Napisano 14 Luty 200520 l Postanowilem zrobic moją ulubioną bron z sagi SW miecz świetlany a konkretniej Laske świetlną oto jak sie narazie prezentuje moj 2 powazniejszy pojekt :P Radzcie i oceniajcie :D
Napisano 14 Luty 200520 l Witam! mieczyk fajny , ale niemam pojecia jak można nim walczyć (moze coś jak boomerang :D), jak masz jakiś pomysł to napisz :D a co do modelu to się nie wypowiadam bo niejestem expertem :D
Napisano 14 Luty 200520 l Autor To wlasnie concept. Moze jakis Mistrz jedi w 9 czesci bedzie takim walczyl :D
Napisano 15 Luty 200520 l Szczerze to ta broń nie bedzie skuteczna. Jest niewyważona (w ręku przekręcałaby się ostrzami do dołu) i niewygodna w uzyciu. Domyślam się, że pierwsza próba walki tą bronia skonczyla by sie nagłą śmiercią użytkownika :/. Wyprostuj to a bedzie fajnie :D.
Napisano 15 Luty 200520 l jesli to ma dzialac jak bumerang to chyba niechcialbym uczyc sie nim rzucac a w szczegolnosci lapac :)
Napisano 15 Luty 200520 l Autor Dobra niech wam będzie teraz wyprostowalem i inny kolorek jak podoba sie teraz?? :D W 1 renderze prawa cześc wydaje sie krotsza ale zapewniam ze sa takie same :D Jak myślicie wrzucic to do Finished?? :D
Napisano 15 Luty 200520 l DraB - jak dla mnie poprzednia wersja była łądniejsza bo mi sie to kojarzyło z munczako ( nie wiem jak to sie pisze)... Mi się podoba
Napisano 15 Luty 200520 l Śliczny kolorek :). Ja bym jeszcze poprawił materiał rączki, bo jest mało metalowy, pobaw się nim jeszcze, a będzie piękny mieczyk dla Jedi :> Sith Lordzi (nie ci na forum:P) będą trząść portkami ;).
Napisano 15 Luty 200520 l Autor Jeszcze nie jestem w materialach dobry wic... :/ Mi si ataka rekojesc podoba :P
Napisano 15 Luty 200520 l ej mozesz powiedziec jak uzyskales efek tego swiatla ktoore otacza ostrze?? bym byl bardzo wdzieczny:)
Napisano 16 Luty 200520 l Autor Robisz cylinder i zaznaczasz okno perspectiv. Klikasz na pasku zadan REndering>VIdeo Post Otwiera sie okienko klikasz Na pasku ten taki CZajniczek "Ad Scene Event" ok 2 raz klikasz na ten prostokącik z falka " Add image filter event" I teraz wybierasz z rozwijanego meny "Lens Effect Glow". Klikasz Setup. Otwiera sie okienko. W zakladce propertories Zaczekuj pola Object i Efekt ID zmien wartosci na 2. Teraz do zakladaki gradients i pobaw sie suwakami zeby miec taki kolor jaki chcesz. TEraz do zakladki Preferencysz zaznacz czekbox gradient zmien wartosć SIze na 4 i wiola Kliknij OK na dole. Teraz kliknij tego czarnego ludzike "Execute Scene" I tyle :D
Napisano 16 Luty 200520 l DraB napisał: ... Jak myślicie wrzucic to do Finished?? :D Dorób jeszcze kilka mało znaczących drobiazgów jak Mistrz Jedi który trzyma miecz, jego przeciwnik, wrzuć ich na Tatooine i wtedy możesz dać do Finished ;)
Napisano 1 Kwiecień 200520 l nie mogę się powstrzymać od napisania tego :D ... z łzami w oczach .. sorki muszę ... na pierwszym screeneni wygląda jak jakiś super bajerancki podświetlany wibrator dla less :D HAHAHHAHAhahahhahhaha sory dude .... :D:D:D:D:D:D:D:D P.S. ojej :D:D:D:D:D:D:D , aż słońce wyszło :D:D:D:D:D:D
Napisano 1 Kwiecień 200520 l Mnie tam, ten pierwszy mieczyk się podoba. (Mistrz jedi musi umieć posługiwać się każdą bronią;) Ale tak poważnie wszystko jest fajnie...pytałem się na forum juz kilka razy jak uzyskać taki efekt(zbliżony), ale ciężko jest z wytłumaczeniem- masz może do tego jakiś tutek??