:D:D:D:D:D:D , aż słońce wyszło :D:D:D:D:D:D

Napisano

Mnie tam, ten pierwszy mieczyk się podoba. (Mistrz jedi musi umieć posługiwać się każdą bronią;) Ale tak poważnie wszystko jest fajnie...pytałem się na forum juz kilka razy jak uzyskać taki efekt(zbliżony), ale ciężko jest z wytłumaczeniem- masz może do tego jakiś tutek??